Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Firefox 4 fortsätter att försenas... 

I veckans nyhetsbrev kan du bland annat läsa om att webbläsaren Firefox 4 ännu en gång har fått flytta fram lanseringsdatumet. Programmet har kommit i massor av betaversioner men Mozilla har fortfarande inte fått ordning på alla buggar och problem.

Det har nästan blivit lite av ett skämt, så det är med viss självironi som Mozilla lanserat sajten Can we ship it yet? På webbsidan står det huruvida Firefox 4 är redo att skeppas i färdig version samt hur många buggar som finns kvar att fixa.

Mozilla har satt höga mål får 2011. Man vill lansera en rad större uppgraderingar av Firefox; helt både Firefox 4, 5, 6 och 7. I mina öron låter det enormt löjligt, eftersom det kommer att innebära att uppgraderingarna inte innehåller några stora nyheter. Istället handlar det bara om att man vill komma upp i konkurrenternas versionsnummer.

Google Chrome är uppe i version 10 beta, Internet Explorer finns i 9 RC (Release Candidate - den sista versionen innan programmet är klart) och Opera är uppe i 11. Firefox ligger kvar på 4 beta.

I praktiken innebär de här siffrorna ingenting, eftersom det är programmets funktionalitet som är väsentligt, men det är uppenbart att det är en statusgrej bland utvecklarna.

Det vi hoppas på är att Firefox 4 blir en riktigt bra webbläsare. Dagens Firefox 3 ligger rätt långt efter konkurrenterna. Det är klumpigt och segt, och det tappar konstant användare som går över till Chrome. Därför måste Firefox 4 bli grymt bra.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Köp dina bläckpatroner och laserkassetter hos RENiT.
Bra priser, snabba leveranser och Alltid fri frakt.
Vi säljer även fotopapper av hög kvalité till låga priser.


 

Soluto - Fixar snabbare start av Windows

En tråkig detalj med Windows är att det tar rätt lång tid att starta. I och med Windows 7 har Microsoft trimmat ner hastigheten hyfsat, men det finns mycket du som användare kan göra för att starta ditt system snabbare.

Ökat antal hot från webbaserade attacker

Kaspersky Labs har publicerat sin årliga rapport över IT-hot för 2010. Antalet ny skadlig kod höll sig ungefär på samma nivå som 2009, vilket beror på lägre aktivitet hos flera trojaner, speciellt de som riktar sig mot onlinespel.

Windows 7 Service Pack 1 är ute!

Nu har Microsoft börjat putta ut Windows 7 Service Pack 1 via Windows Update. Om du har Automatiska uppdateringar aktiverat i Windows 7 kommer uppdateringen att laddas ner automatiskt. Några stora nyheter innebär dock inte paketet.

Microsoft köper upp Nokias mobilverksamhet?

Tidningen Mobil skriver idag om ett rykte från Eldar Murtazin, som driver Mobile-review, där han uppger att Microsoft kommer att köpa upp mobilverksamheten från Nokia.

 


Lättläst e-bok som lär dig grunderna i datorsäkerhet för hemanvändare – hur du skyddar dig och din dator från faror på Internet. Lär dig installera gratis antivirus och gratis antispyware. Lär dig undvika stölder och bedrägerier online.


 

SlimDrivers uppdaterar dina drivrutiner superenkelt

För att hålla din dator stabil behöver du kontinuerligt uppdatera drivrutinerna för all hårdvara du använder. Det här är inget du vill göra manuellt, så därför finns det flera bra verktyg som sköter arbetet. SlimDrivers är ett nytt sådant som bådar gott.

Hur skulle du gilla Chrome utan adressfält?

Trenden bland webbläsare just nu, är bland annat att de ska vara så nerskalade som möjligt. Chrome startade trenden (eller var det Opera?). Firefox hakar på den i och med Firefox 4, och Internet Explorer 9 är ordentligt nerskalad – där har Microsoft till och med tagit bort IE-logotypen.

"Säkerhetsrisk med SSD framför vanliga hårddiskar"

Akademiker på University of California i San Diego hävdar nu att SSD-enheter innebär en säkerhetrisk jämfört med ordinära hårddiskar. Problemet är att det inte är lika lätt att säkert radera information på en SSD.

Firefox 4 försenat på grund av buggar

Mozilla lär inte hinna klart med Firefox 4 under februari. Det står nu klart, och problemet ligger i att det finns alldeles för många buggar att fixa i webbläsaren. Firefox 4 har dragits med flera förseningar.

Flytta din Metroblogg med enkel webbtjänst

Metrobloggen kommer att stänga ner sin tjänst den 25 april, och fram tills dess är det upp till var och en användare att se till att rädda sina gamla bloggposter. Efter den 25 april kommer nämligen tjänsten att försvinna helt.

 


Tycker du att det går väldigt långsamt att surfa på Internet på din dator? I den här artikeln får du lära dig knep för nybörjare som vill öka surfhastigheten. Tipsen förklaras noggrant, så att alla kan förstå dem.


 

Dokumentär om succéspelet Minecraft på gång

Minecraft är inget annat än en riktig solskenshistoria. Spelet började utvecklas i maj 2009 av Markus Persson, och har sedan dess nått framgång efter framgång.

Internationella Musarmsdagen nu på måndag

På måndag nästa vecka är det dags för den årliga Internationella Musarmsdagen. På engelska heter det RSI - Repetative Strain Injury, och är ett samlingsnamn för arbetsrelaterade stressfrakturer i nacke, rygg, bröst, axlar, armar och händer.
 


Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9645

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!