Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Vintern och mer tid framför datorn!

Utanför mitt fönster på kontoret vräker snön ner. Det var knappt att jag ville gå utanför dörren imorse, men vardagen och dess dagislämning tvingade ut mig ändå, efter att ha brottat på ettåringen full vintermundering.

Förra veckans stora nyheter om den svenska iPad-lanseringen och att HUI utsåg surfplattan till årets julklapp, har smittat av sig på den här veckan också. Men jag lovar att det kommer att bli mer läsning för er som inte är intresserade av surfplattor…

I morse fick jag en läsarfråga om vad ”molnet” innebär. Vad betyder det att program körs i molnet, och att vi lagrar data i molnet? Det här är en fråga jag får med jämna mellanrum, så jag skrev en längre bloggpost där jag ger svar på frågan Vad är molnet?

Vidare vill jag tipsa om en ny tävling på bloggen. Kingston har sponsrat fyra stycken exklusiva USB-minnen på vardera 8 GB. Ett USB-minne är aldrig fel, så välkommen att delta i tävlingen – det är enkelt!

På tal om tävlingar kan jag, för dig som prenumererar på det här nyhetsbrevet, berätta att det snart kommer en tävling på bloggen med riktigt bra priser. Sponsorn är ett stort välkänt företag och priserna är grymt bra! Mer om detta inom kort.

Nu tycker jag att du ska koka en kopp kaffe, té eller choklad och unna dig en stund framför datorn. Läs några bloggposter, testa några nya freeware och skriv ett par kommentarer. Är du med på Facebook, besök gärna min Facebook-sida! Jag är inne ett par gånger om dagen och svarar på frågor och kommentarer.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 

 



Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa julklapparna för tekniknördar!

 


 

5 bästa gratis antivirusen!

Gratis antivirus är ett bra alternativ för dig som inte vill lägga en massa pengar på ett kommersiellt säkerhetspaket. I den här artikeln listar vi de 5 bästa gratis antivirusprogrammen på marknaden!

Läsarfråga: Vad är "molnet"?

Molnet kan tyckas vara väldigt diffust och svårförklarat. Jag ska göra ett tappert försök att svara på din fråga!

6 hetaste teknikprylarna under julgranen!

Det är hårda klappar som gäller för teknikintresserade! PCOnline har plockat fram önskelistan och spåkulan för att plocka fram 6 heta teknikprylar vi vill ha av tomten...

Så enkelt gör du egna julkort

Julkort blir mycket roligare om de är personliga, om du använder dig av ett eget digitalfoto. Numera har de flesta av oss digitalkamera och om du dessutom har fotoskrivare kan du göra alltihop själv!

Veckans poll: Önskar du en surfplatta i jul?

Nu när Apple har lanserat sin iPad lagom till att HUI utsåg surfplattan som årets julklapp, och när vi närmar oss jul, är veckans poll given: önskar du dig en surfplatta i julklapp?

Allt fler byter webbläsare till Chrome

Net Applications har publicerat Internetstatistik från november månad, och Google Chrome fortsätter att få allt fler användare. Internet Explorer och Firefox backar, vilket de har gjort hela året.

Air Video strömmar film till iPad/iPhone

En sak jag använder min iPad till, är att kolla på videocasts och även en del TV-serier. När jag tittar på TV-serier har jag börjat använda Air Video - en smart lösning som strömmar video från datorn till iPad och iPhone.

Opera firar 150 miljoner användare

Den norskutvecklade webbläsaren Opera firar idag att man har passerat 150 miljoner användare. Det är en väldigt imponerande siffra.

Undersökning: Få har slutat piratnerladda!

Som bekant fällde Svea Hovrätt de åtalade bakom The Pirate Bay, men det är inte många som tror att detta kommer påverka sajten. I samband med att jag rapporterade om domen passade jag på att fråga er läsare om ni tror att The Pirate Bay kommer att försvinna. En klar majoritet trodde inte det.

Boxfritt med HD i TV-modul från Com Hem

En digitalbox är sällan speciellt snyggt att ha under TV:n, i alla fall inte om du monterat TV:n på väggen. Com Hem lanserar framåt jul en TV-modul som klarar HD-mottagningar. En TV-modul är ett instickskort som du trycker på plats i TV:n, och som gör att du slipper boxen.

Så mycket julhandlar svenskarna på nätet

Drygt 70 procent av Internetanvändarna i Sverige kommer att julhandla på nätet, och i snitt planerar man att spendera cirka 2000 kronor. Sammanlagt innebär det en julhandel på nätet för 8,5 miljarder kronor.

11 iPad-apps du måste prova!

På ett sätt är iPad likadan som iPhone - den är ingenting att ha utan applikationer. För dig som precis skaffat en iPad kommer här mina tips på 11 iPad-appar du bör skaffa!

Bäst pris på mobilabonnemang för iPad

Av någon anledning får inte teleoperatörerna sälja iPad, utan de får nöja sig med att sälja abonnemang till dem som väljer att skaffa 3G-modellen av iPad. Men frågan är om du verkligen behöver ett nytt abonnemang att betala varje månad?

Tävling: Vinn tufft USB-minne från Kingston!

Det är dags för en ny tävling på bloggen, och den här gången är det Kingston som sponsrat med tävlingspriser! Fyra stycken exklusiva USB-minnen ligger på prisbordet; Kingston DataTraveler DT101 G2 8 GB Limited Edition.

Vinnaren av Mr Gizmos iPad utsedd

Tillsammans med Mr Gizmo anordnade jag för ett tag sedan en tävling där en Apple iPad fanns på prispallen! Tävlingen hade närmare tusen deltagare så det har varit ett tufft jobb att utse en vinnare.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9014

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Tidigare utgåvor

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!