Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Nedräkningen är startad!

Om 66 dagar startar det nya medlemsåret.

  • Vill du bli medlem nästa år? Klicka här och följ instruktionerna.
  • Planerar du att leda/delta i en produktion inom TeaterVerket nästa år? Ansök om medlemskap 2012 NU! Läs mer här. Har du prelbokat rep & speltider nästa år; hurry up med antagningen!
  • Vill du inte bli medlem nästa år men ändå spela i TeaterVerkets lokaler? Kontakta Jonte för att hyra scenen och ABF för att boka reptider.

TeaterVerkets pärla är denna gång...
TeaterVerket it self
TeaterVerket grundades 2005 av ca 15 eldsjälar, varav några stycken fortfarande är kvar i föreningen. Deltagarna beslutade sig för att investera 1000:- vardera, vilket sedan kom att bli medlemsavgiften. Föreningen gav två produktioner per år i replokal och scen lånades eller hyrdes för en tusenlapp per termin. Alla kände alla. Alla produktioner var lika viktiga! Föreningens praktiska, administrativa och operativa arbete gick runt tack vare att varje deltagare engagerade sig i föreningen. Sedan dess har föreningen gått från grupp till ideell förening och är nu ekonomisk förening. I dagsläget är det ca 115 betalande medlemmar och dessutom rör sig ABFgrupper och gästspel i lokalen. Föreningen ger cirka 10 produktioner per termin och lokaler hyrs för ca 250 000:-/år. Alla känner inte längre alla och produktionsgrupperna är generellt sett separerade, vilket medför att majoriteten av medlemmarna engagerar sig främst i sin egen produktion.
Föreningens praktiska, administrativa och operativa arbete går runt tack vare en styrelse och numera även arbetsgrupp. Förhoppningen är att den 2012 ska vara fylld av engagerade medlemmar som vill verka i ett sammanhang där godbitarna från förr (gemenskap, hjälpsamhet) återupptas. TeaterVerkets drömproduktion är en produktion där alla medlemmar kan vara med och ha en uppgift.

En improviserande inspiratör [obs! presentationen innehåller ett erbjudande].
Kari Hamfors Wernolf,
38 år,
 skådespelare, improvisatör och tvåbarnsmor. Hon
driver tillsammans med sin man Per och vännen Calle; Ad lib improviserad teater. Där arbetar de mycket med näringslivet, organisationer och föreningar; håller i utbildningar, inspirationsdagar eller underhåller när de så önskar. Vi spelar också offentliga föreställningar som nu på torsdag den
27 okt då vi gör ett gästspel på Teater Pero
tillsammans med Marika Carlsson.
Genom åren som skådespelare har Kari medverkat både på Stadsteatern, bland fria grupper och filmat med 90-talsikonen Luke Perry från Beverly Hills 90210. Hon har medverkat i den svensk-amerikanske filmen Äntligen Midsommar som kom ut 2009. Ett tag hade jag en förmåga att endast få spela djur i olika föreställningar. Jag har varit häst, kanariefågel, fluga och gråvarg. Jag känner mig extra stolt över de hyllade barnföreställningarna Gittan och Gråvargarna och Rut och Knut leker doktor på Teater Pero. En drömproduktion i nuläget skulle nog vara en bra fars, kanske något av Alan Ayckbourn.


ERBJUDANDE TILL TEATERVERKETS MEDLEMMAR
OCH NYHETBREVSPRENUMERANTER

Kom och se Ad lib Improv Comedy Club nu på torsdag den 27 oktober kl 19.30 på Teater Pero, för endast 100:- när du uppger koden 'TeaterVerket' vid bokning.
Boka din biljett på 08-612 99 00.


Ad lib har bjudit in den charmiga och vassa komikern Marika Carlsson som tillsammans med dem, Sveriges främsta improvisatörer ger sig ut i det okända. De spelar improviserade scener, helt utan manus, men fartfyllda och med ett innehåll som inte ens gudarna har en aning om. Det enda som garanteras på förhand är en kväll full av humor och livemusik. Marika är aktuell med Parlamentet, Extra Extra och den omdebatterade föreställningen En negers uppväxt. Passa på! Detta erbjudande kommer aldrig igen.
Prenumerera på Ad libs nyhetsbrev genom att skicka din mailadress till dem.

Aktuella premiärer på TeaterVerket

Gråta med fittan
av Isabel Hillborg

Föreställningen handlar om en individs olika roller och hur hon förhåller sig till män i första hand – hur livsångest drivs på flykt med otaliga snuttefiltsligg. Det är en historia av både dekadens, tragik och livsinsikt. Den är provokativ, känslig, utlämnande - öppnar massor av frågor, men svarar inte på några.

Manus & regi: Isabel Hillborg
Medverkande: Catharina Gallon

Premiär fredag 28 okt kl.19.00
Spelas även: 30/10, 4 & 6/11
Biljettpris: ord. 160:- / pensionär & studerande 120:-
Köp biljett här!

 

Modet att döda
av Lars Norén
Premiär 19 november
Spelas fram till 4 december
Genrep 18 november
Mer info kommer i nästa utskick

Du följer väl TeaterVerket på...

 

Kultur & Kärlek
spelar sin sista del ikväll 26/10 kl 17.30. Köp biljett!

Blodsbröllop
spelar sina sista föreställningar 27 & 29 oktober 19:00

Köp biljett!

Man får inte tappa kontrollen spelar sina sista föreställningar
3, 10 och 12 nov kl 19:00.
Köp biljett!

Halloweenfest 5 nov
Höstens höjdpunkt för TeaterVerkare och deras kompisar är här! Äntligen får du dra fram utklädningsklädslådan och plocka fram teatersminket. Femte november, från klockan 19, samlas teaterverkare och dess vänner i källarlokalen för att umgås, pimpla blodröda drinkar och dansa loss på det spöklikt knarrande scengolvet. Missa inte den bästa chansen till att nätverka, kramas och ha kul i din förening! Är du tillräckligt snyggt utklädd kan du vinna fina priser. Kontakta Gabbi eller osa på facebookeventet om du är sugen på att dyka upp, så vi vet hur mycket zombiesnacks vi ska samla ihop. Kanske vill du till och med hjälpa till med evenemanget?


SÖKES!

  • PUBLIKVÄRDAR TILL HÖSTENS PRODUKTIONER!
    Du behöver inte vara medlem för att hjälpa till bakom scen.
    Maila om du är intresserad.
  • Inspiratörer (vem som helst av scenkonstutövare, utanför TeaterVerket är välkomna) till höstens nyhetsbrev.
    Maila ditt tips.
  • Värd/värdinna för Scenfredag 2012.
    Maila Gabriella.

Vill du skådespela, regissera, sufflera, scenografera, rekvisitera, publikvärda, arbetsgrupp:a, skriva, dansa, sjunga, nyhetsbrev:a, styrelsehjälpa eller vadsomhelst:a i TeaterVerket? Eller behöver du särskild hjälp i din produktion och vill söka bland föreningens medlemmar? Klicka här på stört!


HETA TIPS

Sista föreställningen av "Måsar kan inte sjunga" med Kajsa Ekström som agerade inspiratör i tidigare nyhetsbrev: IKVÄLL 26/10 kl.19.00
Boka biljett på 08-6129900.


Grattis Johan Selander (föreningens ordförande)
till tjänsten som verksamhetsledare på Teater Tre, vilken han börjar imorgon.





 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!