Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Hej! Det var länge sedan sist! 

Mitt nyhetsbrev har inte skickats ut på närmare två månader nu. Du har kanske undrat vad det har tagit vägen? Om du gjort det, är det bara bra - för då har jag uppenbarligen lyckats göra ett nyhetsbrev som lämnar avtryck!

Så, varför detta uppehåll? Jag ska bespara dig alla detaljerna, men kortfattat så har jag varit sjuk. Jag har precis kommit tillbaka efter fem veckors sjukskrivning på heltid, under vilken jag inte jobbade alls, utan bara låg hemma. Förutom en vecka, då jag låg på infektionsavdelningen på Växjö lasarett.

Om du följt min blogg, eller mitt Twitter-flöde, känner du säkert till att jag har Crohns sjukdom. Det är något jag till fullo har accepterat, så jag är definitivt inte en av de kroniskt sjuka som är bittra över det. Min behandling innefattar mediciner som sänker immunförsvaret - eftersom Crohns är en sjukdom där immunförsvaret attackerar själva kroppen. Medicinen fungerar fint för att hålla Crohns i schack, men den för också med sig att jag är känsligare för virus, infektioner och annan bråte.

Detta är ingen lyckad kombination med faktumet att vi har en 2-årig son som går på dagis. Dagisbarn är rena smittohärdarna, så det var härifrån jag fick ett elakt virus. Viruset gav mig 38-40 graders feber i tre veckor, innan jag lades in på sjukhus. Där bestämde de att sluta ge mig Crohnsmedicinen för att immunförsvaret skulle kunna attackera viruset. Det funkade. På sätt och vis. Viruset började försvinna, men eftersom jag plötsligt stod utan skydd mot Crohns satte sjukdomen igång med sedvanliga symtom: extrema magsmärtor, ledvärk, total utslagning och ständiga toalettbesök...

Nu är viruset borta och jag är tillbaka på min Crohnsmedicin. Konditionen och orken är kanske inte på topp efter fem veckor i sängen, men jag är back in business! När jag första dagen på kontoret öppnade Thunderbird, hade jag 5300 olästa mejl. Det hinner bunkras upp en del.

Så, nu vet du varför du inte fått nyhetsbrevet på två månader. :-) Och dessutom fick du veta mer, förmodligen för mycket, om mig - Tommy k Johansson; IT-bloggare, gift småbarnsförälder i Småland, och Crohnssjuk (för dig som har samma sjukdom, eller liknande, har jag en liten liten privat blogg om livet med Crohns).

Jag vill avsluta med något helt annat! Sedan ett par år tillbaka har jag haft en liten sajt som heter PCOnline, som mest legat på is. Målet har varit att en dag ta tag i detta och bygga en datortidning på webben för PC-entusiaster. Nu har tiden kommit för att sätta fart! PCOnline uppdateras varje dag med nyheter, guider, tips, program att ladda ner, tester och krönikor. Besök gärna sajten och skaffa en prenumeration på nyhetsbrevet eller RSS-feeden.

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se - Sveriges ledande IT-blogg
www.pconline.se - PC-tidning på webben
www.appreview.nu - Tester av appar för iPhone och iPad 


Min blogg drivs hos City Cloud, som erbjuder en väldigt smart virtuell hosting där du själv kan anpassa din server efter behov. Du kan lätt öka prestandan på servern genom några musklick. Avancerat system, men mycket enkelt att använda. Prova idag - rabattkoden TKJ2011 ger dig 300 kr rabatt!


 

Vågar du verkligen lita på Molnet?

PCOnlines nya krönikör J. Nicklas Andersson tar sig an ett ständigt aktuellt ämne; Molnet. Vi ska lagra våra mejl, dokument, musik och allt annat i molnet, men samtidigt verkar ingen vilja ta i frågan om vad som händer när servrar kraschar eller hackas. Vågar du verkligen lita på det fantastiska molnet?

Gratis bok: Storebror på Facebook

Hur ligger det egentligen till med Facebook och integriteten? Själva Facebook som plattform har historiskt sett haft en hel del frågetecken vad gäller att bibehålla den personliga integriteten, men det största problemet ligger snarare i hur folk använder Facebook.

SuperAntiSpyware ett gratis antispyware för Windows

Spionprogram, eller spyware, och andra skräpprogram är tyvärr rätt lätt att drabbas av. Speciellt för PC-entusiaster som ofta tester en massa gratisprogram och annat, då de ibland kommer tillsammans med mer eller mindre farliga spyware. SuperAntiSpyware är ett gratis antispyware som hjälper dig att städa bort bråten!

Samsung Galaxy Nexus: Här är specifikationerna!

Google och Samsungs efterlängtade pressevent har precis avslutats. Man visade som förväntat upp Samsung Galaxy Nexus (eller Nexus Prime som den också kallats) samt Android 4.0. Specifikationerna för den nya mobilen är rätt imponerande, speciellt skärmen.

De stämmer Facebook
för olaga avlyssning

Ett gäng Facebook-användare har valt att stämma sajten för olaga avlyssning, efter att det framkommit att Facebook kan registrera vilka sajter man som användare besöker även efter att man har loggat ut. Avlöjandet om läckan gjordes av hackaren Nik Cubrilovic.

Prisjämförelse: Lägst pris på antivirus!

Det finns en hel uppsjö av säkerhetspaket som går under namnen Internet Security. Symantec, F-Secure, McAfee, Kaspersky och så vidare. Med jämna mellanrum testar vi dessa program. Nu har vi satt samman en prisjämförelse som uppdateras kontinuerligt. Kolla lägsta pris här!



Webbhotellet Crystone erbjuder allt från vanligt webbhotell, till virtuell server och egen webbserver! Professionell tjänst som bland annat har telefonsupport dygnet runt.


 

5 suveräna tillägg för Google Chrome!

Webbläsaren Google Chrome får allt fler användare. Det är inte så konstigt eftersom det är en väldigt bra webbläsare. Chrome är snabb, stabil och har flera smarta finesser. Dessutom finns det massor av gratis tillägg att ladda ner för att ge Chrome ytterligare funktioner. Här är fem favoriter!

Telia lanserar mobilsurf till fast pris inom EU

Att surfa mobilt utomlands kan bli en dyr historia. Det har jag varnat om flera gånger. Nu har Telia utökat sin tjänst Surf Abroad till att innefatta hela EU, där du som privatperson betalar 49 kronor per dag för 20 MB datatrafik. Ett större företagabonnemang finns också.

System Explorer, gratisprogram ger dig koll på Windows

Aktivitetshanteraren är ett av de mest använda Windows-applikationerna, och System Explorer är ett bra alternativ som ger dig mer kontroll över processer och allt annat som händer i systemet. System Explorer är proppfullt med smarta funktioner för att hitta saker som ställer till problem.

Samsung vill stoppa iPhone 4S i Australien och Japan

Bråken mellan Apple och Samsung fortsätter att trappas upp och nu berättar Wallstreet Journal att Samsung tänker försöka stoppa försäljningen av nya iPhone 4S i Australien och Japan.

Så fungerar Aktivitetshanteraren i Windows 8

En funktion i Windows som vi använder rätt ofta är Aktivitetshanteraren. Om ett program kraschar eller om datorn går osedvanligt segt, är det Aktivitetshanteraren som vi kör igång för att få koll på läget. Microsoft berättar nu i en bloggpost om hur man har arbetat för utveckla applikationen i och med Windows 8.

Fixa hemma: Bättre WiFi med en tom ölburk?

Om du har ett relativt stort hus eller lägenhet, och använder dig av trådlöst nätverk, vet du att mottagningen inte är speciellt bra på alla ställen. Ett problem är att antennerna på en vanlig WiFi-router sällan är så bra. Men det finns flera lösningar för hur du kan förbättra prestandan på signalen. Bland annat med en tom ölburk!

Avatar: Mest fildelade filmen – och mest inkomstbringande

Enligt en nyhet hos TechRadar är filmen Avatar den mest piratkopierade filmen via BitTorrent. Avatar ska ha delats ut 21 miljoner gånger, och slår därmed The Dark Knight på 19 miljoner nerladdningar

404! Säger du hejdå till dina besökare?

Vad händer om någon knappar in fel länk på din sajt, eller om någon sida har skrivit fel i länken efter ditt domännamn? Som standard visas då ett felmeddelande - en så kallad 404-sida. Felkoden 404 betyder att webbsidan på domänen inte kunde hittas. Här måste man fånga upp besökaren.

Chrome Skriv ut: Så stänger du av förhandsgranskning

När du vill skriva ut en webbsida från Google Chrome, öppnas en sida som heter Skriv ut, där du kan förhandsgranska utskriften. Gillar du inte den, går den att stänga av. Själv tycker jag den är fruktansvärt irriterande.



McAfee Internet Security 2011: 50% RABATT!
Komplett säkerhetspaket som skyddar din dator och dig själv mot alla faror på nätet. Allt från virus, trojaner, spam, bedrägerier, phishing och så vidare...
Läs mer här!


Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9792

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Läs min Nyhetsbrevsskola!

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

28 augusti 2011:
Rätt av skola att polisanmäla 15-årig elev som fildelade?  

21 augusti 2011:
Vad är det som stjäl din bandbredd? 

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!