Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Nu börjar den roliga årstiden... 

Nu är semestern slut och jag är tillbaka på kontoret för att sätta fart på allvar! Man får ta en stor kopp kaffe och stålsätta sig innan det är dags att klicka igång mejlprogrammet... Det har bunkrats upp rätt mycket arbetsuppgifter under semestern kan jag säga.

Även om det alltid är lite motigt att avsluta en härlig semester, måste jag säga att jag ser fram emot hösten. Som tekniknörd är hösten den bästa perioden. Det är nu de allra flesta nya häftiga prylarna lanseras, och vi kan räkna med att se massor av coola nyheter fram till jul.

Jag skulle tippa på att 3D är en av de stora områdena. Vi kommer att se allt fler olika skärmar som har stöd för 3D - både TV, datorer och mobiltelefoner. En av mobilerna med 3D-stöd är LG Optimus 3D, som jag kommer att testa framöver.

På tal om 3D-TV så har jag idag plockat fram en vinnare i sommartävlingen, där du kunde vinna en LG Cinema 3D TV. Så fort jag fått kontakt med vinnaren kommer jag att presentera denne på bloggen. Jag tror nog personen kommer att bli ganska överraskad - det blir en bra start på sensommaren att få en 42-tums LCD-TV med 3D-stöd! :-)

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se

PS. Bilden är på vår son Hjalmar, när han får smaka en sjukt stor glass i Visby... DS.


Min blogg drivs hos City Cloud, som erbjuder en väldigt smart virtuell hosting där du själv kan anpassa din server efter behov. Du kan lätt öka prestandan på servern genom några musklick. Avancerat system, men mycket enkelt att använda. Prova idag - rabattkoden TKJ2011 ger dig 300 kr rabatt!


 

Varning för nytt virus som sprids via Facebook Chat

En ny lömsk trojan vid namn Win32/Delf.QCZ har börjat sprida sig via Facebooks chattfunktion, rapporterar säkerhetsföretaget Eset. Det försöker lura användare att ladda ner farlig kod genom att skicka meddelanden via chatten på Facebook.

Varsågod – här får du en invite till Google+!

Jag har skrivit en del om Google+ på sistonde. Efter att ha blivit mer aktiv på det sociala nätverket har jag börjat fastna ordentligt för det. Google+ är, som så många redan sagt, ett väldigt intressant alternativ till Twitter. Nackdelarna med Twitter rättar Google+ till.

Kommer domstolar stoppa försäljning av Android-enheter?

Google har uppenbara problem med Android. Apple har lyckats stoppa försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 i stort sett hela EU. Det är ett tillfälltigt försäljningsstopp i väntan på vad domstolen säger om de patentintrång som Apple anklagar Android för.

3 gratisprogram som håller din dator uppdaterad

Det är viktigt att hålla programmen du använder uppdaterade med den senaste versionen. Nya versioner innehåller inte bara nya finesser, utan täpper även till säkerhetshål man har hittat. Med dessa gratisprogram kan du kontrollera ditt system.

Heello – en ny konkurrent till Twitter

Skaparen av TwitPic, en tjänst som låter dig publicera bilder avsedda att dela på Twitter, förlorade säkert en avsevärd mängd trafik när Twitter lanserade sin egen fototjänst. Nu har han öppnat dörrarna för sin egen Twitter-konkurrent: Heello.

Windows Phone 7 Mango kommer 1 september?

Den efterlängtade Mango-uppdateringen av Windows Phone 7 kommer att lanseras den 1 september, skriver Pocket-lint. Microsoft viftar bort det här som ett rykte, men som TechCrunch skriver finns det tecken på att det stämmer.


Webbhotellet Crystone erbjuder allt från vanligt webbhotell, till virtuell server och egen webbserver! Professionell tjänst som bland annat har telefonsupport dygnet runt.


 

Intervju: Kent gör Mobils årliga mobila täckningstet

Varje år genomför tidningen Mobil sitt stora täckningstest där de testar hur bra täckning mobiloperatörerna erbjuder genom landet. En testare sätts i en bil och får köra mellan Kiruna till Ystad, och ta sig mellan cirka 130 städer.

E-boken i Sverige – En sorglig historia

Bokmässan i Göteborg i september 2009 skulle bli startskottet för e-boken i Sverige. Läsplattorna var på gång in på marknaden, och nu var det dags att gå över till det klart bättre digitala formatet. Men när jag nu tittar på hur det ser ut i Sverige, kan jag bara konstatera att det är en bedrövlig historia.

Nu vill Apple stoppa Motorola Xoom också

Som jag skrev tidigare har Apple fått en domstol i Tyskland att stoppa försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 inom EU. I USA försöker man stoppa försäljningen av HTC-enheter, och nu läser jag att Apple också vill hindra Motorola från att sälja sin surfplatta Xoom.

7 saker som gör Google+ bättre än Twitter

Jag är en rätt inbiten Twitter-användare, och har först de senaste dagarna börjat använda Google+ mer aktivt. Tidigare har jag inte riktigt satt mig in i Google+ av rent tidsmässiga skäl. Jag har haft semester och tagit det lugnt, helt enkelt.

iOS 5: Topp 20 nya funktionerna du inte får missa

Under hösten kommer Apple att lansera iOS 5, den nya versionen av operativsystemet för iPhone, iPad och iPod Touch. iOS 5 innehåller en mängd spännande nyheter. Bloggen Apple Gazette har satt samman en läsvärd lista över 20 nya funktioner du inte får missa.

200000 BitTorrent-användare stämda i USA

Musik- och filmindustrin fortsätter att stämma användare som fildelar upphovsrättsskyddat material via BitTorrent. Nu läser jag hos Torrentfreak att man i USA nått en ny milstolpe - 200000 Internetanvändare har hittills blivit stämda.



McAfee Internet Security 2011: 50% RABATT!
Komplett säkerhetspaket som skyddar din dator och dig själv mot alla faror på nätet. Allt från virus, trojaner, spam, bedrägerier, phishing och så vidare...
Läs mer här!


Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9820

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!