Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Glöm inte att rösta på mig! :-) 

I veckan fick jag en kul överraskning - jag och min blogg har blivit nominerad i kategorin Teknik i VeckoRevyns Blog Awards 2011! Tillsammans med Lilla Gumman, Feber och Teknikbloggen slåss jag nu om läsarnas röster om vilken som har den bästa teknikbloggen.

Jag hoppas att du som läser detta tar dig tid och röstar - och givetvis hoppas jag att du lägger din röst på mig. :-) Här röstar du!

Under veckan som har gått har det hänt en del spännande saker. Jag kunde bland annat rapportera om att Microsoft nu gjort det offentligt att Windows 8 får en så kallad App Store. Det har jag skrivit om flera gånger tidigare, men då har det bara varit rykten.

Jag har också läst om ett nytt patent från Microsoft som handlar om hur de vill lägga hela operativsystemet i molnet. Det tyckte jag också lät väldigt spännande, och du kan läsa min artikel om det här.

Vidare vill jag tipsa om en liten minitävling, där du kan vinna ett riktigt snyggt och bra skal för iPad 2 från Philips. Svara på två enkla frågor för att vara med i tävlingen.

En riktig cool grej jag lekte med i fredags var AmpliTube iRig, som är en adapter för att koppla en gitarr eller bas till din iPhone/iPad. Med hjälp av en applikation kan du sedan använda din mobiltelefon som effektdosa till din gitarr, och du kan lätt spela in med den. Jag publicerade en förhandstitt på iRig som du kan läsa här.

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se

PS. Bilden är på vår son Hjalmar, när han får smaka en sjukt stor glass i Visby... DS.


Min blogg drivs hos City Cloud, som erbjuder en väldigt smart virtuell hosting där du själv kan anpassa din server efter behov. Du kan lätt öka prestandan på servern genom några musklick. Avancerat system, men mycket enkelt att använda. Prova idag - rabattkoden TKJ2011 ger dig 300 kr rabatt!


 

Så kollar du vad som stjäl din bandbredd

Tycker du att Internet går långsamt? Då kan det vara något program som ligger i bakgrunden och äter upp din bandbredd genom att skicka eller ta emot data.

3 svenska tjänster för laglig film på nätet

Jag tittar en hel del på film, och jag förlitar mig idag helt på de legala tjänsterna som finns i Sverige. Det finns ett utbud av olika företag som strömmar film för en billig penning. Det är smidigare och billigare än att hyra filmer i videobutiken.

Braschen dissar Copyswedes avgifter på hårddiskar

Copyswede är organisationen som har hand om den så kallade kassettavgifter, som är tänkt att finansiera privatkopiering (inte att förväxlas med piratkopiering). Sedan ett bra tag tillbaka har Copyswede velat införa kassettavgift även på hårddiskar och USB-minnen. Förhandlingarna med elektronikbranschen har nu brutit ihop.

Minitävling: Vinn ett snyggt iPad 2-fodral från Philips!

Har du skaffat en iPad 2? Då behöver du ett schysst fodral för att skydda din surfplatta! I den här minitävlingen kan du vinna ett Philips Easy-carry iPad case avsett för iPad 2. Du behöver bara svara på två enkla frågor för att vara med.

Ökande phishing-attacker i Sverige: Så skyddar du dig

Under sommaren har antalet så kallade phishing-attacker ökat avsevärt i Sverige. Det har kommit en strid ström av e-post som uppges komma från banker och annat, där man försöker lura till sig inloggningsuppgifter. I den här artikeln får du lära dig grunderna för att skydda mot phishing.


Webbhotellet Crystone erbjuder allt från vanligt webbhotell, till virtuell server och egen webbserver! Professionell tjänst som bland annat har telefonsupport dygnet runt.


 

Nytt Microsoft-patent om Windows i molnet

Microsoft har registrerat ett nytt patent som handlar om att boota upp Windows från molnet. Det är rätt spännande, även om vi troligen inte kommer att få se något i praktiken på många år. Microsoft propagerar starkt för molnet så det här är ett naturligt steg.

Bekräftat: Windows 8 får App Store

Att Windows 8 kommer med en App Store där du enkelt kan köpa applikationer, är ett av de starkaste ryktena om Microsofts kommande operativsystem. Nu bekräftar Microsoft att det är sant - Windows 8 får en App Store liknande den i Mac OS X.

AmpliTube iRig gör iPhone till avancerad effektpedal

Spelar du gitarr? Då kommer du att älska AmpliTube iRig för iPhone med tillhörande applikation. Det låter dig nämligen koppla din gitarr till iPhonen, för att sedan applicera effekter och spela in med. Det är snyggt och enkelt, och fungerar utmärkt.

Windows Phone 7.5 Mango startskottet i Sverige

Det verkar som om Microsoft håller sin deadline vad gäller uppgraderingen Windows Phone 7.5, också kallad för Mango. Systemet är redan skickat till mobiltillverkarna och i början av september kan vi som redan har en Windows Phone 7-mobil ladda ner uppgraderingen gratis.

Plötsligt lägger HP ner webOS!

När HP för ett år sedan köpte Palm, och därmed deras operativsystem webOS, för motsvarande drygt 7 miljarder kronor, hade man räknat med att webOS skulle bli en storspelare på marknaden för mobiler och surfplattor. Så blev inte fallet.

Test: Fyra skal för iPhone från Mr Gizmo

Det första jag köpte när jag fått min iPhone 4 var ett schysst skal. Apples mobil är skitsnygg, men att ha glas på både fram- och baksidan är inte speciellt praktiskt när man dels är imponerande fumlig, och dels har småbarn som gärna spelar barnappar och leker kast med dyr mobil.

Testa om din dator är uppdaterad med smart gratisprogram

Du har förmodligen massor av program installerade på din dator, och det är viktigt att du håller de du använder uppdaterade till den senaste versionen. Med det här smarta gratisprogrammet kontrolerar du det här automatiskt.



McAfee Internet Security 2011: 50% RABATT!
Komplett säkerhetspaket som skyddar din dator och dig själv mot alla faror på nätet. Allt från virus, trojaner, spam, bedrägerier, phishing och så vidare...
Läs mer här!


Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9786

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!