Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

60 procent dyrare hårddiskar just nu

Den senaste tidens översvämningar i Thailand har påverkat datorindustrin. Hårddisktillverkarna Seagate och Western Digital, vars lagringsenheter är väldigt populära, har fabriker i områdena och det här har lett till att de inte kan producera tillräckligt för att klara efterfrågan.

När sådant här händer går priserna upp. Ordentligt. Jag tog en titt på prisjämförelsetjänsten Prisjakt, och de mest populära modellerna hos Western Digital och Seagate har gått upp 40 respektive 60 procent i pris. Från att ha legat på runt 600 kronor, kostar hårddiskarna idag 800 respektive 1000 kronor.

Det här har naturligtvis påverkat även datortillverkarna. Än så länge är det för tidigt att se några prisförändringar på datorer, och förmodligen kommer fabrikerna igång innan priserna på datorer går upp. Datortillverkare har fått vända sig till återförsäljare och andra företag som har hårddiskar i lagret, när de inte längre kan köpa direkt från tillverkaren.

Läs mer om det här på PCOnline.

Betydligt roligare är att det börjar dra ihop sig mot jul. Visst, det är ett litet tag till men tiden går väldigt snabbt just nu så det börjar bli aktuellt att beställa julklapparna. För er som ska köpa något till teknikentusiaster (dator- och Internetnördar) har jag samlat ihop en lista över kul och nyttiga prylar. Jag ska fylla på listan allt eftersom, och du hittar den här: Julklapptips till datornörden 2011.

Tills nästa vecka!

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se - Sveriges ledande IT-blogg
www.pconline.se - Din datortidning på webben
www.appreview.nu - Tester av appar för iPhone och iPad 


Det börjar bli dags att köpa julklappar, för att hinna med allting. För dig som letar efter något kul att köpa till tekniknörden, datorentusiasten eller prylgalningen, har jag samlat ihop ett gäng bra julklappstips!


 

Nu börjar PC-datorerna bli lika snygga som MacBook Air

Inom PC-världen har man börjat satsa mer på att bygga snygga och tunna ultraportabla, så vi är inte längre begränsade till Apple om vi vill ha en riktigt tunn och cool dator.

Anonymous tar på sig hackerattack för Gamex

Då var jag offline igår missade jag nyheten om att hackergruppen Anonymous hackade speleventet Gamex och Kistamässans hemsida. Detta någon timme efter att Gamex stängde portarna. Med största säkerhet var det bakomliggande skälet att Gamex i sista sekunden valde att porta Piratpartiet från mässan.

Priset på hårddiskar skjuter i höjden

Hårddiskar har drabbats av en negativ prisutveckling den senaste veckan, till följd av översvämningarna i Thailand. Populära hårddiskar har enligt Prisjakt ökat med hundralappar, så det är verkligen inte läge att köpa mer lagring till datorn… (PCOnline)

Varning för sajterna Fordonspris.com och Svenskthem.net

Fordonspris.com och Svenskthem.net är två sajter som resulterat i en strid ström av anmälningar till Konsumentverket, och de har gått ut med en varning om sajterna.

Här kan du ladda ner Firefox 8 för lanseringen!

Imorgon lanserar Mozilla officiella Firefox 8, men redan idag finns webbläsaren att ladda ner från FTP-servern. Den nya versionen innehåller bland annat bättra säkerhet för tillägg från tredjepartsutvecklare, och det verkar som om programmet är stabilare och snabbare. (PCOnline)

Erbjudande: 20% rabatt hos Foto för Alla till er läsare!

Foto för Alla är ett foto-community för alla som älskar digitalfoto. Som medlem kan du ladda upp bilder och skapa dig ett album, och sedan vara med och kommentera, skapa diskussionsgrupper och lägga upp evenemang (exempelvis om du har en utställning). äsare av min blogg får nu 20% rabatt på medlemsskapen!


Min blogg drivs hos City Cloud, som erbjuder en väldigt smart virtuell hosting där du själv kan anpassa din server efter behov. Du kan lätt öka prestandan på servern genom några musklick. Avancerat system, men mycket enkelt att använda. Prova idag - rabattkoden TKJ2011 ger dig 300 kr rabatt!


 

Evernote blir ännu bättre med deras gratisprogram

För ett tag sedan skrev jag en renodlad hyllning till webbtjänsten Evernote, som är till för att du sa samla ihop dina anteckningar och annat på ett och annat ställe. Jag använder idag nästan uteslutande Evernote för att hantera mina bloggposter och andra artiklar.

Luft, mat, vatten och… Internet. Hur viktigt är det för dig?

Cisco Systems har gjort en undersökning vars resultat de presenterade för ett tag sedan. Det har orsakat en del WTF-känsla hos en del bloggare och skribenter, men det är intressant att läsa att 18-åringar anser att Internet är en fundamental nödvändighet i livet.

Publicera din e-bok,
tjänster gör det enkelt

Funderar du på att ge ut en egen e-bok? Det finns idag rätt många kanaler att gå. Antingen kan du sköta allting själv, eller kan du använda dig av en distributör som ser till att hjälpa dig med att publicera din bok hos exempelvis Amazon, iBooksstore, Barnes&Nobler och flera andra.

Ghostery, tillägg för webbläsaren bevakar gömd webbkod

Med tillägget Ghostery, som finns för alla de stora webbläsarna, kan du hålla koll på vilken kod från olika tredjepartsleverantörer som körs på webbsidor. Är du nyfiken på vad webbsidorna använder för annonsnätverk, mätsystem och annat - eller om du bara är genuint paranoid - kan du testa Ghostery.

Headweb lanserar filmtjänsten för iPad

Så har filmtjänsten Headweb lanserat sin iPad-applikation för dig som vill kolla på film på plattan. De har valt att inte göra en vanlig applikation för App Store, utan istället byggt en bra webbapp som körs direkt i webbläsaren. Surfa in på Headwebs hemsida med din iPad så når du den.

Microsoft lockar studenter till app-utveckling för Windows Phone

Att Microsoft lägger en hel del krut på att locka utvecklare till Windows Phone, har jag nämnt tidigare. En målgrupp man fokuserar på är studenter och för dig som är student (eller vill lära dig app-utveckling på egen hand) finns det massor att hämta - Microsoft erbjuder bland annat en lång rad programvaror gratis.

Stort intresse för Windows Phone bland er läsare

I torsdags la jag upp en poll där du kunde rösta på vilket operativsystem din nästa smartphone skulle ha. Hittills har 506 personer röstat och resultatet är inte vad jag hade trott.

Ett ord från sponsorn:
.nu-domäner för 9 kronor!

Serverplatsen för TkJ Blogg sponsras av webbhotellet City Network. Min blogg ligger på deras Cloud City, som är en lösning för virtuella servrar. Men City Network erbjuder så klart även vanliga webbhotellstjänster för dig som inte har lika stora behov.

Så hittar du rätt drivrutiner till din dator

Drivrutiner krävs för att hårdvaran i din dator ska fungera ihop med ditt operativsystem. Men det är tyvärr en vanlig källa till problem eftersom det inte alltid är lätt att hitta rätt drivrutin. Att dessutom hålla de uppdaterade kan vara lite omständligt. I den här artikeln får du tips! (PCOnline)

YubiKey tillför extra säkerhet för dina lösenord

Företaget Yubico har tagit fram en liten USB-sticka (YubiKey) som ger ytterligare säkerhet för lösenordshanterare som LastPass, genom att tillföra ett moment vid inloggningen där det krävs en unik kod. Det fungerar ungefär som en bankdosa men du behöver inte mata in koden manuellt – det räcker att trycka på en knapp på YubiKey. (PCOnline)


Nyhetsbrevstjänst


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9687

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Läs min Nyhetsbrevsskola!

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

27 oktober 2011:
Är ditt lösenord också stulet? Så här blir du säker!  

19 oktober 2011:
Hejsan, nu är både jag och nyhetsbrevet tillbaka!

28 augusti 2011:
Rätt av skola att polisanmäla 15-årig elev som fildelade?  

21 augusti 2011:
Vad är det som stjäl din bandbredd? 

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   (C)2011, TkJ Media AB  
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!