Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Microsoft mot iPhone och Android

En av de största nyheterna under veckan som gått, är att Microsoft har lanserat sitt mobila operativsystem Windows Phone 7. Flera mobiltillverkare har presenterat modeller som använder sig av operativsystemet, och att döma av de tidiga tester som publicerats, verkar det som om Microsoft har hittat rätt.

Windows Phone 7 är ingen uppföljare till tidigare Windows Mobile och Windows CE. Istället för att bygga vidare på dessa koncept, har man slängt ut alltihop och satt in helt nya utvecklare, som tidigare jobbat med Microsofts mediaspelare Zune och spelkonsolen Xbox.

I och med detta har Microsoft helt kommit ifrån de gamla reglerna. Windows Phone 7 är inte ens bakåtkompatibelt med program för Windows Mobile respektive Windows CE. Operativsystemet är något helt nytt. Det ska bli spännande att se huruvida det kan konkurrera med Android och iPhone.

Den 31 oktober beräknas Windows Phone 7 att lanseras i Sverige.

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg

 


 

Microsofts gratis antivirus nu på svenska

Microsoft Security Essentials har i dagarna lanserats i svensk version. Microsofts antivirusprogram är gratis, och de tester som har gjorts har givit det riktigt bra kritik.

Glöm dina användarnamn och lösenord!

Tidigare idag återupptäckte jag gratisprogrammet LastPass, efter att ha svurit över att jag återigen glömt ett lösenord till en av sajterna där jag är medlem.

7 coola applikationer för sajtbyggare

Oavsett om du är en professionell webbdesigner eller om du bara sysslar med det på hobbynivå, finns det gott om nyttiga webbapplikationer som hjälper dig i arbetet.

Gratis räddningsdisk när virus låser datorn

Har du råkat ut för datorvirus så allvarliga att din dator inte ens bootar upp i Windows, så att du inte ens kan köra din vanliga antivirus? Då finns det en lösning i Kaspersky Rescue Disk 10, som i dagarna kom i en ny version.

Windows Phone 7 är för sociala användare

RegHardware är tidigt ute med ett test av Windows Phone 7 som lanserades tidigare idag. Det är en rätt intressant artikel som berättar att operativsystemet, om inte lika häftigt som Microsoft sagt att det ska vara, är ett fräscht alternativ till de som finns på marknaden.

 

Radannonser:

 

Windows Phone 7 en nystart för Windowsmobiler

Nu i eftermiddag lanserade Microsoft sitt nya operativsystem för mobiltelefoner; Windows Phone 7. Lanseringen skedde på Mobile World Congress i Barcelona (in Spain!) och i samband med detta presenterades nio olika mobiltelefoner som kör systemet.

Skapa dina egna ringsignaler till iPhone

Till skillnad mot de flesta andra mobiltelefoner går det inte att använda ett vanligt MP3-ljudklipp som ringsignal i iPhone. Men det är inte speciellt svårt att lösa det ändå. Du behöver inte betala för att köpa ringsignaler eftersom det är rätt lätt att göra en egen ringsignal.

Androidspel: 13 populära mobilspel

Android-spel finns det gott om, och det kommer nya varje dag. Jag har tagit en titt på de som finns inom kategorin pussel och brädspel, eftersom det oftast är sådana jag själv tycker om. Listan här nedan är baserad på guldkorn från topplistan över populära Android-spel

Test: Trådlöst minitangentbord för soffan

Sandberg Mini Touchpad Keyboard är ett litet trådlöst tangentbord för exempelvis dig som har en dator kopplad till TV:n. Tangentbordet är cirka 28×11 centimeter i yta och 1,7 millimeter tjockt. Det är sålunda riktigt slimmat, och trots det får man ändå plats med en musplatta.

Crowdfunding betalar dina projekt

Vad innebär crowdfunding? Det tar jag en titt på i den här bloggposten! Här hittar du finansiering för din egenutgivna skiva, din bok eller något annat projekt...

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 8206

Avregistrering: Klicka här
 

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!