Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Rätt att polisanmäla 15-årig fildelare? 

En av veckans nyheter som har skapat bra diskussioner är den om en skola som kom på en 15-årig elev med att ladda ner filmer via BitTorrent. Skolan valde att polisanmäla 15-åringen.

Diskussionen i bloggens kommentarer, samt på Google+, har haft deltagare från bägge lägrena. En del har tyckt att det var helt sjukt att skolan polisanmälde händelsen och att det kan förstöra elevens liv, medan andra tyckte det var rätt eftersom han faktiskt brutit mot lagen.

Vad tycker du? Delta i diskussionen här, och säg din åsikt!

Jag vill passa på att tacka alla er som följer min blogg, prenumererar på mitt nyhetsbrev och RSS-flöde och följer mig på Twitter, Facebook och Google+!

Om du gillar det du läser, skulle jag vilja be dig om en tjänst... När du läser en bloggpost som du tycker om, kan du hjälpa mig att sprida länken? Du kan till exempel posta den på Twitter eller Facebook, du kanske hänger på ett webbforum där det passar, eller om du har en egen blogg kan du tipsa dina läsare - alternativt bara skicka länken lite snabbt till några kompisar.

Jag skulle vara oändligt tacksam! Eftersom jag är ensam om att driva min blogg, behöver jag all hjälp jag kan få... Jag har ju inte riktigt IDG:s resurser. :-)

Och om du gör det, meddela gärna mig på något av de sociala nätverken eller via tommy@tkjmedia.se så ska jag sammanfatta en tack-lista i nästa utgåva av nyhetsbrev. (Glöm inte länk om du har egen webbsida!)

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se - Sveriges ledande IT-blogg
www.pconline.se - PC-tidning på webben
www.appreview.nu - Tester av appar för iPhone och iPad 


Min blogg drivs hos City Cloud, som erbjuder en väldigt smart virtuell hosting där du själv kan anpassa din server efter behov. Du kan lätt öka prestandan på servern genom några musklick. Avancerat system, men mycket enkelt att använda. Prova idag - rabattkoden TKJ2011 ger dig 300 kr rabatt!


 

Gratisverktyget Stinger städar bort falska antivirus

Ett populärt sätt att lura datoranvändare på pengar, är att genom sociala nätverk och webbsajter få dem att tro att datorn är smittad av virus, för att sedan övertala dem att ladda ner ett påstått antivirus. Det är dock inget antivirus. Snarare tvärtom. Så här tar du bort falska säkerhetsprogram!

Skola lämnar över 15-årig fildelare till polisen

En skola i Göteborg uppmärksammade att en av eleverna drabbats av virus på sin, av skolan utlånade, dator. När eleven konfronterades under en lektion noterade man att pojken höll på att ladda ner filmer via troligen BitTorrent. Man valde då att polisanmäla händelsen.

Apple utvecklar budgetmodell av iPhone 4?

Det verkar som om Apple i samband med den kommande lanseringen av iPhone 5 även tänker lansera en nerbandat iPhone 4-modell. Budgetmodellen kommer att ha 8 GB lagringsutrymme och säljas billigt tillsammans med abonnemang.

Dragon Dictation, från tal till text på svenska

Dragon Dictation är en iPhone-app som låter dig diktera in i mobilen, för att sedan översätta tal till text. Det här är rätt avancerat, och historiskt sett har det funnits massor av usla lösningar. Dragon Dictation visar sig dock fungera förvånansvärt bra. Det är till och med imponerande.

Många tips för att få inspiration till bloggandet!

Har du problem att hitta något att blogga om? Det händer även den mest aktive bloggaren att man blir sittande med en blank skärm som stirrar tillbaka på dig. Jag hittade en intressant artikel hos Daily Blog Tips som har flera bra förslag.

Off Topic: Tack till alla er som röstat på mig!

Förra veckan presenterade VeckoRevyn de nominerade bloggarna i Blog Awards 2011. En av nyheterna i och med årets pris, är att man har infört kategorin Teknik i vilken jag har blivit nominerad.


Webbhotellet Crystone erbjuder allt från vanligt webbhotell, till virtuell server och egen webbserver! Professionell tjänst som bland annat har telefonsupport dygnet runt.


 

iZettle testat: Ta betalt med kort och iPhone

iZettle har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna. Tjänsten låter dig med hjälp av en applikation i din iPhone ta kortbetalningar, och det finns ett tillbehör i form av en kortläsare för att göra proceduren ännu enklare. Efter att ha testat kan jag bara hålla med hyllningarna om iZettle. Det fungerar grymt bra.

Windows 8 får stöd för snabbare USB 3.0

Igår berättade Microsoft på sin utvecklingsblogg om Windows 8 att det kommande operativsystemet får stöd för USB 3. Det finns redan kontrollkort och tillbehör som använder USB 3, men det finns inget internt stöd i aktuella Windows 7.

Smart koppling mellan Windows Phone 7 och SkyDrive

Förutom min iPhone har jag även en Samsung Focus med Windows Phone 7. Systemet har en stark koppling till molnet via Microsofts Windows Live-tjänst, och bland annat utnyttjas onlinehårddisken SkyDrive för digitalfoton.

Steve Jobs avgår som VD för Apple

Vi visste att det skulle ske förr eller senare, men ändå blev jag väldigt överraskad när jag kopplade upp mig och läste nyheterna idag på morgonen. Steve Jobs meddelar i ett personligt brev att han avgår som VD på Apple.

MakerBot skapar 3D-skrivare för (nästan) vem som helst

3D-skrivare låter dig skriva ut objekt i plast. Det är lite science fiction över det hela, men det finns faktiskt en del spännande produkter - även om de allra flesta är testbyggen. MakerBot har dock tagit fram en modell för konsumentmarknaden. Den kostar tyvärr en slant.

Slår Google+ ut Twitter under nästa år?

Google+ har fått en riktigt bra start, med en väldigt snabb tillväxt av användare. Nu rapporterar analysförtaget Yougov att man tror Google+ kommer att gå om Twitter under nästa år. Det låter inte helt omöjligt.



McAfee Internet Security 2011: 50% RABATT!
Komplett säkerhetspaket som skyddar din dator och dig själv mot alla faror på nätet. Allt från virus, trojaner, spam, bedrägerier, phishing och så vidare...
Läs mer här!


Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9786

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

21 augusti 2011:
Vad är det som stjäl din bandbredd? 

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!