Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Firefox 4 klar för nerladdning! 

Äntligen har Mozilla släppt den färdiga versionen av Firefox 4, efter många års utveckling och flera förseningar på grund av buggar. Resultatet är en nerskalad och snabb webbläsare som imponerar i tester.

Firefox 4 innehåller flera intressanta nyheter, bland annat ett bra system för att arbeta med flikar. Med hjälp av funktionen Panorama kan du organisera dina flikar på ett bra sätt, och du kan i likhet med Google Chrome fästa flikar som applikationer i webbläsaren. Läs mer om dessa funktioner.

På mindre än ett dygn slog Firefox 4 konkurrenten Internet Explorer 9 i antalet nerladdningar, trots att IE9 har funnits ute sedan förra veckan. Mer om kriget mellan webbläsare kan du läsa om i veckans nyhetsbrev.

PS. Fotot här ovan är taget med min iPhone 4 och den coola appen Camera+.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Artnet Scandinavia har varit verksamma i Sverige sedan 1994.
Missa inte våra nyheter om auktioner som uppdateras regelbundet.

Vi samarbetar med många duktiga konstnärer.
Se dem alla här:
www.artnet.se


 

iPhone 5: Snygg guide till alla rykten!

iPhone 5 kommer naturligtvis att följa upp Apples succé med iPhone 4. Men som vanligt har inte Apple själva släppt någon som helst förhandsinformation, och därför florerar det mängder av rykten om vad vi kan förvänta oss av iPhone 5.

Firefox 4 klart - ladda ner här

Mozilla har lagt upp den färdiga versionen av Firefox 4 på sina FTP-servrar. När detta skrivs har Mozilla inte ännu uppdaterat sin webbsajt med nerladdningslänkar, men du hittar länkarna längre ner i detta inlägg.

Tugg.nu listar svenskarnas mest populära nyheter

I måndags lanserade Tommie Podzemski sin nyhetstjänst Tugg.nu, som funnits ute i betaversionen ett tag. Tjänsten samlar ihop nyhetsrubriker från alla de stora svenska medierna, och listar dem efter hur populära de är i sociala medier.

Internetoperatörer borde inte ha ansvar för trafiken

Under rubriken Nätet läker sig själv hos Dagens Nyheter, skriver Ossi Carp en intressant artikel om hur teleoperatörer i allt större utsträckning tvingas blockera trafik. Frågeställningen är huruvida det är operatörerna som ska ha ansvar för vad Internetanvändare gör på nätet.

Så få svenskar använder Twitter

Alla har vi hört talas om Twitter, och jag tjatar jämt om hur bra och kul det är. Men ny statistik från Intellecta visar att det är rätt få svenskar som faktiskt är aktiva på Twitter.


Du har väl inte missat min populära e-bok Datorsäkerhet för nybörjare? I den får du lära dig hur du skyddar dig själv och din dator med hjälp av gratisprogram.


 

Slö Internet Explorer 9 i 64 bitar?

Internet Explorer 9 finns i två versioner - en för 32-bitarssystem och en för 64-bitars. Om du kör Windows 64-bit borde 64-bitarsversionen av webbläsaren vara det bästa valet. Eller? I teorin borde en 64-bitarsapplikation rulla på riktigt snabbt, men ett nytt test visar motsatsen.

Firefox 4 har redan fler användare än IE9!

Här går det undan! Det är uppenbart att Firefox-användarna är betydligt mer nogranna med att uppdatera sin webbläsare än de som kör Internet Explorer. Enligt StatCounter har Firefox 4 nu fler användare än Internet Explorer 9, trots att Mozilla lanserade sin nya version först igår.

Nya Samsung Galaxy Tab 8.9 får 4G?

Samsung Galaxy Tab lanserades under hösten 2010 och jag gillade den, när jag testade den här Android-baserade surfplattan på 7 tum. Men det fanns vissa saker som drog ner betyget, något som Samsung försöker fixa i och med två nya versioner: Samsung Galaxy Tab 10.1 respektive 8.9.

Använder du Apple Facetime?

När Apple lanserade iPhone 4 presenterade de även en programvara vid namn FaceTime. Den används för att göra videosamtal, och vi var många som skrattade åt tekniken främst eftersom Apple la fram det som om de var först ut med videosamtal i mobiltelefoner. Sony Ericsson, och andra, har haft det här i evigheter.

Paperton tar tidningarna till Android

Paperton lanserar nu en Android-applikation för att läsa tidningar i din mobiltelefon eller på din surfplatta. Paperton är en molntjänst som låter dig köpa och läsa tidningar i digital form, vilket är både smidigare, billigare och mycket miljövänligare än att köpa dem på papper.

Firefox 4 tips #1: Arbeta smartare med flikar

En av de stora nyheterna i Firefox 4 är hanteringen av flikar. Dels har Mozilla lagt in en funktion som kallas för Firefox Panorama, som låter dig organisera dina flikar på ett snyggt sätt, och dels kan du fästa flikar på samma sätt som i Chrome.

Jordbävningen i Japan lockar fram cyberskurkar

Jordbävningen och den efterföljande tsunamin i Japan har föga förvånande lockat flera Internetbrottslingar till att försöka lura till sig donationer. Man använder sig av spamming för att sända ut olika meddelande där man efterfrågar donationer till offrena i naturkatastrofen.


VHS till DVD är inte varken svårt eller dyrt. Har du inte reda gjort det, så är det läge för det. VHS-kassetter har inte med år 2010 att göra, inte det minsta...



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9567

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

17 mars 2011
Hej! Du har väl inte missat min nya tävling? 

10 mars 2011
Ny nätattack mot VISA-kortsanvändare i Sverige 

3 mars 2011:
Nytt gratis antivirus på svenska imponererar! 

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!