Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Gratistesta svenskt alternativ till Spotify 

Idag lanserar WiMP i Sverige. Det är en tjänst för strömmande musik, i samma genre som Spotify. Jag fick möjlighet att testa tjänsten förra veckan och det ser lovande ut. Jag vill inte gå så långt att ännu påstå att WiMP är bättre än Spotify - men jag tänker inte heller påstå motsatsen.

WiMP finns som applikation för både Windows och Mac OS X, och jag har även testat iPhone-applikationen som finns att ladda ner från App Store.

Utbudet av musik verkar vara bra. Bakom tjänsten står företaget Aspiro AB, som sedan länge har levererat nerladdningsbar musik och således redan har ett bra samarbete med skivbolagen.

En intressant del av WiMP är att tjänsten har en svensk redaktion som plockar ut guldkorn, skriver rekommendationer och sätter samman spellistor. Denna bit gillade jag verkligen, inte minst på grund av att jag retat mig över Spotifys värdelösa rekommendationer.

Jag har dock inte sagt upp mitt Spotify-konto, och jag tycker fortfarande att Spotify är en grymt bra tjänst. Samtidigt tycker jag att det är spännande med konkurrenter, och det ska bli intressant att följa WiMP.

WiMP bjuder alla nya användare på en månads gratis användning. Därefter kostar det 99 kronor i månaden att prenumerera. Om du har Telenor som mobiloperatör får du två månader gratis.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Är du ute efter någon form av hemelektronik ska du göra ett besök hos NetOnNet! Företaget har nämligen en rejäl lagerrensning just nu och har prissänkt massor av produkter!


 

Avast! 6 Free Antivirus imponerar

Det populära Avast! 6 Free Antivirus har lanserats och det imponerar med många och bra funktioner, och ett snyggt och svenskt gränssnitt som är lätt att förstå. Antivirusprogrammet tar lite av datorns prestanda och håller sig tyst i bakgrunden.

WiMP - Bättre än Spotify?

Den 3 mars öppnar WiMP i Sverige, en tjänst för strömmande musik som fungerar ungefär som Spotify. Tjänsten kommer att kosta 99 kronor i månaden men de erbjuder alla att testa gratis i 30 dagar. Om du är kund hos Telenor kommer du att få 60 dagars testperiod.

Test: Extern hårddisk USB 2 vs USB 3

USB 2 är en teknik som har hängt med väldigt länge. Tyvärr är hastigheten inte speciellt rolig, i alla fall inte när du ska kopiera stora mängder data. Därför är det bra att man nu har tagit fram USB 3, som enligt specifikationerna ska vara tio gånger snabbare.

Firefox 4, sista betan ute för nerladdning

Ja, det är sant – Mozilla har äntligen släppt den sista betaversionen av Firefox, och den finns ute för nerladdning. Man lyckades samla ihop hela 12 betaversioner, men än är webbläsaren inte klar.



Många vill gärna köra sina bloggar på egna domännamn, men vågar inte riktigt ta steget på grund av att de känner sig otekniska. Idag är det dock väldigt enkelt – tack vare One Click Installer, som många webbhotell erbjuder.


 

Allt fler Android-appar med farlig kod

En trend är att cyberskurkar tar populära applikationer, ändrar dessa till att innehålla farlig kod, och sedan sprider dem via oreglerade marknadsplatser för Android-applikationer.

Kommer du att skaffa en iPad 2?

Igår presenterade Apple som väntat sin nya iPad 2. Nyheterna var som ryktet sa - iPad 2 är tunnare och lättare (och enligt mitt tycke betydligt snyggare), den har två digitalkameror och en snabbare processor.

De tjänar miljoner på sina YouTube-klipp!

Sedan en lång tid tillbaka visas det annonser i vissa YouTube-klipp. Det har du säkert sett. Det här är AdSense-annonser, och personen som ligger bakom klippet får provision på samma sätt som webbsajter och bloggar kan tjäna pengar på AdSense.

Googles attack mot sajter som stjäl innehåll

Google har gjort en uppdatering i sin algoritm för att komma till bukt med alla massproducerade skräpsajter som skrupelfria SEO-missbrukare ligger bakom. Det rör sig om sådana sajter som exempelvis bara återpublicerar innehåll från andra sajter.

Grooveshark, gratis alternativ till Spotify

Om du likt undertecknad älskar musik, har du förmodligen idag Spotify. I dagarna lanseras en konkurrent till Spotify som heter WiMP och som verkar lovande. Men det finns en annan tjänst som ännu inte är så stor i Sverige – Grooveshark.

Funded By Me - crowdfunding på svenska

Crowdfunding är ett sätt för entreprenörer att finansiera sina projekt genom att andra skänker pengar. Det är ett väldigt spännande sätt att använda sig av Internet på, och det främjar kreativiteten eftersom projekt som annars skulle rinna ut i sanden kan bli av, tack vare entusiaster.



VHS till DVD är inte varken svårt eller dyrt. Har du inte reda gjort det, så är det läge för det. VHS-kassetter har inte med år 2010 att göra, inte det minsta...


 

Farlig kod öppnar bakdörrar i Android

De flesta säkerhetsföretag har varnat för att vi kommer att få se mer farlig kod i smartphones. Mest utsatt är Android, eftersom det är så pass öppet och att det inte sker någon kvalitetskontroll av de appar som laddas upp till Android Market Place.

Grattis Linux, 20 år!

För 20 år sedan, 1991, skrev finnen Linus Torvalds en egen Unix-kernel som han kallade för Freakx. När han laddade upp den till den FTP-server som hans kompis drev, döpte vännen katalogen för filerna till Linux - en kombination av Linus och X som i Unix.

Så styr du datorn med gester i luften

Som jag skrev för en stund sedan, är det idag den Internationella Musarmsdagen, och ungefär inom detta område rör sig en liten nyhet jag läser på IDG. Det handlar om en teknik som Microsoft testar, som låter dig styra din dator med gester i luften.

Retro: 10 operativsystem i backspegeln

Den yngre generationen har fötts in i Windows och Mac OS X. Men förr såg det annorlunda ut. Det kryllade av olika datorer med olika operativsystem, och i en artikel hos IDG går man igenom 10 operativsystem man minns.



Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9632

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


Annonsera!

Vill du nå ut i nyhetsbrevet? Då är du välkommen att annonsera! Nyhetsbrevet utkommer en gång i veckan. Kontakta annons@tkjmedia.se för information och priser.

TkJ Media AB
Box 22
360 71 Klavreström

Orgnr 556809-3057


Tidigare utgåvor

24 feb 2011:
Gratisprogrammet som startar Windows snabbare 

18 feb 2011:
Ladda ner nya Internet Explorer 9! 

10 feb 2011:
Nu kommer äntligen Windows 7 Service Pack 1 

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

Registrera gratis konto för nyhetsbrev redan nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!