Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.


Omvärldsanalys av energieffektiva vägfordon

finansierad av Energimyndigheten samt värd är Svenskt hybridfordonscentrum


 
 


Idag handlar det om nollemissionsmandatet i Kalifornien. Åtta delstater har skrivit på ett avtal om hur de ska nå målet 3,3 miljoner ZEV:s 2025.

Samt det var en debatt om ändringar i ZEV lagstiftningen igår kväll. Det mest radikala förslaget är ta bort batteribyte som möjlighet att uppfylla kraven i lagstiftningen. Det skulle kunna påverka Tesla Motors framtida vinst mycket. 

Men först ett tips från en läsare. Jag skrev om den amerikanska militärens försök med laddelfordon och V2G (Vehicle to Grid) teknik igår. David Steen (Chalmers) berättade att han varit gästforskare på Berkley lab i våras. Han var med i försöket på LA Air force base. Om någon undrar något om projektet så hör av er till David.

Han tipsade också om en presentation av Jason Macdonald som beskriver projektet mer i detalj, se här (pdf).

Tack David för din hjälp

1/Åtta delstater i USA har skrivit avtal om 3,3 miljoner ZEV:s 2025
skrivet av Magnus Karlström

Åtta delstatsguvenörer i USA har skrivit ett Memorandum of Understanding om ett nollemissionsprogram [1-5].

Delstaterna är Kalifornien, Connecticut, Maryland, Massachusetts, New York, Rhode Island, Oregon och Vermont. De delstaterna står i dag för ca 25% av bilförsäljningen i USA.

MoU innehåller ett antal samarbetspunkter

Målet är att ha 3,3 miljoner nollemissionsbilar (ZEV:s Zero Emission Vehicles) 2025. ZEVs är batterielbilar (BEV), bränslecellsbilar (FCV) och PHEV (laddhybridbilar). Varje delstat ska årligen redovisa hur många ZEV:s de har samt antalet laddplatser och vätgasstationer.

* De åtta delstaterna kommer bilda ett ZEV Program Implementation Task Force som kommer bestå av representanter från alla åtta delstater. Samarbetsgruppen ska ta fram en implementeringsplan som ska vara klar om sex månader. 

* De kommer ta fram mål för hur många ZEVs det offentliga ska köpa samt de kommer göra gemensamma upphandlingar.

* Delstaterna kommer tillsammans utvärdera lämpliga incentives för att nå målen.

* De kommer ha samma standards för infrastruktur. De kommer också samarbeta om gemensamma betalningssystem och infrastruktursskyltar.

* Delstaterna vill samarbeta i public-private partnerships med näringslivet för att uppnå målen.

* De ska samarbeta om informationskampanjer om ZEV:s.

* Slutligen ska de åtta delstaterna ta fram en implementerinsplan för bränslecellsfordon som ska innehålla vilken vätgasinfrastruktur som krävs. 

MoU är vertyget för att nå ZEV lagstiftningens mål

Samarbetsavtalet innehåller verktyg för att delstaterna ska nå målen som finns i ZEV mandatet som är en del av Kaliforniens lagstiftningen om renare personbilar.

Lagstiftningen heter Advanced Clean Car package och antogs jan 2012. Jag har beskrivit Advanced Clean Car package i ett tidigare nyhetsbrev. Men historien om ZEV mandatet började redan kring 1990 och den historien har jag beskrivit här.  

Advanced Clean Car package är en lagstiftning för Kalifornien, men ett antal amerikanska delstater kan om de vill anta samma lagstiftning och det har ett antal gjort. 

Det innebär att ZEV lagstiftningen gör att det ska finnas 1,4 miljoner ZEV:s i Kalifornien 2025, men eftersom det finns ett antal delstater till som skrivit på så blir den totala summan 3,3 miljoner ZEV:s 2025.

Kalifornien med samarbetsdelstater är den viktigaste marknaden för ZEV:s i världen

USA är den största marknaden för laddelbilar i världen. Ca 140 000 laddelbilar har sålts i USA under perioden 2011 till 4 okt 2013 [6]. Ca 70 000 har sålts under 2013. 

Ca 33% av de laddelbilar har blivit sålda i Kalifornien [6]. 

IEA uppskattade att den totalt antal laddelbilar i världen var ca 180 000+ i slutet av 2012 [7].

2/Debatten om förändringar av ZEV mandatet
skrivet av Magnus Karlström 

Det finns ett förslag om förändringar av ZEV lagstiftningen [8]. I går kväll (svensk tid) träffades California Air Resources Board styrelse och hade en öppen utfrågning om förslaget. 

Det mest omdebatterade förslaget är minska antalet krediter för BEV:s som har batteribytesmöjlighet.

Det kommer påverka Tesla Motors mycket eftersom de har en bil Models S som har batteribytesmöjlighet. Tesla Motors har och kommer ha möjlighet att tjäna pengar på att sälja krediter till andra företag. Om lagförslaget går igenom kommer Tesla Motors inte tjäna lika mycket pengar [9, 10]. Utan ZEV mandatet hade inte Tesla Motors gått med vinst Q2 2013.  

Bakgrunden är att ZEV mandatets grundmodell är att bilföretag som säljer bilar i Kalifornien måste sälja ett antal ZEV:s per år. Hur många ZEV:s de ska sälja beror på bilföretagets marknadsandel i Kalifornien. 

Men alla ZEV:s teknologier är inte värda lika mycket. Olika framdrivningsteknologier får olika antal krediter. De teknologier som får mest krediter är de som har lång körsträcka utan emissioner samt kan tankas/laddas snabbt.  Det innebär att bilföretagen får mer krediter för en såld bränslecellsbil än en laddhybrid.  Det går att sälja och köpa krediter mellan företag.

För batterielbilar (BEV) krävs en lång räckvidd samt snabbladningsmöjlighet för att få så många krediter som sju. Snabbladdning är om bilen kan laddas upp 95% på mindre än 10 min. Det går om bilen har batteribyteskapacitet.

Men nu är förslaget att ta bort att batteribytesteknik som en giltig snabbladdningsteknik. För Tesla Motors innebär det att de skulle endast få fyra krediter i stället för sju krediter per såld Model S.

Till saken hör också att det är möjligt att flytta krediter mellan stater under en period. Så Tesla får inte bara krediter för Model S sålda i Kalifornien utan i alla stater som följer ZEV. 

Huvudargumentet för att ta bort batteribytestekniken är att den inte kommer användas dagligen utan är bara ett reservalternativ. 

Tesla Motors och antal andra aktörer på den öppna utfrågningen argumenterade att det är ingen som vet hur mycket batteribyte som kommer göras. Det vore bättre att företagen fick redovisa hur många batteribyten som gjorts och det i sin tur avgjorde hur många krediter varje företag fick. Ett annat motargument var att det kommer hindra teknikutvecklingen i ett tidigt skede av batteribyte. 

Styrelsen tog beslutet att låta tjänstemännen på California Air Resources Board göra om förslaget så att det är möjligt att ha kvar batteribyte som godkänd snabbladdning, men att kraven skärps så att batteribyte faktiskt sker. 

En annan intressant debatt var om halvtidsöversyn av ZEV mandatet bör ske tidigare. 

Bakgrunden är att PHEV får mindre krediter än BEV, men flera företag på utfrågningen hänvisade till det stora projektet EV project som har visat att antal körda elmil är mer för PHEV:s än för BEV:s. Varje PHEV kör i medel ca 20% fler elmil per år i jämförelse med en BEV. I EV project är alla PHEV Chevy Volts och nästan alla BEV:s LEAF:s samt den publika laddinfrastrukturer skulle kunna vara mer utbyggd. 

Data för den nuvarande beräkningssystemet för ZEV mandatet kommer från 2011. Det var innan det fanns marknads- och användningsdata. Nu finns det data och lagstiftningen borde ta hänsyn till det. Argumentet är att det borde vara antal körda nollemissionskm som ligger till grund för hur många krediter varje sålt fordon får. 

Jag uppfattade inget beslut om haltidsöversynen kommer ske tidigare. Återkommer om jag hittar något.

Egen kommentar

ZEV mandatet är fortfarande den viktigaste lagstiftningen i världen för utvecklingen av ZEV:s.

Kalifornien är den viktigaste marknaden för ZEV:s och kommer så förbli ett tag till.

Med MoU mellan de åtta delstaterna så finns också mer tankar om hur målen med ZEV kan hända, men de är fortfarande tankar utan substans. Det ska bli intressant att läsa implementeringsplanen om sex månader.

Är nyfiken om ARB kommer ändra krediterna så de återspeglar att PHEV:s har mer elmil än BEV:s.  

Det verkar som batteribytestekniken kan vara kvar som snabbladdningsmöjlighet, men att kraven kommer bli hårda och svåra att nå för att få maxkrediter för batteribyte.

Källor

[1] State Zero-Emission Vehicle Programs Memorandum of Understanding. 24 oct 2013. länk (pdf)

[2] Governors Announce Bold Initiative to Put 3.3 Million Zero-Emission Vehicles on the Road by 2025. 24 oct 2013. CARB pressrelease. länk

[3] California, 7 other states sign pact to spur EV sales. Automotive News. 24 oct 2013. länk

[4] Governors of 8 states sign MoU to put 3.3M zero-emission vehicles on roads by 2025; 15% of new vehicle sales. 24 oct 2013. Green Car Congress. länk

[5] 8 states vow 3.3M zero-emission vehicles by 2025. Detroit News. 24 okt 2014. länk

[6] California Plug-in Electric Vehicle Collaborative. länk

[7] IEA. GLOBAL EV OUTLOOK Understanding the Electric Vehicle Landscape to 2020
April 2013. länk (pdf)

[8] Public Hearing to Consider Minor Amendments to the ZEV Regulation. 24 oct 2013. länk (pdf)

[9] Musk Scorns Hydrogen Vehicles Seen as Tesla Credit Threat. 24 oct 2013. Bloomberg. länk

[10] Tesla leads with transfer of ZEV credits for year ending 30 Sep 2013. 17 oct 2013. Green Car Congress. länk


 
     
 


Information om nyhetsbrevet t ex om hur bli prenumerant





 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!