Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Många dyra SMS-missar på Internet

Det finns gott om riktigt bra och seriösa tjänster inom SMS-branschen. Det finns även väldigt skumma typer och rena brottslingar som sysslar med bedrägeri.

Alla känner vi säkert till de kostsamma prenumerationstjänsterna som är på tok för lätt att råka registrera sig till, och som sedan kostar en rejäl slant i månaden. Företagen bakom dessa huserar förmodligen precis på rätt sida lagen, men deras affärsmoral är obefintlig.

De SMS-bedrägerier som Kaspersky har uppmärksammat på grund av ökningen, är de jag har skrivit om tidigare vid ett flertal tillfällen (Så lurar bedragare dig att SMS-betala för gratisprogram); bedragare som kapar kända gratisprogram och lägger till en "Skicka ett SMS till XXXX för att få koden" vid installation av programmet. Tyvärr är det många som luras till att skicka SMS:et. Gratisprogram är emellertid gratis - tar någon betalt för dem på det här sättet är det bedrägeri.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg

 


 

SMS-bedrägerier ökar bland kapade gratisprogram!

Säkerhetsföretaget Kaspersky rapporterar att de sett en ökande trend inom så kallade falska arkivprogram. Dessa används för att lura användare till att skicka SMS till dyra betaltjänster.

Fyllefilter ska förhindra Facebook-ångest

Fyllefilter är en ny kampanjsajt från IQ – ett dotterbolag till Systembolaget, vars syfte är att “verka för ett smart förhållningssätt till alkohol”.

Smart gratistjänst håller kvar dina besökare

Sedan en tid tillbaka använder jag mig av tjänsten LinkWithin, en gratistjänst som genererar en ruta under varje blogginlägg med miniatyrbilder och länkar till relaterade inlägg på din blogg.

Test: Linksys E1000 - lättinstallerad WiFi-router

Linksys E1000 Wireless-N Router är något så osexigt som en trådlös router för hemmanätverk. Den har däremot en intressant detalj; den är väldigt lättinstallerad.

Fler produkttester:

 


 

Är minidatorn på väg att försvinna?

Minidatorer (netbooks) var enormt stort under 2008-2009. Jag skulle tippa på att de allra flesta som läser min blogg kontinuerligt har en minidator – Asus Eee PC, Acer Aspire One och Samsung NC10/20 är populära och bra alternativ.

Envy 3D och Beat, två coola bärbara PC!

I höst kommer HP att lansera två avancerade bärbara modeller vid namn HP Envy 14 Beats respektive HP Envy 17 3D. Den förstnämnda riktar sig till musiker och den andra till filmälskare.

 

Så bra är nya MacBook Air på 11 och 13 tum

De nya versionerna av MacBook Air är bland det coolaste du kan skaffa i datorväg idag. Modellerna är supertunna och väldigt nätta med skärmar på 11 respektive 13 tum. På många sätt är 11-tumaren av MacBook Air den minidator (netbook) som Apple tidigare förkastat att de tänkte göra.


 

 

5 snygga och coola webbaserade OS

I framtiden tror jag att den lokala skrivbordsmiljön kommer att försvinna, för att istället flytta ut i en webbläsare. Google Chrome OS fungerar på det sättet – det ligger ett litet Linuxoperativ i bakgrunden men när du startar datorn kommer du direkt in i en webbläsare.

Flattr - Skänk en slant till sajter du gillar

Flattr är ett intressant koncept som bygger på att vi är många som gärna hade skänkt en liten slant till sajter och bloggar vi gillar.

Snabbaste URL-förkortaren är Goo.gl

Royal Pingdom, ett företag som bland annat mäter olika webbtjänsters hastigheter, har tagit sig att att kolla hur snabba olika URL-förkortare är på att skicka vidare besökare. Siffrorna talar sitt tydliga språk när de visar att Goo.gl är snabbast.

Säker URL-förkortare med McAfee

Det kryllar av tjänster som kortar ner långa webbadresser, och nu lanserar säkerhetsföretaget McAfee en egen sådan tjänst, fast med en liten bonus – säkerhet.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 8531

Avregistrering: Klicka här
 

Teknik: Get A Newsletter

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!