Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Sommartävling: Vinn en häftig LG Cinema 3D TV 42 tum! 

När det här skrivs sitter jag och svettas på ett överhettat kontor. Det märks att värmen kom till slut - även om midsommaren gick i småregnets tecken. För att fira det här passar jag på att dra igång en tävling tillsammans med LG, där vinsten är en imponerande LG Cinema 3D TV på 42 tum!

Denna 3D-TV har fått riktigt bra kritik i recensioner. Det är en LED-TV med väldigt bra bild, och de glasögon som behövs för att titta på 3D är välpassande och snygga - inte alls som de klumpiga 3D-glasögon som många andra TV-modeller dras med. Modellen av LG Cinema 3D TV är värd 12999 kronor, och den kan bli din genom att svara på två enkla frågor.

Delta i tävling här! Det tar max en minut.

Sedan förra nyhetsbrevet har det hänt en del. Jag har varit i Redmond, Seattle för att besöka Microsoft, på det så kallade Microsoft Insight. Här presenterade man flera nyheter och berättade om såväl Windows Phone 7 med Mango-uppdateringen som Windows 8 och hur Microsoft går mot applikationer utvecklade i HTML5. Det var väldigt spännande.

Du hittar alla mina bloggposter om Microsoft Insight här.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Sommartävling: Vinn 3D-TV från LG!

Det är dags för en ny tävling på bloggen! Den här gången har du möjlighet att vinna en Cinema 3D TV från LG - en LED-TV på 42 tum, med stöd för 3D värd 12999 kr!

Vad tror du om Metro-gränssnittet i Windows 8?

Windows 8 kommer att lansera ett helt nytt gränssnitt som kallas för Metro, som bygger på gränssnittet från Windows Phone 7. Microsoft har inte låtit oss se speciellt mycket av det förutom i någon kortare video, men det hindrar knappast användare och experter från att tycka till. Omröstning!

Sea Ray – Nokias första Microsoft-mobil visad

I tisdags skrev jag om att Nokia planerade att vara klara med sin första Windows Phone 7-mobil lagom till slutet av året (läs: julhandeln). Lite otippat har Stephen Elop från Nokia redan visat upp mobilen, som går under arbetsnamnet Sea Ray.

Kommer du att koppla av och ner i sommar?

Jag har tidigare skrivit en bloggpost om hur e-post i mobilen har gjort folk mer stressade. I och med smartphones med e-postfunktion är det många som aldrig stänger av sin mejl, utan hela tiden får meddelande - även när de är hemma. Omröstning! 

Finkultur: 101 klassiska annonser för datorer

Tillhör du också dem som får något glansigt i blicken och ett fånigt leende på läpparna när du hör fraser som Vic 20, Spectravideo, Atari, Sinclair och Amiga? Då kommer du gilla den här samlingen av gamla annonser för datorer!

Infografik: Vad händer under en minut på Internet?

Det händer rätt mycket på Internet under 60 sekunder. En ny infografik från Shanghai Web Designers presenterar på ett snyggt sätt olika fakta om vad som händer på nätet varje minut.


Vill du prova att annonsera i TkJ Nyhetsbrev? Fram till 31 maj 2011 kan du boka annonser med kraftiga vår-rabatter! För endast 495 kronor (exkl moms) når du över 9700 prenumeranter. Rubrik, annonstext, länk och en bild på exempelvis din logga. Hör av dig för mer information!


 

Topp 10 iOS-appar för fotoredigering

Om du liksom undertecknad ofta använder din iPhone för att ta digitalfoton, finns det massor av bra applikationer både för att ta foton och för att redigera bilder. Även för iPad finns det gott om appar, och iPad är faktiskt riktigt trevlig att använda för bildredigering.

Firefox 5 ger inga större nyheter

Igår lanserade Mozilla Firefox 5 och jag har snabbtestat webbläsaren på Windows och Mac OS X utan att hitta några större nyheter. Det är dock i enlighet med Mozillas nya lanseringsschema, där man ska uppdatera versionsnumret snabbare.

Light Field-kamera låter dig ändra fokus efteråt

Lytro heter ett företag som igår drog upp kulisserna efter många års utveckling av så kallad Light Field-teknik för digitalkameror. Lösningen gör att digitalkameror kan fånga in flera ljusfält, vilket betyder att du kan justera fokuspunkten i efterhand.

Domare tror inte Apple får behålla namnet App Store

Apple har som kanske bekant registrerat varumärket App Store, något som retar de andra aktörerna på marknaden eftersom de därmed får använda sig av andra namn, trots att termen "app store" är rätt vedertagen.

Kvällshumor: Richard Dreyfuss läser Apples licensavtal

Här kommer lite kvällshumor, som visserligen inte är splitter nytt, men likaväl väldigt roligt. Det är CNet som fått skådespelaren Richard Dreyfuss att läsa upp delar av Apples licensavtal med olika röster.

Pagrotsky-tweet skapade ny omröstningstjänst

JaNej är en ny omröstningstjänst som skapades efter ett vansinnigt roligt tweet från Leif Pagrotsky till Carl Bildt.


Du har väl inte missat min populära e-bok Datorsäkerhet för nybörjare? I den får du lära dig hur du skyddar dig själv och din dator med hjälp av gratisprogram.


Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9826

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!