Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Internet Explorer 9 RC 

För drygt en vecka sedan lanserade Microsoft Internet Explorer 9 RC - Release Candidate, uppföljaren till betaversionen av IE9. Den nya versionen är stabilare, säkrare, snabbare och har ett par nya finesser.

Under den första veckan laddades RC-versionen av Internet Explorer 9 ner över två miljoner gånger enligt Microsoft. De verkar nu även ha börjat pusha ut programmet via Windows Update, vilket kommer generera ännu fler nerladdningar.

Faktum är att Internet Explorer 9 är en riktigt bra webbläsare. Den är nerskalad, snabb och säker, och den har även stöd för webbstandarder på ett sätt som tidigare versioner inte varit i närheten av. Precis som med Windows 7 har Microsoft denna gång lyssnat mycket på vad användarna har att säga. Och det har givit utdelning.

Har du inte redan testat IE9, tycker jag att du ska ge det en chans. Prova och se vad du tycker!

Avslutningsvis vill jag påminna om tävlingen på bloggen! Den här gången kan du tävla om en bärbar dator, en Acer Aspire 5552, som sponsras av AMD. Tävlingen är väldigt enkel; det enda du behöver göra är att svara på två frågor. Läs mer om tävlingen här!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Annons:

Bloggare - Skicka nyhetsbrev till dina läsare.

 


 

Rykte: Windows 8 redan inom ett år?

Ett planeringsschema från Dell, som visar när de kommer att lansera olika surfplattor, visar att tillverkaren kommer att släppa en Windows 8-baserad surfplatta i januari 2012.

Internet Explorer 9 RC imponerar

Microsofts webbläsare Internet Explorer har historiskt sett fått mycket kritik. I och med Internet Explorer 9 verkar dock Microsoft ha hittat rätt. Nu har RC-versionen börjat skickas ut via Windows Update.

Vill du ha 3D i mobilen?

LG skapade igår rubriker när de presenterade sin nya LG Optimus 3D – en smartphone som kan både spela in och visa bilder och video i 3D. Det krävs inte några speciella glasögon för att kolla på 3D-effekterna.

Så skapar du virtuella skrivbord!

Om du inte tycker att det räcker med ett skrivbord och inte har plats för en extra skärm, kan du använda dig av virtuella skrivbord. Programmet Dexpot, som är gratis för hemanvändare, låter dig ha flera virtuella skrivbord och hantera dessa på ett snyggt sätt.

Svenska nätet mer censurerat än Afrika

Den svenska yttrandefriheten får sig en törn i en ny undersökning som presenterar statistik över hur pass censurerade olika länder är. Sverige får rankningen “viss censur”, tillsammans med USA, flera europeiska länder och stora delar av Sydamerika.

Hur listas ditt Twitter på Twittoppen?

Twittoppen är en svensk sajt som använder sig av Twitters API för att generera olika former av topplistor. Det här är rätt kul information för dig som sysslar med Twitter. Listor älskar vi alla, inte sant?

Köp och sälj tjänster på nya 50lappen.se

För några dagar sedan lanserades 50lappen, som är ett slags annonsforum för Internetanvändare som vill erbjuda olika former av tjänster. Namnen anspelar på att tjänsterna får kosta från 50 kronor, och upp till 1000 kronor.

Kommer Apples nya regler slå mot Spotify?

I tisdags lanserade Apple möjligheten att betala för prenumerationer via App Store. Det är en funktion som har efterfrågats av många apputvecklare, speciellt inom mediavärlden. Tidigare har användare fått betala varje gång det kommit en ny utgåva av en tidning, som distribueras via en applikation, men nu blir det möjligt att köpa prenumerationer.

Steve Jobs döende enligt synnerligen opålitlig källa

Steve Jobs är döende, skriver Aftonbladet. Han har bara sex veckor kvar i livet. Det är knappast första gången vi läser en nyhet om att Steve Jobs är döende – de ryktena blommar upp varje gång han gör ett läkarbesök.

Minimalist for Gmail låter dig bygga om Gmail

Minimalist for Gmail är ett tillägg för webbläsaren Google Chrome, som ger dig möjlighet att anpassa e-posttjänsten Gmail på en rad olika sätt. Tillägget har av Life Hacker kallats för det bästa Chrome-tillägget för att trimma Gmail, och jag kan hålla med om att det är väldigt kompetent.

City Network lanserar Onlinebackup.se

Under senhösten förra året tittade jag lite på City Networks backupstjänst Onlinebackup.se. Då var tjänsten dock enbart tillgänglig i stängd betaversion. Nu har man öppnat tjänsten för allmänheten och vem som helst kan skaffa ett konto.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9527

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Tidigare utgåvor

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!