Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Vilket antivirus tar minst datorkraft?

Vi som använder Windows som operativsystem ska ha ett antivirus installerat. Men det ständiga problemet är att en del antivirus drar lite väl mycket prestanda från datorn. Det är inte det minsta roligt när man behöver datorkraften till annat - exempelvis spel.

Testlabbet AV Comparatives genomför kontinuerligt tester av kända antivirus för att se vilket som drar minst datorkraft. Nu har de publicerat en ny undersökning som visar att ett specifikt virusskydd kräver minst datorkraft.

Vilket är det? Gissa, och läs svaret här!

Avslutningsvis vill jag tipsa om två saker du inte får missa. Dels vill jag återigen pusha för Julkalendern 2011 som jag driver tillsammans med Microsoft och Spree. Varje dag fram till jul hittar du en ny tävling att delta i, vari du kan vinna coola teknikprylar.

Och dels vill jag slå ett slag för Musikhjälpen, som jag följt på TV nu när jag spenderat min sjukvecka främst liggande i soffan. SR, SVT och Radiohjälpen samlar ihop pengar för att hjälpa flickor att gå i skola. Om du hoppar över en öl eller ett domännamn i helgen, kan du skänka 50 kronor via mobilen till Musikhjälpen. Det gör du här.

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se - Sveriges ledande IT-blogg
www.pconline.se - Din datortidning på webben
www.appreview.nu - Tester av appar för iPhone och iPad 


Det börjar bli dags att köpa julklappar, för att hinna med allting. För dig som letar efter något kul att köpa till tekniknörden, datorentusiasten eller prylgalningen, har jag samlat ihop ett gäng bra julklappstips!



Ny phishing-attack mot VISA/Mastercard-kunder

Har du fått ett e-post med rubriken "Uppdatera ditt kreditkort"? Då är du inte ensam. Den här phishing-attacken verkar hålla på just nu. Det går ut på att spamma en massa användare med ett brev där man försöker lura folk till att lämna ifrån sig personliga uppgifter om sitt kreditkort.

Det här antivirusprogrammet tar minst prestanda av din PC

Ett problem som många antivirus dras med, är att programmen tar för mycket prestanda av datorn. Det gör att användare stänger av skydden för att de tycker att de segar ner datorn.

”Apple lanserar iPad med 7,85-tumsskärm nästa år”

Ryktena om att Apple tänker lansera en iPad med mindre skärm vägrar dö, trots att företaget flera gånger förnekat det. Steve Jobs sa till och med att han inte trodde på surfplattor med mindre skärmar.

Så räddar filer du har råkat radera!

Efter att ha rensat bort en massa gamla skräpfiler, inser du plötsligt att du även av misstag råkat radera en mapp med hundratals digitalfoton från familjesemestern. Och inte har du gjort någon backup heller! Vad gör du? Du skaffar gratisprogrammet Recuva och återställer de raderade filerna! (PCOnline)

OT: Förklaringen till dåliga uppdateringar på bloggen

Det har inte varit ett speciellt bra år för bloggen, och det största skälet är min hälsa. Du som följer mig har säkert märkt att det varit dåligt med uppdateringar, jämfört med tidigare, och inte minst har jag varit bortom ursäkt usel på att svara på alla e-post som kommer. För er känner jag mig skyldig en förklaring.

Windows 8 håller koll på dina lösenord på webben

Hur många lösenord har du på webben? Det är garanterat fler än vad du har koll över. Ett vanligt problem är att användare har samma lösen på olika sajter, vilket inte är så konstigt med tanke på hur många login man måste hålla reda på. I Windows 8 har Microsoft inkluderat ett system för att hålla koll på dina lösenord.

Google: ”Chrome är säkrare än IE och Firefox”

Vilken webbläsare är säkrast? Det kan de visa diskutera om. Vi andra får förlita oss på undersökningar och rapporter, men det är inte alltid de är så pålitliga. Google har nyligen betalat för en undersökning vars resultat visar att den säkraste webbläsaren är, just det, Googles egna Chrome.


Nyhetsbrevstjänst


 

10 IT-floppar under 2011: Android-surfplattor och Duke Nukem 3D

Det släpptes som vanligt massor av prylar och tjänster under 2011. Nu börjar sammanställningarna hos de olika IT-medierna, och PC World har gjort en topplista över vad de anser vara de största flopparna och misslyckandena inom branschen.

Retro: 10 coola moddar för klassiska spelkonsoler

Vet du vad Atari 2600 var för något? Om du är minst lika gammal som mig får du säkert något nostalgiskt i blicken. Den här klassiska spelkonsolen var rätt populär på 80-talet. Jag ska erkänna att jag inte hade någon själv, men jag har spelat på den.

Nokia Lumia 800 rekommenderas av M3

Nokia Lumia 800, den mer avancerade av Nokias två första mobiler med Windows Phone som operativsystem, får riktigt bra kritik av pryltidningen M3. Deras test ger den betyget 9 av 10 och "M3 Rekommenderar". För dig som vill ha något utanför iOS och Android kan det här vara en klockren julklapp.

HP WebOS släpps som öppen källkod

När HP köpte operativsystemet WebOS under sommaren 2010 hade man stora planer för det att bli en konkurrent till iOS, Symbian och Android. Det gick inte riktigt vägen. Nu lägger HP om strategin och släpper WebOS som öppen källkod.

Samsung bygger ultrabook på 14 tum

Begreppet ultrabook blir allt mer populärt, men det har inte kommit några modeller med skärmar större än 13,3 tum. Det här vill Samsung nu ändra på genom att släppa en 14-tummare. Den nya bärbara datorn lanseras inom Samsung Series 5. (PCOnline)



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9915

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Läs min Nyhetsbrevsskola!

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

5 december 2011:
Missa inte julkalendern 2011! 

8 november 2011:
Vet du hur mycket dyrare hårddiskar blivit de senaste dagarna? 

27 oktober 2011:
Är ditt lösenord också stulet? Så här blir du säker!  

19 oktober 2011:
Hejsan, nu är både jag och nyhetsbrevet tillbaka!

28 augusti 2011:
Rätt av skola att polisanmäla 15-årig elev som fildelade?  

21 augusti 2011:
Vad är det som stjäl din bandbredd? 

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   (C)2011, TkJ Media AB  
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!