Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Hej på dig - det var inte igår! 

Att arbeta som ensamföretagare har många fördelar. Du slipper att ha en chef som hänger över dig, eller att tvingas dras med kollegor som inte är lika briljanta som du själv, och du kan sätta dina arbetstider lite som du vill och du har själv kontroll över din lön.

Sedan finns det nackdelar också. I mitt fall är det främst en nackdel; att jag är själv. Ibland hinner jag bara en bråkdel av vad jag skulle vilja göra. Arbetsdagen går alldeles för fort.

Och det är i sådana här fall som man exempelvis inte hinner skicka ut ett nyhetsbrev. Det är därför mitt nyhetsbrev har lyst med sin frånvaro i någon vecka nu. Så kan det gå, och jag hoppas inte någon av er som prenumererar tar illa upp!

Något som jag bloggat en hel del om den senaste tiden är Windows 8. Det har nämligen läckt ut tidiga testversioner av operativsystemet (skulle i och för sig inte förvåna mig om det var ett medvetet läckage) och jag har läst tonvis med nyheter och rapporter om vad vi kan förvänta oss i den kommande uppgraderingen.

Jag anser att Windows 7 är det bästa system Microsoft gjort, och av ryktena att döma har Windows 8 möjlighet att ytterligare förbättra operativsystemet. Du hittar alla nyheter samlade på min sida om Windows 8.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Du har väl inte missat min populära e-bok Datorsäkerhet för nybörjare? I den får du lära dig hur du skyddar dig själv och din dator med hjälp av gratisprogram.


 

ZTE Light, surfplatta med Android för 995 kr

Swedroid tipsar om att Telia har börjat sälja surfplattan ZTE Light för endast 995 kronor, utan abonnemang. Enligt Prisjakt kostar ZTE Light närmare 3000 kronor ute i butik. Så är du på jakt efter en Android-baserad surfplatta kan det vara läge att slå till...

Gratis filmtjänsten Voddler passerar 1 miljon användare

Under långfredagen fick filmtjänsten Voddler medlem nummer en miljon, skriver företaget i en nyhet. Det är mindre än ett år sedan tjänsten öppnades för allmänheten, efter att först bara funnits tillgänglig via inbjudningar.

Skapa iPhone-appar: 10 nyttiga verktyg

Drömmer du om att utveckla dina egna applikationer för iOS? Då ska du ta en titt på den här listan över 10 nyttiga verktyg och appar som riktar sig mot iPhone-utvecklare.

Sony lanserar två surfplattor med Android 3.0

Det har gått en hel del rykten om att Sony varit på gång med en surfplatta. Igår presenterade företaget två stycken surfplattor på ett pressevent i Tokyo. Surfplattorna heter S1 respektive S2 och kör Android 3.0 Honeycomb som operativsystem.

Så skyddar Android dig från ökande mängd farlig kod

Android Market har problem med att det börjat dyka upp rätt många applikationer som innehåller farlig kod. Jag har tidigare skrivit om DroidDream som smittade stora mängder Android-användare, och det verkar som om det kommer nya smittade applikationer hela tiden.

Firefox 4 passerar 100 miljoner nerladdningar

Under påskhelgen passerade Firefox 4 imponerande 100 miljoner nerladdningar. Det betyder att Firefox 4 nu har över 8 procent av marknadsandelarna, medan Internet Explorer 9 - som lanserades i samma veva - ligger på drygt 3 procent.

Chrome 11 är här – dags att uppdatera!

Google har nu lanserat Chrome 11. De följer sin uppdateringstakt med att släppa en ny version var åttonde vecka, förra versionen kom den 3 mars i år. Chrome 11 innefattar ingen större uppdateringar, förutom en inbyggd talsyntes.

Coolt: Windows 8 synkroniserar inställningar till molnet!

En av nyheterna i kommande Windows 8 är att du kommer att kunna logga in med ett Windows Live-konto istället för ett lokalt användarkonto. Det här är för att Windows per automatik ska komma åt den Internetbaserade Live-tjänsterna som Microsoft har kopplat till Windows.

Säkerhet: Testa Norton Internet Security 2012 beta

Symantec har lanserat betaversioner av Norton Internet Security 2012 samt Norton Antivirus 2012, som du kan ladda ner och prova om du är intresserad av säkerhet. Jag gillar som bekant att skriva om det här ämnet, så jag hämtade och installerade NIS 2012.

YouTube kommer att visa nya långfilmer från Hollywood

YouTube har länge velat ta steget från små videoklipp till att visa långfilmer. Sedan ett bra tag tillbaka erbjuder videotjänsten möjlighet att titta på långfilmer, fast det finns bara några få och gamla filmer. Det har knappast varit någon större succé.

Apple kommenterar äntligen övervakningen i iPhone/iPad!

Apple har äntligen gjort ett officiellt uttalande gällande den påstådda övervakningen av var någonstans iPhone- och iPad-användare befinner sig. I ett pressmeddelande har Apple skrivit frågor och svar gällande tekniken.

Jättehack hos Playstation Network – 77 milj konton stulna

Den 19 april upptäckte Sony att deras Playstation Network hade haft besök av hackare, och man valde då att stänga av spelnätverket. Så vitt jag kan utröna har man i skrivande stund ännu inte startat nätverket igen.


VHS till DVD är inte varken svårt eller dyrt. Har du inte reda gjort det, så är det läge för det. VHS-kassetter har inte med år 2010 att göra, inte det minsta...



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9592

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

23 mars 2011
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!