Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Passa på att vinna fina priser i sommar! 

Lagom roligt väder idag. Hela förmiddagen spenderade familjen delvis sovande (främst jag och sonen) och delkvis under filtar i soffan. Sedan gick vi och värmde oss med chili- och currykryddad mat på lokala thairestaurangen (Kao Suay, som jag varmt kan rekommendera).

Jag antar att det är fler av er som spenderar kvällen inomhus framför datorn, och för er har jag som vanligt samlat ihop de mest populära artiklarna från bloggen.

Är du tävlingssugen har jag för tillfället två olika tävlingar på bloggen. Dels kan du vinna en cool trådlös WiFi-mus från HP, och dels är fortfarande sommartävlingen igång, i vilken du kan vinna en LG Cinema 3D TV värd 12999 kronor.

En av de stora nyheterna inom IT den här veckan, var att elektronikkedjan OnOff begärts i konkurs. Det var knappast speciellt oväntat, med tanke på det priskrig som kedjorna haft de senaste åren. Få av dem går med vinst, så de som klarar sig bäst - El-Giganten och Media Markt - är de som är uppbackade av stora bolag med rejäla kassavalv. Det är inte helt otippat att fler kommer att försvinna framöver; Siba och Expert kommer nog att få det svårt om förlusterna fortsätter. Läs mer om OnOff-konkursen.

Vidare har det så klart skrivits mycket om Google+, det sociala nätverk som Google lanserat. Många har kallat det för en konkurrent till Facebook, medan andra tycker att den slår mer mot Twitter. Jag är själv osäker, och jag ska erkänna att jag inte blivit eld och lågor över lanseringen.

Det är absolut ingen dålig tjänst, tvärtom finns det flera saker som gör Google+ bättre än både Twitter och Facebook, men jag har lite svårt att motivera varför jag ska hänga där. Jag använder ju redan både Facebook och Twitter aktivt och håller kontakt med både kompisar, branschfolk och, framför allt, läsare här.

Har jag verkligen tid för ett till socialt nätverk, när de andra fungerar så bra? Med det sagt följer jag naturligtvis utvecklingen och välkomnar ett alternativ till Facebook. Vad tror du? Läs mer om Google+ här.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Amerikanska Internetleverantörer ska stänga av pirater

Flera amerikanska Internetleverantörer har meddelat att man kommer börja jaga fildelare som sysslar med intrång i upphovsrätten - det vill säga användare som laddar ner piratkopierade program, filmer, musik, böcker och TV-serier.

Så blir du framgångsrik på YouTube!

Vill du bli en riktig kändis på YouTube? Det kan vem som helst göra idag - det räcker att du har en webbkamera! Här kan du läsa massor av tips om hur du blir framgångsrik YouTubeare (och hur du blir rik på det)!

Windows XP har 1000 dagar kvar att leva

Microsoft vill verkligen att alla användare av XP ska uppgradera till Windows 7. I ett blogginlägg på The Windows Blog skriver man att det nu är mindre än 1000 dagar kvar av den officiella supporten av Windows XP.

Samsung Galaxy S2 – populär mobil knuffar ner iPhone

Samsung har lyckats väldigt bra när de tog fram sin Android 2.3-baserade Galaxy S2. Den har fått väldigt bra kritik i tester och återförsäljaren Phone House rapporterar att Samsung Galaxy S2 har knuffat ner iPhone 4 från förstaplatsen på topplistan äver sålda mobiler.

Nybörjarguide: Så byter du till Google Chrome!

Har du tröttat på att Firefox är så slö och instabil, eller att det inte finns så många tillägg för Internet Explorer? Allt fler användare väljer att gå över till Googles webbläsare Chrome. I Europa kör över 20 procent av surfarna med Chrome. Så här kommer du igång!

Topp 30 största hjältar i datorspel!

Australienska PC Authority har tagit på sig att lista de topp 30 största hjältarna - och hjältinnorna - inom datorspel. Det är inte det lättaste, även om det finns några självklara val; Super Mario, Duke Nukem och Lara Croft till exempel. Vilken tycker DU är största spelhjälten?



Du har väl inte missat min populära e-bok Datorsäkerhet för nybörjare? I den får du lära dig hur du skyddar dig själv och din dator med hjälp av gratisprogram.


 

Betyg 4 till Google+ av Jocke, Mymlan och Nikke

Svenska Dagbladet har intervjuat Jocke Jardenberg, Sofia Mirjamsdotter och Nikke Lindqvist om Google+, och bett dem sätta betyg på den nya sociala tjänsten. Alla tre enas om betyget 4 av 5.

50 tips på hur du får fler Gilla-klick på Facebook

Driver du en egen sajt finns det fördelar i att arbeta med marknadsföring på Facebook. En stor del av dina besökare använder garanterat Facebook, och det finns flera sätt att använda det sociala nätverket för att dels hålla kontakten med dina besökare men även för att dra trafik till din sajt.

Sökmotoroptimering för mer trafik till din blogg

Sökmotoroptimering är väldigt viktigt för att din blogg ska placera sig bra i Google och de andra sökmotorerna. Det finns en vanlig missuppfattning att sökmotoroptimering är att lura Google, men det tycker jag inte stämmer så länge man håller sig inom ramarna...

8 Chrome-tillägg för SEO och onlinemarknadsföring

Är du någorlunda seriös med din webbsajt - oavsett om du driver en blogg eller en e-butik, arbetar du säkert med Internetmarknadsföring på något sätt. För att underlätta arbetet finns det massor av verktyg. I det här länktipset hittar du 8 tillägg för Chrome som hjälper dig.

AirPort Mania 2 – Riktigt kul iPhone-spel!

AirPort Mania 2 är mitt nya favoritspel på iPhone. Det är ett strategispel där det gäller att ta hand om inkommande och avgående flygplan på en flygplats. Du ska se till att landa planen, få dem att lasta av och på, och eventuellt genomföra reperationer, tanka och fylla på med bagage, innan du skickar iväg dem igen.

Media Markt har inte dåligt samvete över OnOff

Igår meddelade elektronikkedjan OnOff att man försätter bolaget i konkurs, och man lägger skulden på det priskrig som råder mellan elektronikkedjorna. TT frågar Media Markt rakt ut om de känner sig skyldiga för OnOffs konkurs, vilket de svarar nej på.

53 miljoner surfplattor under 2011

Okej, jag vet att siffror som kommer från analysföretag som IDC är plockade helt ur luften, men jag tycker ändå de är kul att läsa och skriva om. Nu rapporterar de att man tror att det kommer att säljas 53,4 miljoner surfplattor under 2011.

Vad vill du se i iPhone 5?

Enligt ryktena kommer Apple troligen att lansera iPhone 5 i september. Det finns naturligtvis mängder av gissningar och skvaller om vad den nya modellen kommer att erbjuda, men naturligtvis har Apple inte bekräftat någonting.


Bloggare - Skicka nyhetsbrev till dina läsare.



 

15 gratis verktyg och program för webbutvecklare

Oavsett om du bygger webbsajter från grunden eller om du använder WordPress, Joomla eller något annat publiceringssystem så knappar du som regel en hel del kod. För att underlätta arbetet - både själva kodandet, men kanske framför allt det fasansfulla buggtestandet - finns det gott om verktyg som hjälper dig.

Kommer Microsoft skapa egen Facebook och Google+?

Med sin Google+ har Google inte byggt ett helt nytt socialt nätverk, utan mer av ett skal över deras befintliga nätverk. Det finns redan hundratals miljoner användare hos Googles alla tjänster, så istället för att börja om från början har man byggt en social tjänst som förr eller senare kommer att vara tillgänglig för alla användare.

Två 3D-mobiler från LG och HTC visar framtiden

Det senaste året har marknaden för 3D-TV exploderat, och nu kommer 3D-skärmarna till mobiltelefoner. LG och HTC är bland de första ut, med sin LG Optimus 3D respektive HTC 3D Evo. Vad tror du om det?

Komprimera digitalfoton med gratisprogrammet Caesium

De allra flesta digitalkameror lagrar bilder i Jpeg-format, och som regel brukar de sparas i maximal kvalitet. Jpeg är ett riktigt bra format för att komprimera bilderna, så genom att öka komprimeringsgraden kan du minska storlekarna drastiskt, utan att förlora speciellt mycket data.



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9835

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!