Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Använder du också Facebook?

De flesta av oss har säkert Facebook. Jag själv spenderar i alla fall ett par minuter varje dag på Facebook, dels för att hålla kontakt med vänner som inte bor i närheten, men även i jobbrelaterade saker.

Sedan en tid tillbaka underhåller jag en Facebook-sida för min blogg, där jag postar länkar till nya inlägg, tips på andra läsvärda artiklar, kul videos eller annat som jag tycker är värt ett besök. Dessutom börjar det att bli en del intressanta diskussioner i och med länktipsen.

Jag vill härmed passa på att bjuda in dig till min Facebook-sida! Det enda du behöver göra är att besöka sidan på Facebook, och klicka på Gilla-knappen. Därefter är du med i gemenskapen. Jag har som mål att försöka få ihop 500 fans till sidan före nyår. För att lyckas med det behöver jag din hjälp! :-) Om du gillar det jag gör får du så klart hemskt gärna tipsa dina kompisar.

På tal om Facebook kommer du säkert ihåg Firesheep - tillägget för Firefox som gör att du kan komma åt Facebook-konton och annat hos användare som sitter på samma öppna WiFi-nät som du? Det har börjat dyka upp en del alternativa lösningar på problemet (läs också Så skyddar du dig mot Firesheep).

Ett av dem är ett kontratillägg som heter Blacksheep, även det för Firefox. Vad Blacksheep gör är att försöka ta reda på om någon på ditt nätverk kör Firesheep och då rapportera och varna om detta.

En annan lösning, som bara finns i teorin än, kommer från säkerhetsföretaget Sophos. De föreslår att alla öppna nätverk aktiverar WPA2-kryptering med nyckeln "free". Då blir all trafik krypterad och om alla enas om nyckeln "free" är det lätt att komma ihåg.

Den här veckan frågar vi oss också om vad som blir Årets julklapp 2010. Själv är jag redo att sätta en liten slant på att det blir en surfplatta. iPad börjar när som helst att officiellt säljas i Sverige - redan nu finns den hos olika återförsäljare, jag köpte själv min från Tellint för ett bra tag sedan. Men det har även kommit andra modeller; Samsung Galaxy Tab och snart kommer Telia med en prisvänlig ZTE Light.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg

 



Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa julklapparna för tekniknördar!

 


 

Årets julklapp 2010: Blir det en surfplatta?

Vad som blir årets julklapp 2010 återstår att se. Det är Handelns Utredningsinstitut (HUI) som varje år utser vad årets julklapp blir men än har de inte bestämt sig för vad som blir 2010. Själv lutar jag mot att det blir en surfplatta.

Blacksheep varnar för intrång av Firesheep

Firesheep är ett omtalat Firefox-tillägg som låter dig få tillgång till andra användares inloggningar på sajter som Facebook, Twitter, Tumblr och Dropbox. Nu har tillägget mött motstånd iform av Blacksheep – ett nytt tillägg som varnar dig om någon i ditt WiFi-nät använder sig av Firesheep.

Test: Så snabbt är Kingstons USB 3.0-minne!

Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 är ett USB-minne som är kompatiblet med nya USB 3.0. Enligt specifikationerna ska USB 3 vara tio gånger så snabbt som föregångaren USB 2, men mitt test visar att det inte fungerar så i praktiken – i alla fall inte när det gäller det här USB-minnet.

Så gör du Gmail snyggare med ett musklick

Gmail är inte världens snyggaste webbapplikation men tack vare teman går det i alla fall åt rätt håll. Teman har funnits i Gmail i ett bra tag, så det är ingen nyhet. Igår lanserade Google emellertid en handfull nya grafiska teman.

Twitter är bättre än Facebook för ditt företag

Om du och ditt företag arbetar med att samla ihop kontakter för er Facebook-sida, följeslagare på Twitter eller prenumeranter på ert nyhetsbrev, har eMarketer publicerat rätt intressant statistik.

Telia släpper konkurrent till iPad inför julhandeln

Telia kommer inom kort att börja sälja en surfplatta vid namn ZTE Light. Surfplattan bygger på operativsystemet Android, och erbjuder en hel del finesser, men efter vad jag kan förstå kommer prislappen att bli relativt låg.

10 iPad-applikationer alla borde ha

PCMag har satt samma en lista på 10 nödvändiga iPad-applikationer, som de tycker att alla bort installera på sin surfplatta.

RockMelt, ny webbläsare för Facebook

RockMelt är en annorlunda webbläsare som har kommit ut i betaversion. Gränssnittet påminner i grund om Google Chrome, men RockMelt är avsett för dig som använder social medier mycket.

Alla dessa menlösa knappar på tangentbordet!

Hos IDG skriver Martin Appel Död åt de meningslösa tangenterna och lyfter fram exempel på Insert, Paus/Break och ScrLock/NumLock. Jag kan bara hålla med. Varför tar de fortfarande upp yta på våra annars så ihoptryckta tangentbord på framför allt bärbara datorer?

Humor: Träffande om smartphones

Hur tror iPhone-ägaren att hon ser ut med sin mobil? Eller hur ser iPhone-ägare hur Android-användare ser ut? Eller tvärtom? Och om man även räknar in BlackBerry?

Zaggmate ger dig tangentbord för din iPad

Det finns en marknad av iPad-användare som vill ha ett riktigt tangentbord till sin surfplatta, skriver Engadget i sin bloggpost om nya Zaggmate iPad Keyboard.

Försök hitta ett bättre tillägg än Chromey!

Chromey Calculator är ett tillägg för Google Chrome, som erbjuder en väldigt smart kalkylator.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 8535

Avregistrering: Klicka här
 

Teknik: Get A Newsletter

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!