Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Julkalendern: Ny tävling varje dag!

Du har väl inte missat att jag, tillsammans med Microsoft och Spree, dragit igång en julkalender på bloggen? Varje dag fram till julafton hittar du en ny tävling under luckorna.

Vi inledde första dagen med ett Xbox 360 som pris, och det var en stor framgång. Men tävlingen fortsätter som sagt! Det finns fortfarande massor av riktigt bra priser.

Så sätt ett bokmärke på Julkalendern 2011 och besök sidan för att delta i varje dags tävling.

Tävlingsmomenten är enkla så det tar bara någon minut, och givetvis kan du vara med i tävlingarna varje dag om du vill, för att öka chanserna att plocka hem ett av de coola teknikprylarna som ligger på prisbordet.

I övrigt har det, när detta skrivs, blivit vinter i Småland. Utanför fönstret på kontoret började snön att vräka ner runt 7:30, så jag räknar med att behöva skotta fram bilen när det blir dags att åka hem. Jag har lite delade åsikter om snön...

Trevlig läsning!

Tommy k Johansson
blogg.tkj.se - Sveriges ledande IT-blogg
www.pconline.se - Din datortidning på webben
www.appreview.nu - Tester av appar för iPhone och iPad 


Slut ögonen och tänk dig följande: Du står på en klippa vid Bohusläns kust, du blickar ut över havet samtidigt som solen precis går ned. Vattnet slår försiktigt mot strandkanten. Du har burit med dig kameran längs vägen. Det är nu du ska ta bilden som fångar den fantastiska naturupplevelsen. Kan du det?

Patrik Björk Larsson, landskapsfotograf och lärare, fokuserar hela videokursen på att lära dig fotografera landskap så att bilderna fångar din upplevelse och fyller dem med känsla.

Beställ videokursen till rabatterat lanseringspris redan idag.


 

Färre falska antivirus enligt Normans rapport

Det är inte alltid det kommer positiva rapporter när det gäller säkerhet på Internet, men enligt Normans rapport för tredje kvartalet 2011 verkar det som om falska antivirus har dragit sig tillbaka.

Nu startar vi julkalendern med dagliga tävlingar!

Idag drar jag tillsammans med Microsoft och webbyrån Spree igång årets bästa julkalender för alla teknikentusiaster! Varje dag finns en ny lucka att öppna, och under varje lucka döljer sig en tävling. Idag inleder vi med tävlingspriset Xbox 360!

Är politikerna på väg att döda Internet?

Vi har de senaste åren fått läsa om allt fler lagförslag som tar avstamp i kampen mot piratkopierad musik och film, och som ibland är så urbota dumma att man häpnas över hur politiker kan acceptera dem. Sedan blir man ännu mer förvånad - och förbannad - när politikerna till slut röstar igenom dessa bisarra lagar.

Läsarfrågan: Hur skyddar jag mig mot bankbedrägerier?

Flera av de svenska bankerna har drabbats av Internetbedrägerier den senaste tiden. Inte minst Swedbank har varit utsatta av olika former av så kallad phishing, där man försöker lura kunder att lämna ifrån sig personliga uppgifter.


Vill du på allvar ta kontrollen över ditt fotograferande? Ditt första och viktigaste steg framåt är att stänga av kamerans automatiska funktioner. Istället börjar du förlita dig på din egen kamerateknik. Och det kan du bara göra om du lär känna kamerans grundläggande delar: optiken, bländaren, slutaren och bildsensorn.

I "Bättre bilder / Fotoskolan 1" får man lära sig grunderna i hur man optimerar sin kamerateknik med hjälp av slutartid, bländare och ISO-tal, och hur man ska tänka i valet av objektiv för sina motiv. Genom ett pedagogiskt och inspirerande förhållningssätt har författaren skapat en bok som väcker nyfikenhet, kreativitet och lust för alla fotografer som vill avancera i sitt bildskapande.


 

Elpriset i syd upp med 64 procent på en månad

Vi tekniknördar är ordentligt beroende av elektricitet, och även om man kanske inte tänker på det så kostar det en hel del att ha datorer, nätverkshårddiskar, mediaspelare, TV-apparater och all annan teknisk utrustning igång. Och dyrare blir det nu när vi går in i elprisernas högsäsong.

Tjäna pengar med filmklipp på din blogg

VideofyMe har funnits i ett tag, men på sistone har tjänsten verkligen tagit fart. Nyligen skrev de i sin blogg att de passerat 500000 visningar av videoklipp per dygn. Tjänsten riktar sig mot främst bloggare som vill lägga upp videoklipp och även tjäna pengar på dessa.

Rykte: Apple arbetar på enhet med 4-tumsskärm

Rykten ska man alltid ta med en nypa salt, men det är alltid kul att läsa om dem. Nu läser jag hos Metro och Apple Insider att Hitatchi och Sony arbetar på en 4-tumsskärm på uppdrag av Apple. Prylbloggen hos Metro skriver att det gäller iPhone, men jag skulle gissa att det också kan vara för en iPod Touch.

Lenovo släpper tre surfplattor med Android

iPad må ha större delen av marknaden för surfplattor, men det kommer hela tiden nya Android-baserade surfplattor för dig som hellre vill köra det operativsystemet. Lenovo har nu presenterat tre nya modeller, som än så länge främst riktar sig till den kinesiska marknaden.


Det börjar bli dags att köpa julklappar, för att hinna med allting. För dig som letar efter något kul att köpa till tekniknörden, datorentusiasten eller prylgalningen, har jag samlat ihop ett gäng bra julklappstips!


Jag blev utsedd till Veckans Blogg!

Det här har jag ju glömt att berätta, men min blogg blev utsedd till Veckans Blogg! Förra veckan fick jag ett mejl från sajten där man meddelade att man utsett TkJ till vinnare vecka 47. Så den här veckan kan jag sträcka lite extra på ryggen (vilket kan behövas eftersom jag tror jag börjar få ryggskott).

De norrländska samåkarna som plötsligt raderades av Facebook

Den 15 juli 2011 fick skaparen av Facebook-sidan Skjutsgruppen ett meddelande från Facebook, där företaget talade om att man plockat ner sidan. Via Skjutsgruppen hade 18000 personer samlats för att koordinera samåkning, i ett sätt att spara pengar, miljö och bensin. Vad fick Facebook att helt utan förvarning radera en sådan sida?

Rapport: Så var DreamHack Winter 2011! [Bilder]

I torsdags förra veckan slog dörrarna upp för DreamHack Winter 2011, och festivalen höll på tills söndagen. Som sig brukar slog man återigen rekord i antalet sålda biljetter - över 9000 besökare hade köpt bordsplats och tagit med sin dator.

Nokia Lumia 800: Videoklipp med tester och demos

Nokia Lumia 800 är flaggskeppet bland Nokias första smartphones med Windows Phone som operativsystem. Mobilen kommer att lanseras i Sverige i början av nästa år, men redan nu finns det en hel del material i form av tester och annat.

Advanced SystemCare V5 städar och trimmar datorn

Huruvida program som säger sig snabba upp datorn fungerar eller inte beror helt på vem du frågor. Enligt mina egna erfarenheter beror det på hur man använder datorn. För datoranvändare som antingen inte installerar en massa program eller laddar ner mycket från nätet, eller själva håller lite koll på systemet, är det inte troligt att de här programmen hjälper mycket. Men i andra fall kan de faktiskt fungera.

EU-domstol stoppar filtrering hos Internetleverantör

Ett av nöjesindustrins krav och önskningar är att de ska kunna tvinga Internetleverantörer att filtrera och blockera trafik mellan Internet och dess kunder - det vill säga användarna. I en strid mellan belgiska upphovsrättsorganisationen Sabam och Internetoperatören Scarlet från samma land, har nu EU-domstolen dömt till operatörens fördel.

Gratisprogram låter dig radera filer på riktigt

Om du trodde att en fil försvann bara för att du flyttade den till papperskorgen och sedan tömde denna, trodde du fel. Dessa filer är nämligen inte speciellt svåra att återskapa - något som är ett problem om du ska låna ut eller sälja din PC.


Nyhetsbrevstjänst


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg för datorentusiaster.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9952

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

Vill du starta ett eget nyhetsbrev? Läs min Nyhetsbrevsskola!

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

8 november 2011:
Vet du hur mycket dyrare hårddiskar blivit de senaste dagarna? 

27 oktober 2011:
Är ditt lösenord också stulet? Så här blir du säker!  

19 oktober 2011:
Hejsan, nu är både jag och nyhetsbrevet tillbaka!

28 augusti 2011:
Rätt av skola att polisanmäla 15-årig elev som fildelade?  

21 augusti 2011:
Vad är det som stjäl din bandbredd? 

12 augusti 2011:
Nytt virus härjar på Facebook! 

28 juli 2011:
Storvarning för telefonbedrägeri mot Windowsanvändare!  

14 juli 2011:
Regnar det hos dig med? 

28 juni 2011:
Sommartävling: Vinn häftig LG Cinema 3D TV! 

20 maj 2011:
Så skyddar du dig mot nya faror på Facebook! 

5 maj 2011:
Nu kan du vinna coola mediaspelaren Boxee Box! 

28 april 2011:
Visste du det här om Windows 8? 

23 mars 2011:
Glöm inte att uppdatera din webbläsare! 

17 mars 2011:
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011:
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   (C)2011, TkJ Media AB  
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!