Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Internet Explorer 9 - och en ny tävling! 

Natten till tisdagen lanserade Microsoft den färdiga versionen av Internet Explorer 9. Personligen gillar jag den nya webbläsaren. Den är snabb och har ett snyggt och nerskalat gränssnitt, och den har flera smarta finesser för att skydda dig mot hot på nätet.

I samband med lanseringen publicerade jag en lång artikel där jag går igenom sju smarta funktioner i nya Internet Explorer 9. Läs gärna artikeln, och du är välkommen att kommentera den med dina egna tips om IE9.

Själv kör jag Internet Explorer 9 parallellt med Google Chrome. Mozilla är på gång att lansera den färdiga versionen av Firefox 4, och jag ser fram emot att testa den. Jag har testkört alla betaversionerna och den senaste RC-versionen, men inte blivit tillräckligt imponerad för att byta tillbaka från Chrome. Fast vi får se vad som händer!

Idag drog jag tillsammans med AKG Scholarship of Sound igång en ny tävling på bloggen, där du kan vinna ett av tre par professionella DJ-hörlurar. Tävlingen är som vanligt väldigt enkel. Du behöver bara svara på tre snabba frågor för att delta, och du hittar formuläret här.

På tal om tävlingar så vill jag påminna om att vinnaren till AMD-datorn är framröstad. Det blev Emelie Vesanen i Vedum som plockade hem  vinsten - en bärbar laptop från Acer med en kraftfull AMD-dator. Ett stort grattis till Emelie, och ett lika stort tack till alla som deltog och var med och röstade! Om du inte vann, så kan du förresten få en ny chans att vinna en likadan dator hos en av mina konkurrenter - läs mer här.

Slutligen vill jag passa på att hälsa nyhetsbrevets allra första annonsör välkommen! Artnet Scandinavia heter företaget, och de erbjuder nordisk konst på nätet. Besök gärna deras hemsida och läs mer!

PS. Fotot här ovan är taget med min iPhone 4 och den coola appen Camera+.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Artnet Scandinavia har varit verksamma i Sverige sedan 1994.
Missa inte våra nyheter om auktioner som uppdateras regelbundet.

Vi samarbetar med många duktiga konstnärer.
Se dem alla här:
www.artnet.se


 

Internet Explorer 9: Sju smarta funktioner!

Inatt lanserades Internet Explorer 9, efter att ha funnits i testversion i ett år. Sedan betalanseringen har webbläsaren laddats ner 36 miljoner gånger, enligt Microsoft.

Ska vi ha rätt att bli raderade från Internet?

Varje dag kastas nya ungdomar ut i arbetslivet, där potentiella arbetsgivare googlar deras namn och får upp alla möjliga pinsamma bilder och texter som av okunnighet lagts ut online. Jag kan förstå att de helst vill att allt kunde försvinna

Kunder slipper betala för mobiltjänster de inte beställt

Det är tyvärr vanligt med oseriösa företag som lurar på konsumenter olika mobiltjänster, såsom ringsignaler och annat. Hittills har kunder inte haft mycket att säga till om när teleoperatörerna krävt dem på pengar via mobilfakturan. Nu blir det ändring på det.

Zboost ska ge bättre 3G-täckning inomhus

Har du dålig 3G-täckning inomhus, kanske Indous produkt Zboost One XY-400U vara ett alternativ att titta på. Det är en så kallad repeaterstation som du placerar i hemmet eller på kontoret och som förstärket 3G-signalen inomhus.

Tävling: Vinn tuffa DJ-hörlurar i ny tävling!

Nu är det dags för en ny tävling! Tillsammans med AKG Scholarship of Sound anordnar jag en tävling med ett prisbord bestående av tre riktigt bra hörlurar.

SvD:s nya sajt är riktigt snygg

Svenska Dagbladet tillhör en av de sajterna jag besöker allra först varje morgon. Idag möttes jag av en helt ny sajt, snygg och snabb. Under natten till torsdagen lanserade SvD sin nya webb.

GarageBand för iPad är galet kul!

I samband med presentationen av iPad 2 passade Apple även på att lansera sitt musikprogram GarageBand för iPad. Jag har de senaste dagarna spenderat alldeles för mycket tid framför applikationen, som låter dig skapa musik enbart med hjälp av din iPad.

Nya Process Explorer ger dig kontroll över Windows

Gratisprogrammet Process Explorer, som ges ut av en undersektion till Microsoft, har kommit i en ny version. Process Explorer 14.1 har fått bättre stöd för Windows 7.


Är du ute efter någon form av hemelektronik ska du göra ett besök hos NetOnNet! Företaget har nämligen en rejäl lagerrensning just nu och har prissänkt massor av produkter!


 

Firefox 4 vinnare i test av webbläsare

Det görs av naturliga skäl rätt många tester av webbläsare just nu. Tidigare idag skrev jag om att IDG hade testat hastigheten på Internet Explorer 9, och nu vill jag tipsa om en test hos TechRadar där man ställt upp IE9 mot Firefox 4 och Chrome 10.

HP: 100 miljoner webOS-enheter under 2011

HP tänker uppenbarligen storsatsa på sitt operativsystem webOS. Enligt Digitimes har HP:s chef Leo Apotheker sagt att man räknar med att leverera 100 miljoner enheter som kör webOS; allt från datorer och surfplattor till andra handhållna enheter och skrivare.

Så mycket snabbare är IE9 jämfört med IE8

I och med lanseringen av Internet Explorer 9 har Microsoft pratat om hur mycket snabbare webbläsaren är jämfört med förgående version - Internet Explorer 8. IDG har kört ett antal tester för att se om IE9 lever upp till förväntningarna.

Med HP ePrint kan du skriva ut över Internet

För ett tag sedan testade jag en skrivare som hade HP ePrint, en lösning för att göra det möjligt att skriva ut via Internet. Det visade sig vara väldigt behändigt i flera situationer.

Brain, världens första virus för PC

1986 dök det första viruset för PC-datorer upp. Det hette Brain, och en unik detalj var att tillverkarna skrivit in både sina namn, sin adress och sitt telefonnummer i koden. Bröderna som skrev viruset döpte det efter sitt företag; Brain Telecommunications.

iPhone hetast bland ungdomar, följt av Sony Ericsson

När Ungdomsbarometern frågade närmare 11000 ungdomar om vilken typ av mobiltelefon de kommer att köpa nästa gång de byter, svarade hela 43 procent att de tänker skaffa en iPhone.


VHS till DVD är inte varken svårt eller dyrt. Har du inte reda gjort det, så är det läge för det. VHS-kassetter har inte med år 2010 att göra, inte det minsta...



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9580

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

10 mars 2011
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!