Problemer med å lese invitajonen? Se den i webleseren.

Instruktørkurs i Drømmen om det godes metoder i Oslo


Drømmen om det gode forvalter en stor skatt i form av kunnskap og erfaring med å gi opplæring i metoder for stillhet i barnehage og skoler.

Barnehage og skoler i vår del av verden preges av komplekse utfordringer som gjør nye initiativ og fornying vanskelig å gjennomføre. I Sverige har Drømmen om det gode møtt og overvunnet mange hindringer, og har utformet en modell som med små justeringer også fungerer i mange andre land, foruten de nordiske.

Kulturen og atmosfæren instruktører i Drømmen om det gode klarer å skape er alfa omega, og forutsetningen for å lykkes. Det kan best beskrives som å være i kontakt med sine indre resurser, å forstå ikke bare med hode men også med hjertet. Å kunne hvile i vissheten om at vår verdi som mennesker ikke ligger i det ytre - i våre kjennetegn, prestasjoner, status eller posisjon.

Tryggheten og selvaksepten, som likeverdet avhenger av, er essensielt i vårt demokratiske samfunn - et av skolens viktigste formål å arbeide for. Vi oppnår ikke dette som en intellektuell idé vi kan diskutere oss fram til, men snarere gjennom praktisk erfaring.

Kursinnhold - som bygger på 20 år med erfaring:

  • Drømmen om det gode: Hva står det for? Kulturen som vi har skapt
  • Metodikken – de fire stillhetsmetodene
  • Kursopplegg - hvordan tilpasse kursinnholdet til lærere på forskjellige klassetrinn?
  • Innpasse stillhetsøvelser i skolehverdagen
  • Gjøre det enkelt og konkret - gi håndfaste verktøy
  • Vanlige utfordringer og strategier for å møte dem

Kursledelse: 

Kurset ledes av Anna Bornstein, initiativtaker til Drømmen om det gode. Hun er forfatter og journalist. Noen av hennes bøker ble benyttet i skolen, og hun ble invitert til å holde foredrag og seminarer på videregående skoler Sverige. Det startet hennes 20-årige arbeid med stillhet i barnehager og skoler. I hennes siste bok, "Stillhet i förskolan och skolan: steg for steg", forteller hun om den tjueårige innsatsen for å integrere stillhet i en stressende barnehage- og skolehverdag, og viser til relevant forskning.

Anna Bornstein - grunnlegger av Drømmen om det gode

Nominasjon til Årets Barnehage 2017.
I Hundremeterskogen barnehage i Nittedal satses det på våre metoder. Her får alle barn og voksne delta i stillhetsøvelser. Nå er barnehagen nominert til Årets Barnehage 2017.


Om Drømmen om det gode:

Drømmen om Det Gode er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon, som har arbeidet med stillhet i barnehagens og skolens hverdag i Sverige og Norge gjennom snart 20 år. Drømmen om det gode gir opplæring i stillhetsmetoder til pedagoger i barnehager og skoler, og bidrar til å oppfylle Opplæringslovens krav til et skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. www.dreamofthegood.no

Praktisk informasjon


Tidspunkt:

Lørd. 18. november
kl 09.00-17.00

Registrering
kl 08.30-09.00


Sted:

Haraldsheim
Haraldsheimveien 4
0409 Oslo


Pris:

Pris Kr. 1400,-

Inkluderer lunsj.

Kr 200 i rabatt for medlemmer.


Krav til deltakelse:

Ha deltatt på vårt grunnkurs (kurs 13-14. okt.) og ha praktisk erfaring med stillhetsmetoder, fortrinnsvis i skole eller barnehage.


Støtte etter kurset:

Du får støtte og kvalitetssikring ved at en fra Drømmen on det gode er medinstruktør på de to første kursene du holder som instruktør.


Påmelding:

til kontakt@
dreamofthegood.no
og betal kr 1400
(kr 1200 for medlemmer) til Drømmen om det gode i Norge kontonr. 1254.05.92746
innen 3. nov.


Har du spørsmål om kurset?

Kontakt:

Gudrun Nordmo
Tlf. 906 41 841

Ole Henning Sommerfelt
Tlf. 976 89 915

eller på e-post til kontakt@
dreamofthegood.no


Bli medlem!

Vi du støtte oss med medlemskap for skoleåret 2017/2018 og få rabatt på kurs? 

Send navn og adresse til kontakt@
dreamofthegood.no
og betal kr. 200 til 
Drømmen om det gode i Norge kontonr. 1254.05.92746



Drømmen om det gode i Norge | Org.nr. 912 473 147 |  Tlf.: +47 976 89 915 | e-post: kontakt@dreamofthegood.no | www.dreamofthegood.no | Facebookside

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!