Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Tack för i år, bäste läsare!

Imorgon är det nyårsafton och den sista dagen på 2010 - ett väldigt händelserikt år! Jag har skrivit en längre krönika om de stora händelserna 2010 och om vad jag tror kommer hända under det kommande året.

Imorgon är även sista dagen för att delta i min stora jultävling där du kan vinna ett Xbox 360 med Kinect, en HTC Trophy mobiltelefon eller en tuff laptop från Sony. Läs mer om jultävlingen och hur du deltar!

För någon månad sedan tog jag tag i min Facebook-sida och satte upp som mål att nå 500 fans till årsskiftet. I skrivande stund har Facebook-sidan 1348 fans! Det är fantastiskt roligt.

Jag vill härmed passa på att tacka alla er läsare för året som gått, och hoppas att ni följer med mig in i 2011! Det är tack vare er jag har det här drömjobbet som yrkesbloggare inom datorer och Internet. Så ett stort tack och ett riktigt gott nytt år!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad
bloggmagazinet.se - För dig som bloggar

 



Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa prylarna för tekniknördar!

 


 

Test: Boxee Box - kul mediaspelare!

Boxee Box dök upp på redaktionen för några dagar sedan och jag har nu testkört mediaspelaren.

Sjunkande försäljning av tidningar på iPad

Trots att iPad är en utmärkt plattform för magasin och tidningar, verkar det som om nyhetens behag håller på att dämpas. Detta enligt en nyhet hos Electronista, där man rapporterar att försäljningen av kända titlar har sjunkit de senaste månaderna.

5 tips för bättre trådlöst nätverk

Ett trådlöst nätverk ger allt mycket smidigare i hemmet, nu när vi använder flera bärbara datorer, TV-spel och mediaspelare med Internetanslutning och smartphones och surfplattor. Här kommer 5 tips som förbättrar ditt WiFi-nät!

År 2011 blir Androids revansch inom surfplattor

Under 2010 har surfplattor blivit väldigt hett. Jag har skrivit om att jag trodde surfplattan skulle bli årets julklapp, och det visade sig sedan att Handelns Utredningsinstitut faktiskt utsåg just surfplattan till årets julklapp.

TechCrunchs topp 40 bästa iPhone-apps

Nu när jag har både iPhone och iPad har jag skapat mig ett så pass stort intresse för applikationer att jag till och med startat en blogg enbart om detta; AppReview. Men ibland fortsätter jag tipsa om bra appar även här på bloggen!

Hur dyr är strömmen till din elektronik?

När man flyttar till eget hus händer något. Man börjar nämligen att lägga märke till elräkningen. Från att ha legat på någon hundralapp i en lägenhet, kan vinterkylan utan problem dra upp månadskostanden till flera tusen. Då börjar det bli intressant att hålla koll på kostnaderna.

Surfplattan fanns inte under julgranen...

Varje år presenterar Handels Utredningsinstitut årets julklapp, och i år blev det surfplattan. Men det verkar inte som om det var speciellt många svenskar som fick en surfplatta av tomten.

Berätta inte om semesterplanerna på Facebook!

Hur ofta läser du på Facebook, Twitter eller andra social nätverk om bekanta som åker på semester? Det har blivit väldigt vanligt att berätta om sådant - vilket till synes kan verka harmlöst, men Trygg-Hansa varnar för att inbrottstjuvar håller koll på sådant och slår till mot hem där de vet att ägarna är bortresta.

5 tips för att bli bättre på att skriva bloggposter

Du som bloggar dras säkert precis som undertecknad av en del problem med skrivandet då och då. Skrivkramp och dåliga texter händer så klart. Hos ProBlogger hittade jag en läsvärd artikel med fem tips för att bli en bättre skribent!

Gratisprogram reparerar strulande Internet

Brukar du råka ut för att Internet slutar fungera? Det är relativt vanligt och det finns många sätt att försöka få igång nätanslutningen igen. Gratisprogrammet Complete Internet Repair har samlat ihop en rad vanliga åtgärder och gör dem åt dig automatiskt.

8 nyttiga tips för att bli en bättre bloggare

Brukar du sitta på en köksstol, med krökt rygg framför en laptop och spotta ur dig blogginlägg efter blogginlägg i femtimmarspass, med en kanna kaffe eller ett sexpack Red Bull inom räckhåll? Då är den här bloggposten för dig!

Får mer tid över till ditt bloggande

När du börjar blogga på allvar, inser du snart att allt mindre tid blir över till faktiskt bloggande. Istället försvinner timmarna snabbt till teknik, samarbeten, support, svara på frågor från läsare, skriva kommentarer, vara aktiv på sociala nätverk och så vidare.

Så får du fart på din stapplande blogg

Hur länge har du bloggat? När du börjar komma upp i ett år eller mer, hamnar du förr eller senare i en svacka. Bloggandet verkar gå mer på rutin än på rent engagemang som förr. Så vad gör du då? Det finns flera tips jag skulle vilja dela med mig av!

Testa dig fram med nya bloggar

En av bloggarnas stora fördelar att det är så lätt att starta en ny. Med hjälp av WordPress kan du komma igång med en ny blogg på egen domän för någon hundralapp – ännu mindre om du redan har webbhotell – och med bara några musklick.

Enorm skillnad mellan extern och intern blixt

Fotograferar du med digital systemkamera, finns det ett tillbehör jag varmt kan rekommendera, och det är en extern blixt. Det finns ingen digitalkamera vars inbyggda blixt är bra. En extern gör underverk med dina bilder i dålig belysning.

Test: Duracell MyGrid laddar mobilen utan sladd

Det största problemet inför ett sladdfritt liv är elektricitet. Oavsett hur man än vänder och vrider på det behövs det en sladd till vägguttaget. Duracell MyGrid är en slags mellanlösning – en laddningsplatta för mobiltelefoner. Lägg luren på plattan så laddas den! Typ…



 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9376

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Tidigare utgåvor

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!