Problemer med å lese invitasjonen? Se den i webleseren.

Mindfulness i skole og barnehage: Grunnkurs i Drømmen om det godes metoder i Oslo


La barna oppleve stunder av nærvær og stillhet og gi dem en trygg og harmonisk hverdag. Gi dem gode forutsetninger for læring.

Hvordan kan man undervise i og innføre stillhetsmetoder i dagens barnehagemiljøer og klasserom? Hvordan veve inn stunder av stillhet i barnehagen/skolehverdagen uten å ta mye tid fra alt annet som man må rekke? Finnes det noen enkle pedagogiske metoder man kan bruke? 

På kurset vil du lære fire enkle metoder som du kan bruke i barne- og ungdomsgrupper. Drømmen om det gode-metodene er utviklet og brukt i barnehage og skole gjennom 20 år. De fire mindfullness-baserte metodene er Stillhet, Fredelig berøring, Refleksjon og Bevegelse.

Metodene har vist seg å fungere godt på alle alders-trinn, fra barnehage til videregående skole. Barn og unges opplevelse av metodene er gjennomgående positiv. Også lærerne setter pris på metodikken og sprer den til videre til kollegaer.

Nominasjon til Årets Barnehage 2017.
I Hundremeterskogen barnehage i Nittedal satses det på våre metoder. Her får alle barn og voksne delta i stillhetsøvelser. Nå er barnehagen nominert til Årets Barnehage 2017.

Forskning på Drømmen om det gode-metodene gir positive resultater: bedre trivsel i skolen, mindre stress, bedre selvbilde og bedre relasjoner til medelever, færre emosjonelle problemer og bedre psykisk helse. 

Økt stillhet i klasserommene og bedre konsentrasjon hos barna og de unge gir bedre forutsetninger for læring.

Kursledelse: 

Kurset ledes av ressurspersoner som inngår i ledelsen av Drømmen om det gode i Norge. Du blir instruert og veiledet av instruktører med utstrakt erfaring innen mindfulnessbaserte metoder. De vil dele det teoretiske fundamentet til Drømmen om det godes metodikk, forskning på metodene og praktiske erfaringer ved bruk av metodene i barnehage og klasserom.

Fire av det norske styrets medlemmer sammen med grunnlegger Anna Bornstein. Bilde fra 2015.

Om Drømmen om det gode:

Drømmen om Det Gode er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon, som har arbeidet med stillhet i barnehagens og skolens hverdag i Sverige og Norge gjennom snart 20 år. Drømmen om det gode gir opplæring i stillhetsmetoder til pedagoger i barnehager og skoler, og støtter ønsket om et skolemiljø som preges av trygghet og arbeidsro.  www.dreamofthegood.no

Praktisk informasjon


Tidspunkt:

Fre 13. oktober
kl 14.00-21.00

Lør 14. oktober
kl 09.00-17.00

Registrering, servering av frukt/te
kl 13.30-14.00 på fredag


Sted:

Haraldsheim
Haraldsheimveien 4
0409 Oslo


Pris:

Pris Kr. 1900,-

Inkluderer lunsj lørdag og søndag.

Kr 200 i rabatt for medlemmer.

Halv pris (kr 950) for studenter og ved repitisjon av kurset.


Påmelding:

til kontakt@
dreamofthegood.no
og betal kr 1900
(kr 1700 for medlemmer) til Drømmen om det gode i Norge kontonr. 1254.05.92746
innen 29. sept.


Har du spørsmål om kurset?

Kontakt:

Gudrun Nordmo
Tlf. 906 41 841

Ole Henning Sommerfelt
Tlf. 976 89 915

eller på e-post til kontakt@
dreamofthegood.no


Bli medlem!

Vi du støtte oss med med medlemskap for skoleåret 2017/2018 og få rabatt på kurs? 

Send navn og adresse til kontakt@
dreamofthegood.no
og betal kr. 200 til 
Drømmen om det gode i Norge kontonr. 1254.05.92746


Drømmen om det gode i Norge | Org.nr. 912 473 147 |  Tlf.: +47 976 89 915 | e-post: kontakt@dreamofthegood.no | www.dreamofthegood.no | Facebookside

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!