Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Hej och välkommen till 2012!

Det går lite långsamt på bloggen just nu. Frugan är höggravid så jag prioriterar familjen framför jobbandet. Men jag hinner ändå jobba litegrann. Ett par bloggposter i veckan hinner jag allt skriva, fast det har varit sämre med att skicka ut nyhetsbrevet (och läsa mejl). Lite mer om det här.

Trots att jag har legat lite på latsidan så lyckades jag ändå plocka hem priset för Årets Nystart 2011 i Uppvidinge Kommun (där jag är bosatt), som anordnas av Swedbank tillsammans med Företagarna och kommunen. Det var oväntat och kul! Skrev en blänkare om det här.

En kul nyhet jag har skrivit om är att Raspberry Pi har lanserats. Det är en liten dator som består av ett moderkort i storleksordningen kreditkort. På kortet sitter USB, HDMI och ljudutgång, samt plats för ett SD-minneskort. Det spännande med produkten är dock inte storleken utan prislappen - datorn kostar nämligen bara 25 dollar, eller 35 dollar om du vill ha den mer avancerade versionen med Ethernet-port.

Du kan läsa mer om Raspberry Pi här.

I veckan som gått har jag äntligen slagit till och uppgraderat mitt kontor med ett Xbox 360. Det har jag pratat om länge, eftersom jag behöver bevaka även detta ämne. Xbox är inte längre bara en spelkonsol utan en hel mediaspelare, vilket gör att den flyter bra ihop med allt annat jag skriver om. Läs mer om första intrycken av nya gränssnittet i Xbox 360.

Slutligen vill jag tipsa om en aktuell tävling på bloggen, där du kan vinna en av fem Wacom Bamboo Stylus - en speciell penna avsedd för iPad (men fungerar med de flesta andra surfplattor och smartphones). Den är väldigt användbar om du ritar eller skissar på din surfplatta. Du tävlar här!

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se - Sveriges ledande IT-blogg
www.pconline.se - Din datortidning på webben
www.appreview.nu - Tester av appar för iPhone och iPad 


Att greppa en systemkamera för första gången är lite som att stiga in i en flygplanscockpit. Främmande knappar och reglage överallt. Den här DVD-kursen lär dig att ta kontroll över det viktigaste du behöver kunna för att flyga dit du vill – det vill säga ta bättre bilder.

Du får ca 3 timmars utbildning av David Brohede där han delar med sig av sina bästa knep för att du ska bemästra din systemkamera. I DVD-kursen varvas teori med praktiska exempel ute i fält för att du ska komma igång så snabbt som möjligt. När du genomfört kursen kommer du att kunna ta bättre bilder på både människor, djur och miljöer. Du kan spola och se om vilket kapitel du vill hur många gånger som helst i din egen takt.

Ta sista chansen att beställa den till rabatterat lanseringspris.


 

7 enkla tips för ett snabbare Windows!

Tycker du att din PC med Windows har blivit mycket långsammare sedan du köpte den? Då är det dags att fixa till systemet och se till att återfå den forna prestandan! I den här artikeln har jag samlat ett par enkla men effektiva tips för att göra Windows snabbare.

8 av 10 betalar för mycket för mobilen – ny tjänst hjälper

I slutet av januari lanserades Rangy, en ny svensk tjänst som vill hjälpa till att välja ut rätt kombination av mobil och abonnemang. Genom att fylla i ett formulär där du uppger din personliga användning kan Rangy sortera fram det billigaste och bästa abonnemanget för ditt behov.

Frankrike: Google får böta 6,6 miljoner för gratis Google Maps

Dagens WTF måste komma från Frankrike, landet där de ledande inte riktigt har förstått det här med Internet. Tydligen har en fransk domstol dömt Google till att betala sammanlagt motsvarande 6,6 miljoner kronor i böter för att de erbjuder Google Maps gratis.

Facebook gjorde en vinst på över 6 miljarder kronor

Under onsdagskvällen blev det klart att Facebook kommer ansöka om en börsnotering. I och med det blev siffror från bolaget också offentliga. Bland annat framgår det att Facebook under förra året gjorde en vinst på en miljard dollar, det vill säga över 6 miljarder kronor.

Säkerhetsfirma: Android-malware är ”bara” adware

Förra veckan rapporterade Symantec om en ny rad farliga Android-appar, klassade som malware - det vill säga farlig kod som teoretiskt kan stjäla data från din mobil. IDG har också skrivit om "Android-trojanen". Företaget Lookout, som arbetar med mobil säkerhet, går till motangrepp och hävdar att det inte rör sig om malware utan "bara" aggressiva reklamappar.

Microsoft varnar för fejkade kopior av säkerhets-program

Ett effektivt sätt för cyberkriminella att tjäna pengar, är via falska säkerhetsprogram. Man utvecklar program som påstår sig vara antispyware och antivirus, som varnar för hot på datorn, och för att bli av med dessa påhittade hot luras användaren att betala för att registrera programmet.

Google Earth 6.2 – Ny version tar dig runt jorden

Vill du trava runt i New York, utan att trängas med en massa människor och galna taxichaufförer, i lugn och ro, för att sedan med ett musklick ta dig till Peking? Du har säkert redan provat Google Earth. Om inte, har du verkligen missat något.

iPhone 5 med 4-tumsskärm till sommaren?

Rykten om iPhone 5 har cirkulerat länge. Först blev resultatet iPhone 4S, till mångas stora bevikelse, men då fortsatte ryktena eftersom Apple förr eller senare kommer med en iPhone 5. Det kanske blir till sommaren, om man får tro 9to5 Mac.

EU: Du ska ha rätt att glömmas bort av sajter

Dataskyddsdirektivet är ett förslag från EU som handlar om att du som Internetanvändare ska ha rätten att begära att företag bakom sajter raderar all information om dig. Förslaget har tidigare diskuterats men nu har man justerat det bötesbelopp som drabbar företag som bryter mot direktivet.

Pyttedatorn Raspberry Pi har rätt schysst prestanda

Raspberry Pi har fått rätt mycket uppmärksamhet på sistone. Datorn består av ett moderkort stort som ett kontokort, med kretsar och ett par portar. Det intressanta med den är dock inte att den är så liten utan priset. Den kostar nämligen bara 25 respektive 35 dollar.

100% av svenskar mellan 25-34 år på Internet varje vecka

Sverige blir allt mer uppkopplat och vi använder Internet allt mer. Det visar rapporten Privatpersoner användning av datorer och Internet 2011, som är utförd av SCB - Statistiska Centralbyrån. Bland annat framgår det att samtliga svenskar i åldern 25-34 år är online minst en gång i veckan.

Vilket ansvar har Google för sina annonser?

Google AdWords används av miljoner annonsörer, och annonsernas visas på mängder av sajter som är anslutna till nätverket AdSense (bland annat min blogg). Google har för det mesta frånsagt sig ansvaret för vad folk annonsörer. Det har kostat dem en hel del.

Xbox 360 med nytt gränssnitt imponerar

Okej, det här är på intet sätt en nyhet. Så har jag det sagt. Men härom dagen utrustade jag mitt egna lilla testlabb med en Xbox 360 - något jag länge har sagt att jag skulle göra, men det har inte blivit av. Som IT-bloggare tycker jag att det verkar rimligt att jag har en Xbox, inte minst nu när systemet är så mycket mer än ett TV-spel.

Feber: ”Nokia Lumia 800 ingen jesus-telefon”

Nu har Nokias efterlängtade Lumia 800 med Windows Phone nått handeln, och Febers Roger Åberg har testat mobilen. Själva hårdvaran är det inget fel på, bortsett från kameran, men Windows Phone lämnar en del att önska framför allt på fronten för appar.

Skivbolagen tjänar stora pengar på Spotify

Det pratas rätt mycket om hur lite pengar artister tjänar på strömmande musiktjänster som Spotify. Men om artisterna får nöja sig med korvören, drar skivbolagen in stora pengar. För första gången, skriver DI:s pappersupplaga, står den digitala försäljningen av musik för mer än hälften av skivbolagens intäkter.

 


Du har väl inte missat min populära e-bok Datorsäkerhet för nybörjare? I den får du lära dig hur du skyddar dig själv och din dator med hjälp av gratisprogram.


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9985

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Läs min Nyhetsbrevsskola!

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

16 december 2011
Vilket antivirus tar minst kraft av din PC?

5 december 2011:
Missa inte julkalendern 2011! 

8 november 2011:
Vet du hur mycket dyrare hårddiskar blivit de senaste dagarna? 

27 oktober 2011:
Är ditt lösenord också stulet? Så här blir du säker!  

19 oktober 2011:
Hejsan, nu är både jag och nyhetsbrevet tillbaka!

28 augusti 2011:
Rätt av skola att polisanmäla 15-årig elev som fildelade?  

21 augusti 2011:
Vad är det som stjäl din bandbredd? 

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   (C)2012, TkJ Media AB  
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!