Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Dags att byta webbläsare? 

Det händer just nu mycket bland de stora webbläsarna. Internet Explorer 9 och Firefox 4 kommer att lanseras inom kort, och Google Chrome kom nyss i version 10. Men vilken av webbläsarna ska du välja? Kom gärna med dina egna åsikter!

Igår lanserades Google Chrome 10, en uppdatering av webbläsaren som bland annat har en trimmad Javascript-motor. Enligt Google själva ska den nya motorn vara upp till 66 procent snabbare.

Microsoft har kommer att lansera den efterlängtade Internet Explorer 9 den 14 mars, det vill säga på måndag. Och Mozlla är i sin tur på gång att släppa Firefox 4, en version som varit väldigt försenat mycket på grund av buggar.

Firefox 4 kom idag i en så kallad Release Candidate-version (RC), vilket innebär att Mozilla inte kommer att tillföra några nya funktioner. Det enda man riktar in sig på nu är att fixa eventuella buggar, innan man släpper den färdiga versionen.

Valet av webbläsare är i mångt och mycket en smaksak. Personligen kör jag sedan ett bra tag Google Chrome som mitt förstahandsval och jag brukar även använda Internet Explorer 9.

Vad använder du?

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Är du ute efter någon form av hemelektronik ska du göra ett besök hos NetOnNet! Företaget har nämligen en rejäl lagerrensning just nu och har prissänkt massor av produkter!


 

Annons: Reapriser på datorprylar du behöver!

I det här sponsrade inlägget har jag plockat ut ett par spännande datortillbehör till bra reapriser hos NetOnNet och Misco. Passa på att göra klipp nu, för det är tillfälliga kampanjer med begränsad tid och lager!

Läckta bilder: Windows 8 med Live-inloggning

Ett par läckta skärmdumpar från vad som sägs vara Windows 8 visar ett uppfräshat aktivitetsfält. Men en annan detalj är mer intressant; det verkar som om du i Windows 8 kan logga in med ditt Live-konto.

Phishing-attack mot VISA-användare i Sverige

Det cirkulerar nu ett e-brev med en phishingattack riktad mot VISA-kortsanvändare i Sverige. Brevet har ärendet ”Vi kan inte verifiera MSC/VBV lösenord”, och innehåller en länk till en webbsida som ser ut som en legitim VISA-sajt.

Bekräftat: Internet Explorer 9 lanseras 14 mars

Internet Explorer 9 beräknas att släppas för nerladdning från och med klockan 3:00 på lördagsmorgonen svensk tid. Det är tydligen exakt tolv månader efter att Microsoft gjorde den första testversionen av IE9 tillgänglig för nerladdning.

Mozilla lanserar Firefox 4 RC

Firefox 4 Release Candidate (RC) har lanserats och finns nu för nerladdning även i svensk översättning. RC-versionen är så nära den färdiga man kan komma.

AMD-tävlingen: Rösta fram en vinnare!

För ett par veckor sedan anordna jag tillsammans med AMD en tävling på bloggen, där du hade möjlighet att vinna en tuff bärbar AMD-dator från Acer. Responsen på tävlingen var över all förväntan!

Chrome 10 ute - dags att uppdatera

Google har lanserat Chrome 10, och webbläsaren har fått en hel del nya funktioner. Dels handlar det om nya finesser, men Chrome 10 har även blivit säkrare och snabbare.

Spotify har en miljon betalande användare

Spotify meddelar idag att man har passerat en miljon betalande användare i Europa. Det är på sin blogg som företagets VD Daniel Ek berättar om målstolpen som passerats.

Ny skola om Photoshop Elements från Moderskeppet

I dagarna kom det en ny DVD med Posten: Photoshop Elements på jobbet, från Moderskeppet. Skivan innehåller närmare tre timmar videoundervisning med läraren Gustaf Hellsing.

Egna hopplistor i Windows 7 med IE9

Om du använder Internet Explorer 9 och Windows 7, och om du gillar min blogg, ska du prova att dra ner sajten (dra ikonen i adressfältet) och släppa den på Aktivitetsfältet. Då kommer det att skapas en ikon där, varifrån du enkelt startar min blogg.

Om cybermobbing och övervakande lärare

I kategorin personlig integritet och undersektionen WTF? läser jag hos PC Authority att England funderar på att tillåta lärare på skolor att få rätt att genomsöka elevers mobiltelefoner. Bakgrunden är att man vill kunna stoppa- eller snarare övervaka – cybermobbing.

"Sluta köra Internet Explorer 6, snälla!"

För tio år sedan lanserade Microsoft en webbläsare vid namn Internet Explorer 6. Det var ingen bra webbläsare, som hade massor av konstiga egenheter och inte brydde sig speciellt mycket om standarder.

Adobe Wallaby konverterar Flash till HTML

Adobe Wallaby är en ny lösning som ska konvertera Flash-animationer till kod enligt webbstandarder; HTML5, CSS, Javascript och bildformatet SVG. Wallaby är fortfarande i ett teststadiet men kan laddas ner gratis från Adobe.

Google raderar farliga program hos Android-användare

I onsdags skrev jag om att Google plockat ner 21 applikationer från Android Market Place, efter att de visat sig vara infekterade av en trojan. Under torsdagen rapporterade jag om att över 50 appar, smittade av trojanen DroidDream, raderats.


VHS till DVD är inte varken svårt eller dyrt. Har du inte reda gjort det, så är det läge för det. VHS-kassetter har inte med år 2010 att göra, inte det minsta...



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9613

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!