Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Tävla och vinn en ny bärbar PC! 

Januari månad tutade iväg fortare än jag trott och det känns som om jag inte hann göra någonting under hela månaden. När man är egenföretagare kan vardagslivet verkligen sätta käppar i hjulet. Vår son började på dagis i september förra året, och sedan dess har jag varit förkyld. Typ.

Som ni säkert vet vid det här laget, har jag Crohns sjukdom, som behandlas med mediciner som sänker mitt immunförsvar. Detta är ingen lyckad kombination med en ständig ström av nya dagisbaciller. 

Så om du tycker att mina bloggar uppdateras dåligt, beror det med största säkerhet på att jag ligger nerbäddad med förkylning. Ett I-landsproblem av rang, naturligtvis, som jag behandlar med det enda som fungerar - självömkan och skämt... ;-)

Hur som helst har jag en ny tävling på bloggen! Den här gången kan du tävla om en bärbar dator, en Acer Aspire 5552, som sponsras av AMD. Tävlingen är väldigt enkel; det enda du behöver göra är att svara på två frågor. Läs mer om tävlingen här!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad
bloggmagazinet.se - För dig som bloggar


Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa prylarna för tekniknördar!

 

Tävling: Vinn bärbar PC med AMD-processor!

Sugen på en ny bärbar PC? AMD har sponsrat en Acer Aspire 5552 – en tuff laptop med bra prestanda! I och med tävlingen vill AMD berätta om nya AMD Vision. Själva tävlingsmomentet är väldigt enkelt!

Så undviker du att få ditt Facebook-konto kapat

En ny undersökning av Datainspektionen visar att nästan hälften av alla ungdomar har fått sina Facebook-konton kapade. Syftet är oftast att göra en så kallade “facerape”, som innebär att någon loggar in på ditt konto och skriver en pinsam statusuppdatering.

Hur snabbt är egentligen mobilt bredband via 4G?

4G-nätet är under full uppbyggnad, och det täckningen kommer att öka rejält under det kommande året. Enligt specifikationerna ska mobilt bredband via 4G ge hastigheter på upp till 80 Mbit – det vill säga tio gånger snabbare än Turbo 3G – men i praktiken är det annorlunda.

Så får du Windows att starta snabbare

Hur lång tid tar det för Windows att starta? På en hyfsat bra dator bör tiden ligga på drygt en minut, från det att Windows först startar upp. Det som tar tid är att en massa bakgrundsprogram ska köras igång. Flera av dessa behövs, men många av dem är onödiga och tar bara en massa prestanda från datorn.

 

10 intressanta förhoppningar om Windows 8

Windows 8 kommer med största sannolikhet att lanseras under 2012, och det ska bli intressant att se vad Microsoft har hittat på för några nyheter för att göra operativsystemet värt en uppgradering.

"Android redan förbi iPhone i Sverige"

Annonsnätverket Widespace har presenterat statistik som visar att Android gick förbi iPhone under januari månad, när man tittar på antalet sidvisningar i appar och mobila webbsidor.

"EON överdriver i Goodbye Standby"

Du har förmodligen inte missat EON:s kampanj Goodbye Standby som handlar om att lära svenska folket att stänga av sina elektroniska prylar istället för att ställa dem i standby, och därför spara en massa energi.

Falskt AVG Anti-Virus lurar användare

Falska säkerhetsprogram, också kallade för scareware och rogue software, är en av de största inkomstkällorna för cyberbrottslingar. Jag har rapporterat om många sådana program, med namn som Virus Remover 2009, Win Security 360 och Internet Antivirus Pro.

Hjälp, nu är Internet fullt!

Igår delade IANA - Internet Assigned Numbers Authority - ut de sista fria IPv4-blocken av IP-adresser. De gick till den asiastiska registratorn Apnic, som ansökt om adresserna på grund av att antalet Internetanvändare skjutit i höjden, skriver IDG.

Test: Snyggt och praktiskt iPad-fodral

Targus Truss Case är ett nytt fodral som finns för iPad och för surfplattor med 7-tumsskärm. Truss Case är av den typen som du har din surfplatta fastspänd i - det är alltså inte bara ett vanligt fodral att ha surfplattan i när du inte använder den.

Coolt: Kontaktformulär som klassisk skrivmaskin

Eftersom jag är så pass gammal att jag började min karriär på skrivmaskin, någon gång i sjuårsåldern, kan jag inte låta bli att tipsa om den här länken. Det är ett kontaktformulär utvecklat i jQuery, med ett gränssnitt som ser ut och fungerar som en klassisk skrivmaskin.

Samsung: "Galaxy Tab har inte sålt bra"

Samsung har tidigare berättat om att de sålt en väldig massa av sin surfplatta Galaxy Tab. Jag skrev i slutet av november om att de sålt 600000 exemplar. Nyare siffror pekar på två miljoner.

Microsoft vs Bing: Kopierade sökresultat?

Google anklagar Microsoft för att kopiera sökresultat från Google till Bing. Det här är en rätt grov anklagelse, men de bevis som Google lägger fram i sin blogg visar väldigt tydligt på att de verkar ha rätt.

Microsoft anklagar Google för klickbedrägeri

Den smått komiska såpan med Google och Microsoft Bing i huvudrollerna fortsätter. Det började med att Google anklagade Microsoft för att kopiera sökresultat, och nu kontrar Microsoft med att säga att Google använt sig av klickbedrägeri för att få fram sina bevis.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9572

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Tidigare utgåvor

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!