Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Nu kan du vinna en Boxee Box! 

Det är dags för en ny tävling på bloggen! Den här gången har jag fixat spännande priser för alla som gillar att titta på film. Förstapriset är en D-Link Boxee Box, andrapriset 20 stycken gratisfilmer hos Headweb, och tredjepriset 10 gratisfilmer på Headweb. För att tävla behöver du bara svara på ett antal frågor. Lycka til!

En av de stora nyheterna under veckan som gått är så klart hacken mot Sony. Först stängde Sony av Playstation Network efter att hacker kommit över 77 miljoner användaruppgifter. Sedan fick de även stänga av Sony Online Entertainment, då ytterligare 23 miljoner användaruppgifter befarades ha stulits. Hackarna har även verkat komma över kontokortsuppifter. Säkerheten hos Sony har visat sig vara under all kritik, och de har inte ens brytt sig om att kryptera sina användares lösenord. Sanslöst...

Jag vill avslutningsvis slå ett litet extra slag för veckans annonsör; Faktaböcker. De erbjuder nämligen 10 procent rabatt för er som prenumererar på det här nyhetsbrevet. Det enda du behöver göra är att ange rabattkoden TKJ10 när du beställer. Läs mer här.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Få 10 % rabatt på ny populär bokserie om fotografering!

Nu får du som läser detta nyhetsbrev 10 % rabatt när du beställer minst två av böckerna i bokserien Fotografi-kunskap. Den nya bokserien innehåller böckerna:

* Fotografera barn: Konsten att ta kreativa bilder på barn
* Studioljus: Tekniker för ljussättning
* Porträttfotografi: Så fångar du personlighet på bild
* Modellfotografering: Ljussättning för rätt uttryck i bilden
* Camera Raw: Fotografera och bildbehandla i råformat
* Befintligt ljus: Fotografera med det bästa ljuset

För att erbjudandet ska gälla måste du aktivera rabattkoden "TKJ10" innan du beställer! Erbjudandet gäller t.o.m. 9 maj!



 

Tävling: Vinn Boxee Box och massor av Headweb-filmer!

Nu är det dags för en ny tävling, och den här gången har jag fixat ett förstapris i form av en D-Link Boxee Box, samt andra- och tredjepris bestående av 20 respektivt 10 gratisfilmer på Headweb!

Så tar du bort virus: 6 gratis verktyg!

Har din dator blivit smittad av ett virus? Då är det inte säkert att ett vanligt antivirus kan hjälpa dig. Här har vi samlat ihop 6 stycken gratisprogram som är till för att hitta och rensa bort virus på Windowsdatorer!

Annons: 3 riktigt bra webbhotell för din sajt!

Funderar du på att starta en blogg eller någon annan typ av webbsajt, ska du fixa ett webbhotell med egen domän! Det ger dig överlägset bäst möjligheter jämfört med en gratis bloggtjänst.

6 program som fixar din backup

Alla råkar vi förr eller senare ut för att hårddisken kraschar. Då gäller det att man har gjort säkerhetskopior av sina viktiga filer. Här kan du ta del av 6 bra program för att göra backup av filerna på datorn och för att försöka återställa förlorade filer.

Så kör du Android 3.0 på din dator

Android 3.0, som sitter i ett flertal nya och kommande surfplattor, går att testköra på en vanlig dator med hjälp av Googles utvecklingskit. Så här gör du för att testköra systemet på din PC.

LastPass utsatta för hackerattack – byt ditt lösen!

Lösenordtjänsten LastPass har blivit utsatta för en hackarattack, där det verkar som om någon fått tillgång till alla användares e-postadresser.

7 gratis skrivmaskinstypsnitt med svenska tecken

Ett slags typsnitt som kan vara riktigt snyggt ibland, är sådana som ser ut som en gammal skrivmaskin. Det finns väldigt många sådana att gratis ladda ner. Jag har letat upp ett par snygga varianter som alla har stöd för svenska tecken (åäö).

Ta bort virus – guide till hur du fixar en dator

Antivirusprogram arbetar främst proaktivt, vilket betyder att de skyddar datorer från att smittas av virus och annan farlig kod. De stoppar virusen innan de installerats.

Idag är det Internationella Star Wars-dagen!

Jag inser det stereotypiska i att jag är både datornörd och älskar Star Wars. Men jag kan inte låta bli att blogga om faktumet att det idag är Internationella Star Wars-dagen.

Spotify synkar med din iPod, plus öppnar musikbutik

Vid midnatt publicerade Spotify ett blogginlägg som berättar om de kommande funktionerna i den nya versionen av musikspelaren. Bland annat kommer du att kunna synka MP3-låtar, som du har inlagda i Spotify, till din iPod - eller iPhone och iPad. Android-enheter stöds så klart också.

Test: Ideal-Tube, cool och annorlunda Bluetooth-högtalare

Ideal-Tube är en portabel högtalare designad som ett aluminiumrör. Du kan koppla valfri musikspelare till den via en vanlig stereosladd, men mest intressant är så klart att använda Bluetooth för att ansluta den till exempelvis din smartphone.

Nytt hack hos Sony – 25 miljoner stulna konton

Seriously? Sony har nu stängt ner Sony Online Entertainment, en spelportal, efter att de fått nya uppgifter om att även den här sajten har blivit hackad. Man vet inte hur länge sajten varit under hackarnas kontroll, och man befarar att 24,6 miljoner användaruppgifter har stulits.

IE9 räddar inte fallande trenden för Internet Explorer

Microsoft lanserade Internet Explorer 9 den 14 mars i år, men trots att webbläsaren har imponerat på de flesta genom att vara snabb och nerskalad, och följa webbstandarder på ett bra sätt, har IE inte lyckats återhämta sig bland användare.

Så byter du adressen för Ny Flik i Google Chrome

När du öppnar en ny flik i Google Chrome kommer den att automatiskt att visa en speciell sida som innehåller dina mest besökta sajter samt länkar till dina installerade Chrome-applikationer. Som standard kan du inte ändra denna sida.

Sony-hacket: “Kreditkortsnummer säljs på nätet”

Om du är medlem hos Sony Playstation Network och har lämnat ifrån dig ditt kreditkortsnummer för att handla spel, bör du kontrollera kontot. Det verkar nämligen som om hackarna faktiskt kom över kontonumrena, och inte bara användaruppgifterna.


VHS till DVD är inte varken svårt eller dyrt. Har du inte reda gjort det, så är det läge för det. VHS-kassetter har inte med år 2010 att göra, inte det minsta...



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9549

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

28 april 2011
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!