Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Surfplattor under granen i år

Det verkar som om Apple trots allt kommer att lansera sin iPad i Sverige lagom till jul (senast 30 november). Visst finns det återförsäljare som redan har surfplattan i lager - jag själv köpte min för ett bra tag sedan hos Tellint - men den officiella lanseringen med svenskt iOS har dragit ut på tiden.

Apple är emellertid inte ensam på banan. Flera andra tillverkare har kommit med surfplattor, och vanligast är att man använder operativsystemet Android. Jag har i veckan testat Samsung Galaxy Tab, som är en väldigt kul enhet - om än med rätt saftig prislapp...

Det råder ingen tvekan om att det kommer att finnas månad surfplattor under julgranen i år. Jag kan hålla med om att de kostar lite väl mycket för tillfället, men bortsett från det är de riktigt kul prylar. Jag använder själv min iPad till att surfa, kolla på videocasts, twittra och mycket annat.

På tal om något helt annat vill jag passa på att tacka alla som gillade min sida på Facebook! Jag hade räknat med att få ihop 500 fans före nyår, men nu har vi passerat 1000. Och det börjar bli rätt gemytliga diskussioner på sidan. Så om du använder Facebook, välkommen in på TkJ Bloggs sida!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg

 



Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa julklapparna för tekniknördar!

 


 

Test: Samsung Galaxy Tab

Idag fick jag hem ett testexemplar av Samsung Galaxy Tab. Den här Android-baserade surfplattan finns redan ute i butik, och efter att ha kört den i ett par timmar måste jag säga att det är klart en intressant enhet.

13 smarta fusklappar för WordPress-utvecklaren

Oavsett om du bygger dina egna WordPress-teman eller om du bara då och då vill göra ändringar i ditt befintliga tema, behöver du kunna grunderna i PHP och känna till de WordPress-funktioner som finns att tillgå.

Hitta slöa flaskhalsar på din sajt med YSlow

YSlow är ett tillägg till Firefox, utvecklat av Yahoo!, vars syfte är att hjälpa dig att hitta flaskhalsarna som gör din webbsida slöare. Det finns ett gäng sådana här typer av tjänster och om du driver en webbsajt är det inte helt fel att testa dem!

På Posten: Kingston SSDNow V100 64 GB

Kingston var hyggliga nog att sponsra min blogg med ett referensexemplar av deras nya SSDNow V100 – en konsumentinriktad SSD-enhet som är till för att ersätta din slöa och högljudda hårddisk.

Därför kan PDF-dokument vara farliga att visa

Adobe har, med all rätt, fått utstå en hel del kritik för sin Acrobat Reader och PDF under den gångna året. Skälet är att det uppdagats en hel del säkerhetshål i PDF, som bland annat gjort det möjligt för nätbusar att exekvera kod på användares datorer.

Shotty, bra gratisprogram för skärmdumpar

Shotty är ett relativt nytt gratisprogram för att ta skärmdumpar i Windows. Jag har testat väldigt många sådana här verktyg, och det bästa jag har hittat är SnagIt, vilket dock kostar en slant. Shotty är däremot en bra uppstickare bland gratisalternativen.

Slashat och TkJ om bloggande

I gårdagens avsnitt av podcasten Slashat var jag inbjuden som gäst för att prata om bloggande; hur du kommer igång, hur du får besökare och huruvida det går att tjäna pengar på att driva en blogg.

Headweb bästa underhållssajten 2010

Nu kanske du undrar “varför skriver han om Headweb hela tiden?!” och svaret på det är att jag tycker det är en fantastiskt bra sajt. På Headweb hyr du film som strömmas till din dator. Koppla datorn via HDMI till din platt-TV så har du en suverän lösning.

Snurra.se ger dig gratis trafik till bloggen

Killarna bakom Pusha.se har idag lanserat en ny sajt som de kallar för Snurra.se. Taglinen är “Få snurr på din blogg” och i grund och botten handlar det om ett form av länkbyte. Fast på ett betydligt roligare sätt.

Slimmad och gratis PDF-läsare är snabb

SlimPDF Reader gör skäl för sitt namn. Av alla PDF-läsare jag testat, är SlimPDF utan tvekan den som kräver minst datorresurser och dessutom är snabbast. Men tyvärr räcker den inte hela vägen fram. En hel del PDF:er renderas inte korrekt.

Facebook ska revolutionera e-posten

Igår höll Facebook ett pressmöte i San Francisco där Mark Zuckerberg presenterade deras nya “modern messaging system”. Jag vet inte hur jag ska översätta frasen till svenska, men kortfattat handlar det om att de har utvecklat ett system för att samla ihop all din kommunikation under ett tak.

17 nyttiga verktyg och tjänster för Twitter

Jag är en hängiven användare av Twitter och tycker att det är ett väldigt bra socialt nätverk, där jag håller kontakt med många intressanta och kul nätbekantskaper och nära vänner. Själv twittrar jag om både min vardag och så klart om datorer och Internet.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 8530

Avregistrering: Klicka här
 

Teknik: Get A Newsletter

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!