Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyheter från projektet Bättre psykosvård

Ny webbintroduktion till IMR

Lär dig mer om IMR-programmet i en ny, interaktiv webbintroduktion!  Introduktionen riktar sig till både brukare, anhöriga, vårdpersonal, ledning och politiker. IMR-programmet är ett utbildningsprogram för individer med schizofreni, schizoaffektiv sjukdom, bipolär sjukdom eller depression. 

Länk direkt till webbintroduktionen > 

Nya broschyrer från projektet

Projektet Bättre psykosvård har under senhösten tagit fram inte mindre än tre nya broschyrer, som till att börja med finns för nedladdning från hemsidan. Broschyrerna handlar om IMR, implementering av Delat beslutsfattande och bemötande inom psykosvården.

Läs och ladda ner broschyrerna >

Korta nyheter


Stärkt samband mellan schizofreni och atopiska sjukdomar

Brittisk forskning visar att barn med astma och eksem löper större risk att uppleva psykotiska upplevelser under tonåren, vilket stärker tidigare rapporterat samband mellan schizofreni och atopiska sjukdomar.

Läs mer >

Nytt om molekylär psykiatri

Nu finns ett molekylärt genetiskt bevis för överlappning mellan generell kognitiv förmåga och risk för schizofreni.

Läs mer >

Hur projektet Bättre psykosvård fortsätter 2014 

Projekttiden för projektet Bättre Psykosvård går ut vid årsskiftet. Syftet är nu att den fortsatta implementeringen av de psykosociala riktlinjerna ska ske tillsammans med övrigt utvecklingsarbete inom området.  Projektets kansli kommer att vara bemannat fram till sommaren som stöd för spridning av kunskapen och hemsidan www.battrepsykosvard.se kommer att drivas vidare under många år framöver.

Läs mer i ett brev av projektchef Ing-Marie Wieselgren och projektledare Annette Lassinger >

Tydligt samband mellan psykisk ohälsa och otrygg ekonomi

Personer med psykisk funktionsnedsättning har väsentligt lägre inkomster, är mer beroende av bidrag och har mindre marginaler jämfört med befolkningen som helhet. Otrygg ekonomi under lång tid ökar risken för ohälsa, samtidigt som ohälsa kan innebära försämrad ekonomi och försvårad återhämtning.

Läs mer på projektet Hjärnkolls hemsida >      


Kontakt
Vill ni komma i kontakt med oss i projektet kan ni skicka ett mail till battre.psykosvard@akademiska.se.  
Vi tar tacksamt emot tips!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!