Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Missa inte vår stora jultävling!

Tillsammans med Microsoft har jag i veckan lanserat en stor och spännande jultävling med riktigt grymma priser! Eller vad sägs om ett prisbord med ett Xbox 360 med Kinect, en HTC Trophy Windows Phone 7-mobil och en Sony Vaio-laptop?

Den får du inte missa att vara med i! Microsoft vill med tävlingen belysa sina nya Office Web Apps, som alla Hotmail-användare nu kan komma åt.

Office Web Apps är webbversioner av Office-programmen Word, Excel, PowerPoint och OneNote. De är helt gratis att använda och de fungerar synnerligen bra. Jag använder själv dem dagligen sedan en bra tid tillbaka.

Dina dokument lagrar du på SkyDrive, en onlinehårddisk på 25 GB som du också får gratis. Läs mer på tävlingssidan.

I övrigt kommer här, som vanligt, ett urval av de bloggposter jag publicerat under den senaste veckan!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 

 



Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa julklapparna för tekniknördar!

 


 

Jultävling: Vinn grymma priser med Microsoft!

Tillsammans med Microsoft drar jag nu igång årets grymma jultävling! Microsoft har sponsrat med ett Xbox 360 inklusive Kinect, en Windows Phone 7-mobil av modellen HTC Trophy, samt en Sony Vaio EA2S1E med Windows 7!

Få säkerhetshot mot smartphones och surfplattor

Panda Security har presenterat sin årliga genomgång av vad man tror kommer att hända inom säkerhet 2011. En punkt jag fastnade för, var att man inte längre blåser på för fullt vad gäller farlig kod på mobila enheter.

Är den traditionella hemdatorn på väg att dö?

Den vanliga hemmadatorn är oftast en PC med Windows, som användaren installerar spela och program på. Mycket pekar på att den här instängda världen är på väg att dö ut. Välkommen till molnet!

3 gratis DNS-tjänster för säkrare snabbare webb

DNS:er översätter domännamn till IP-nummer, och de flesta använder Internetleverantörens egna DNS. Det finns emellertid bättre alternativ som är både snabbare och säkrare. Här är tre gratis DNS-tjänster!

Windows 8 presenteras i januari?

Det går rykten om att Steve Ballmer kommer att presentera en tidig version av Windows 8 på CES-mässan i januari 2011.

Chrome OS - Succé eller flopp?

Chrome OS, Googles egna intressanta operativsystem som kör allt via webbläsaren Chrome, lanserades nyligen och naturligtvis är det många experter som har haft åsikter om det.

NSS Labs: Internet Explorer 9 säkraste webbläsaren

Säkerhetsfirman NSS Labs gör med jämna mellanrum tester för att se vilken webbläsare som är säkrast, och den här gången har man kommit fram till att Internet Explorer 9 ger det bästa skyddet mot bedrägerier, phishing och annan form av social engineering.

Bevis: Folk använder idiotiska lösenord

Trodde du att det var en myt att folk faktiskt använder hjärndöda lösenord som 123456 och password?

Cortex ger Chrome sociala funktioner

Delar du ofta prylar via exempelvis Twitter, Tumblr eller Facebook? Cortex är ett tillägg för Chrome som gör det lätt att posta texter, bilder och länkar genom att bara högerklicka och välja till vilken tjänst du vill posta.

Test: Photofast smart iPad/iPhone-docka

Photofast iPADock lanseras nu på den svenska marknaden och jag har själv haft enheten inne för test ett tag nu. Det är en rätt smart dockningsstation för dig som har både iPhone och iPad.

Norton DNS för snabbare och säkrare surf

Symantec har lanserat en gratis DNS-tjänst som både ska vara snabbare, men även säkrare än de DNS-servrar som din Internetleverantör erbjuder.

Långläsning: Mitt liv som proffsbloggare

Sedan ett par månader tillbaka har jag sagt upp alla frilansuppdrag jag har haft för tidningar, för att helhjärtat köra på mina bloggar. Idag driver jag, förutom den här bloggen, PCOnline och AppReview. Det är ett heltidsarbete och det drar in min lön.

Attacker online hotar julhandeln?

MasterCard, Visa och PayPal har satt käppar i hjulet för donationer till Wikileaks, vilket resulterat i hämndaktioner från olika grupper på nätet.

PC-tillverkare dumpar äntligen VGA

Av någon anledning har PC-tillverkare fortsatt med den numera uråldriga VGA-kontakten, men nu siktar man istället in sig på att helt gå över till DisplayPort och HDMI. Fast det kommer att ta några år att fasa ur den över 20 år gamla tekniken…

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9342

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Tidigare utgåvor

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!