Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Trevlig semester och ett stort tack till dig! 

När du läser det här befinner jag mig, tillsammans med hustrun, på bilsemester i Europa. Jag vet i skrivande stund inte var vi ska ta vägen, förutom att vi börjar i Tyskland. Kanske stannar vi där. Kanske inte.

Tack vare en smart funktion i Get A Newsletter, som är systemet jag använder för att skicka ut nyhetsbrev, kan jag schemalägga utskick. Därför kan jag skriva det här nyhetsbrevet nu på söndagsnatten men inte skicka ut det förrän på torsdag.

Om du själv går i funderingar över att starta ett nyhetsbrev via e-post kan jag varmt rekommendera Get A Newsletter! Du kan testa tjänsten helt gratis och det är lätt att komma igång. Läs mina artiklar om att lyckas med ditt e-postnyhetsbrev.

På tal om sommar och semester, har LG givit klartecken för att dra ut på sista datumet för den stora sommartävlingen på bloggen. Nu är den öppen för tävlingsdeltagande fram till 1 augusti. Om du har missat den, kan jag berätta att du genom att svara på två enkla frågor är med och tävlar om en riktigt cool LG Cinema 3D TV på 42-tum, till ett värde av 12999 kronor.

Missa inte att tävla här!

En av de stora nyheterna den här veckan handlar om de telefonbedrägerier många svenskar drabbats av. Det är engelsktalande indier som ringer och uppger sig vara från Microsoft, och som säger att din dator är utsatt för virus. Jag vill skarpt varna för detta! Om du råkat ut för ett sådant här samtal, hör gärna av dig till migtommy@tkjmedia.se - jag är väldigt intresserad av att veta mer.

Jag har förresten implementerat Facebooks Gilla-knapp på alla inlägg på bloggen. Så när du läser något jag skrivit och tycker om det, får du hemskt gärna klicka på Gilla-länken! Då blir jag jätteglad och väldigt tacksam! Det är ett enkelt sätt för dig att visa att du gillar vad jag gör. Du får också gärna gå med på min Facebook-sida.


Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla er som läser min blogg och prenumererar på mitt nyhetsbrev! Jag önskar er en riktigt, riktigt skön sommar!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Varning: Scam via telefon, indier om problem med din dator

På nätet talas det just nu om ett nytt scam som går ut på att engelsktalande indier ringer till dig och berättar att du har problem med datorn. De uppger sig ringa från Microsoft och förklarar att du ska ladda ner en programvara som heter Teamviewer.

4 gratis sätt att få Windows
att starta snabbare

Om du tycker att Windows startar långsamt, finns det många sätt du kan förbättra prestandan på – helt gratis. De här tipsen fungerar oavsett om du har XP, Vista eller Windows 7.
 

Test: Advanced SystemCare V4 Pro trimmar datorn

Advanced SystemCare är ett av de allra mest populära programmen för att städa och hålla Windows i trim. Det finns i både gratisversion och en mer avancerad Pro-version. Jag har tidigare testat gratisversionen, och nu har jag även använt Pro.

Bonustips: SLOW-PCfighter - läs om annat bra program för snabbare dator! 
 



McAfee Internet Security 2011: 50% RABATT!
Komplett säkerhetspaket som skyddar din dator och dig själv mot alla faror på nätet. Allt från virus, trojaner, spam, bedrägerier, phishing och så vidare...
Läs mer här!



Autoruns, grymt gratisprogram för snabbare Windows

Om du tycker att din dator tar lång tid att starta upp? Att det dyker upp felmeddelanden eller att systemet helt enkelt är slött? Då ska du testa gratisprogrammet Autoruns, som ger dig kontroll över bakgrundsprogram!

Att tänka på inför utomlandsresor
med mobil och dator

I den här bloggposten tänker jag ge några enkla tips för dig som vill ta med dig datorn utomlands. Det gäller saker som strömadapter, smartphones och mobilt bredband. Det kan spara dig mycket bekymmer – och pengar!

Så får jag mina bloggläsare att gilla inlägg på Facebook

Som bloggare vill man att läsarna sprider länkarna till ens inlägg i sociala nätverk. Jag har haft en rad olika ikoner och länkar för att sprida vidare, men nu har jag skalat ner antalet. Less is more, var min tanke. Lär dig lägga in en Gilla-knapp på din WordPress-blogg!
 



Skapa musik på din iPad: 12 appar att testa

iPad har visat sig vara ett favoritverktyg för musiker. Den stora och väldigt responsiva skärmen passar utmärkt för att köra musik-applikationer, både för att redigera musik men också för att spela in genom simulerade instrument.

Lästips: 10 smarta nyheter i Mac OS X Lion

Förra veckan lanserade Apple den nya versionen av Mac OS X, vid namn Lion. Den innehåller ett par hundra nyheter. En del – som till exempel natural scrolling – märker alla av, men det finns också en mängd mer dolda nyheter.

SkyDrive, så fungerar Microsofts gratis webbhårddisk

SkyDrive är en gratis onlinehårddisk från Microsoft, som ger dig 25 GB utrymme. Tjänsten har tyvärr blivit rätt förbisedd och Microsoft har inte gjort mycket för att marknadsföra den. Behöver du någonstans att lagra filer enkelt på webben ska du testa SkyDrive!

Vad ska vi göra med all värme från datacenter?

Det byggs allt fler datacenter världen över, för att hantera alla nya molnbaserade tjänster. Ett problem som alla serverparker dras med är värmeutväxlingen. Fast tänk om man kunde återanvända värmen?

För iPad: 5 externa tangentbord testade

Egentligen är jag av princip tveksam till externa tangentbord till iPad, eftersom jag tycker att det tar bort själva grejen med att iPad är en surfplatta. Personligen föredrar jag att istället använda en ultraportabel dator om jag vill kunna skriva längre texter på resande fot.

Mac OS X Lion:
Tester, guider och annat du behöver veta

Förra onsdagen lanserade Apple sitt nya Mac OS X Lion, som går att köpa via App Store för 229 kronor. Redan efter ett dygn meddelade Apple att över en miljon användare köpt uppgraderingen.

RIM kaxiga – vill bli störst i Sverige

Det kanadeniska RIM är mest kända för mobilmärket Blackberry. I Sverige är Blackberry i stort sett obefintlig, men det ska det bli ändring på. Augusti blir startskottet för RIM i Sverige och Norden. Bolaget har siktet inställt på att bli ledande i landet.


Bloggare - Skicka nyhetsbrev till dina läsare.



 

Räddnings-USB:
Här är gratis-programmen du behöver!

Är det dig som familj och vänner ringer när deras datorer har slutat att fungera? För er har jag satt samman 6 gratisprogram som du kan lägga på ett USB-minne. Programmen hjälper dig att fixa datorer som blivit slöa, beter sig konstigt eller inte vill starta ordentligt.

Google+ når snart 18 miljoner användare

Google+ har lockat många användare, trots att tjänsten ännu inte öppnat officiellt. Än så länge krävs det inbjudningar för att komma åt det sociala nätverket, som sägs konkurrera mot Facebook och Twitter.

Grattis Twitter 5 år!

Twitter är min favorit bland de sociala nätverken. I fredags firade Twitter sin femårsdag. Tittar man på statistiken är det imponerande siffror som tjänsten har kommit upp i.

Topplista:
100 bästa Android-apparna

Make Use Of har satt samman en lista över de topp 100 bästa applikationerna för Android. Apparna är indelade i kategorier och du kommer med största säkerhet hitta en hel del guldkorn.

Snygg och slimmad laddare för bärbara datorer

Är strömadaptern för din bärbara dator tung och klumpig? Då kan du byta ut den mot en laddare från tredjepart. FSP har tagit fram en slimmad variant som är under 2 centimeter tjock.



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9792

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!