Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från TkJ Blogg

 
 

Windows 7 Service Pack 1 

Nästa vecka är det dags för Windows 7 Service Pack 1 - ett efterlängtat paket med uppdateringar för Windows 7, som dock inte kommer med några stora nyheter bortsett från buggfixar och säkerhetspatchar.

Före lanseringen av Windows 7, lät Microsoft vem som helst ladda ner en gratis betaversion, som fungerade förvånansvärt bra. Intresset var väldigt stort och Windows 7 blev tidernas största betatest, med massor av användare världen över.

Tack vare det här omfattande betatestandet kunde Microsoft minimera de barnsjukdomar som nya versioner av Windows historiskt sett har lidit av. Tidigare har man ofta rekommenderat att vänta med en uppgradering tills dess att Microsoft släpper Service Pack 1. Så har det inte varit i och med Windows 7.

Med det sagt, bör du inte strunta i att ladda ner SP1. De flesta buggfixar har du i och för sig redan fått via Windows Update, men det skadar knappast att installera Service Pack 1 utifall att du missat något...

Avslutningsvis vill jag påminna om tävlingen på bloggen! Den här gången kan du tävla om en bärbar dator, en Acer Aspire 5552, som sponsras av AMD. Tävlingen är väldigt enkel; det enda du behöver göra är att svara på två frågor. Läs mer om tävlingen här!

Trevlig läsning,

Tommy k Johansson, redaktör
blogg.tkj.se - Sveriges största IT-blogg
pconline.se - Din datortidning på webben 
appreview.nu -  Tester av appar för iPhone och iPad


Annons:

CoolStuff - tveklöst de bästa prylarna för tekniknördar!

 

200 Mbit bredband!

Comhem skruvar upp hastigheten på sitt bredband ordentligt, och lanserar nu en tjänst som ger dig 200 Mbit nedströms och 10 Mbit uppströms. Bredband 200, som tjänster heter, finns idag tillgänglig hos 400000 kunder.

Chrome 9 - Ladda ner nya snabbare webbläsaren!

Google Chrome 9 har idag tagits ur betastadiet och släppts i så kallad stabil version, alltså den färdiga programvaran.

HP satsar på WebOS i ny surfplatta

Under gårdagen höll HP en hårdbevakad presskonferens där företaget bland annat visade upp surfplattan HP Touchpad, som kör operativsystemet WebOS. Surfplattan är utseendemässigt väldigt lik Apple iPad, med ungefär samma storlek och design.

Förhandstitt: HP Envy 17 3D - bärbar med bra kräm

Igår kom ett recensionsexemplar av HP Envy 17 3D till redaktionen, och idag har jag lekt med datorn för att få en känsla av hur den är. Det är en rejäl maskin med 17-tumsskärm och aluminiumchassi som väger in på nästan 3,5 kilo.

Skaffa flera e-postalias hos Hotmail

Hotmail har lanserat en funktion som ger dig möjlighet att skaffa upp till fem e-postalias kopplade till din Hotmail-adress. Vill du ha olika e-postadresser för olika tillfällen, är det här en enkel lösning.

BitTorrent fungderar inte med mobilt bredband?

Av egen erfarenhet vet jag att Telenor blockerar viss BitTorrent-trafik på sitt mobila bredband. Idag hörde jag från en bekant att även Tre gör detta.

Nu kommer routrar med stöd för 4G-modem

Svenska tillverkaren Dovado är först ut på marknaden med trådlösa routrar som har stöd för anslutning via 4G-uppkoppling. Med en sådan här router kan du dela ut ditt 4G-bredband, genom att ansluta modemet till routern istället för direkt till datorn.

Tre bygger 4G-nät trots att det är "för tidigt"

Telia var först ut med att bygga 4G-nät, och därefter slog sig Tele2 och Telnor ihop och började bygga sitt eget nät. Operatören Tre valde dock att vänta, men nu kommer det att börja i de stora städerna.

Windows 7 Service Pack 1 kommer nästa vecka

Microsoft meddelade igår att man är klara med Service Pack 1 för Windows 7 och Windows Service 2008 RS2. Bägge paketen har nått den så kallade RTM-releasen, vilket står för Release To Manufacturing - det vill säga att utvecklingen är klar.

Så undviker du att ditt nyhetsbrev hamnar i spamfilter

Ett problem med att skicka ut e-postbaserade nyhetsbrev, är att det är lätt att fastna i spamfilter, trots att dina utskicka är helt legitima. Så gott som alla e-postservrar använder sig idag av filter för att stoppa skräppost. Dessa filter stoppar tyvärr också många vanliga nyhetsbrev.

Få använder Twitter i Sverige, men är väldigt aktiva

I en artikel hos Internet World presenterar Hampus Brynolf, som är rådgivare på Intellecta Corporate, siffror från en egen undersökning där han pekar på att det bara finns cirka 11000 aktiva Twitteranvändare i Sverige.

18x zoom i kompaktkamera från Olympus

En kamerasegment som ofta glömst bort är de kameror mellan kompakt och system, som har ett fast objektiv av betydligt högre kvalitet än kompaktkamerorna. De kallas ibland superzoom, och Olympus nya SZ-10 erbjuder hela 18x optisk zoom.

Nikon Coolpix S9100 – kompakt superzoom på 18x

Nikon har idag presenterat en ny superzoom-modell vid namn Coolpix S9100. Digitalkameran har ett kompakt chassi men innehåller en lins som klarar upp till 18x optisk zoom. Förutom vanlig fotografering går det att spela in video i Full HD.

 


 

Tack för att du läste nyhetsbrevet!

TkJ Bloggs nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan från TkJ Blogg - Sveriges största IT-blogg, som drivs av Tommy k Johansson.

Nyhetsbrevet är så klart helt gratis, och förutom att sammanfatta de bästa blogginläggen under veckan som gått publicerar jag även exklusivt material som bara finns i nyhetsbrevet. Det är till exempel länkar och tips.

Hör gärna av dig med förslag på vad du vill läsa om i nyhetsbrevet! Och skicka gärna vidare brevet eller tipsen till kompisar. Du får fritt återpublicera material, så länge du uppger källa och länk till http://blogg.tkj.se/nyhetsbrev.

 

Information

Nyhetsbrevet skickas till dig som beställt och godkänt en gratis prenumeration på TkJ Blogg - Sverige största IT-blogg med 9000 dagliga besökare.

Redaktör: Tommy k Johansson

Antal prenumeranter: 9527

Avregistrering: Klicka här

Teknik: Get A Newsletter

 


 

Tidigare utgåvor

3 feb 2011:
Tävla och vinn en ny bärbar dator! 

13 jan 2011:
Så enkelt startar du blogg på egen domän 

30 dec 2010:
Stort tack för året som gått! 

16 dec 2010:
Vinn Xbox 360 & Kinect i stor jultävling!

2 dec 2010:
De 5 bästa gratis antivirusen! 

18 nov 2010:
Är du sugen på en iPad i jullkapp?

11 nov 2010:
För dig som använder Facebook!

4 nov 2010:
Varning för SMS-bedrägerier

27 okt 2010:
Så kommer de åt din Facebook!

14 okt 2010:
Vill du ha ett nytt gratis antivirus? 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Anonine.com

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!