Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Tävla och vinn en iPad!

Med jämna mellanrum anordnar jag tävlingar på bloggen, och nu har jag skaffat ett riktigt bra pris - en Apple iPad!

Det är Mr Gizmo som har sponsrat med tävlingspriset, och förutom att du som deltagare har möjlighet att vinna Apples coola surfplatta, får du även 10% rabatt i Mr Gizmos e-shop, bara genom att delta i tävlingen.

I övrigt har det hänt mycket under veckan som gått. Två av de stora nyheterna handlar om att det går lätt att hacka en iPhone - även en som du inte gjort jailbreak på.

Men den nyhet som verkligen tog fart, var ett Firefox-tillägg som låter vem som helst komma åt alla inloggningar på Facebook - och en lång rad andra webbsajter - som gjorts via ett öppet WiFi-nät. Det här gör att du kan komma åt kollegors Facebook-konton, om ni är anslutna via WiFi på jobbet.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg

 


 

Så kommer du åt dina kollegors Facebook!

Om du läst nyheterna idag och igårkväll kan du inte ha missat säkerhetshålet i Facebook. Det är ett säkerhetsproblem som gör att du kan komma åt kontona för alla Facebook-användare som är anslutna till samma WiFi-nät som du. Det enda du behöver är ett tillägg för Firefox.

Så kapas din iPhone utan jailbreak

Tidigare idag skrev jag om Rapports inslag om att smartphones, och då främst iPhone, gick att kapa. Nu har Per Hellqvist, säkerhetsexpert på Symantec och enligt mina erfarenheter en klart trovärdig källa, kommenterat nyheten i en bloggpost. Det är intressant läsning!

Har du köpt fel bredband?

Enligt Svensk Kvalitetsindex (SKI) har var fjärde användare av mobilt bredband klagat hos operatören gällande kvaliteten. Det är väldigt många som även anser att deras problem inte blivit lösta.

Internetleverantörerna tvingas spara data om dig!

När den hårt kritserade fildelningslagen Ipred trädde i kraft svarade Internetoperatörerna med att sluta lagra information om vem som varit uppkopplad vid ett visst tillfälle.

Acer-bärbar med både Windows 7 och Android

Acer Aspire Happy är ett nytillskott i tillverkarens serie av minidatorer (netbooks). Förutom att designen är rätt snygg, är det mest intressanta att datorn har två operativsystem; Windows 7 Starter Edition samt Google Android. Det sistnämnda går igång omedelbart när du startar datorn

Habbo.se får inte sälja låtsaspengar till barn

Habbo är en virtuell värld placerad i ett hotell, där medlemmarna kan träffas för att chatta, möblera sina egna hotellrum och så vidare. Det är gratis att vara medlem men för att köpa möbler och bli populär behöver du så kallade Habbo-mynt.

 



 

Samsung Galaxy Tab säljs nu via Tre

Tre meddelade imorse att företaget lanserat surfplattan Samsung Galaxy Tab i Sverige. Surfplattan är en direkt konkurrent till Apple iPad, och den kör Android 2.2 (Froyo) som operativsystem.

Hur många hackare finns i din iPhone?

Igår sände SVT Rapport ett inslag om att så kallade smartphones är ett säkerhetshot, att hackare kan avslyssna affärsmöten via mobilerna, att det går lätt att stjäla information lagrad på dem, och så vidare.

100000 appar på Android Market

Android Market fortsätter att växa och nu har de passerat 100000 applikationer. Det är fortfarande en bra bit kvar till Apples App Store, som idag sägs ha runt 300000, men de är på god väg.

Gratisprogrammet WriteMonkey för skribenter

WriteMonkey är ett gratisprogram som riktar sig mot skribenter – allt från bloggare till författare.

HDTV i marknätet - med rätt mottagare & antenn

Den 1 november kommer Boxer att börja sända TV-kanaler i HDTV-upplösning via marknätet.

Grattis på födelsedagen, fantastiska operativsystem!

Bättre sent än aldrig, men grattis på födelsedagen Windows 7! Det var den 22 oktober 2009 som Microsoft lanserade det som jag anser vara deras allra bästa operativsystem.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 8531

Avregistrering: Klicka här
 

Teknik: Get A Newsletter

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!