Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV 6/2019

Välkommen till Gård & Djurhälsans Nyhetsbrev Nöt! Detta Nyhetsbrev hjälper dig att hålla dig uppdaterad i nötköttsvärlden med information, tips på rutiner som kan vara aktuella för säsongen, samt även påminnelser om kurser och material som Gård & Djurhälsan erbjuder. Nyhetsbrevet är kostnadsfritt.

Om du vill säga upp din prenumeration klickar du på länken längst ner på sidan.

PAG - Dräktighetsanalys på mjölk

Dräktighetsundersökning är ett viktigt redskap för både ekonomin och driften i en dikobesättning.  Andel dräktiga kor, tomma kor, icke fungerande tjur, misstanke om tjuvbetäckning, mått på fertilitet eller undersökning av slaktkor kan vara aktuella frågeställningar. Nu kan Gård&Djurhälsan i samarbete med Eurofins erbjuda dräktighetsanalys genomförd på mjölk (PAG= pregnancy associated glykoprotein). Undersökningen görs redan efter 28 dgr efter betäckning och fram till kalvning. Tanken är att du som djurägare kan ta mjölkprov för dräktighet själv,  när det passar dig och när du behöver det!

 Provkit beställs direkt via Eurofins (se länk) och  består av 12 stycken provrör med medföljande följesedel och provtagningsinstruktion. Förpackning med provrör kostar 975 kr + moms.  Lådan kan enkelt postas vidare till laboratoriet (svarsporto ingår) och svar kommer via mail inom 2-3 dagar.

Välkommen att göra din beställning!

https://www.eurofins.se/bestaell-online-material/bestaell-mjoelk-och-mjoelkproduktion/draektighetsanalys-pag/

Nötköttsseminarium 2020 - Vi ses i Söderköping!

Vi vill hälsa alla hjärtligt välkomna till 2020 års kunskapsträff för nötköttsbranschen 29-30 januari på Söderköpings brunn

Vi är glada att få bjuda in till två fullspäckade dagar med fakta, möten och inspiration om nötkött. Temat för Nötköttsseminariet 2020 är ”Hållbarhet!”

Nu är programmet klart, och några exempel på föredrag är:

  • Mycoplasma – en svår bekant
  • Vaccinera för friska kalvar – myt eller möjlighet? 
  • Hur påverkas jordbruket av nya CAP och Brexit?
  • Undvik ömma tår - samspel mellan klövar och underlag

Här hittar du allt du behöver veta om seminariet.

Hjärtligt Välkommen!!

Har du testat Digital rådgivning?

Du vet väl att vi i Gård & Djurhälsan kan erbjuda digital rådgivning? Klicka på film-länken nedan och se vad ett sådant rådgivningstillfälle kan innebära!

Vid digitalt gårdsbesök kan du med hjälp av modern teknik låta veterinären eller produktionsrådgivaren följa med dig på gården via mobilen eller plattan: visa foderbordet, vattenkopparna, diarrén, halta djuret, betet, nya stallet, mjölktaxin etc. Vi kan också ha ett digitalt möte med hela gårdens personal där vi delar t ex ritningar, provsvar, gör avstämningar eller planering tillsammans.

Just nu har vi prova-på-erbjudande av digital rådgivning, upptill 30 minuter digitalt möte via telefonen, surfplattan eller datorn per företag*. Välkommen med din utmaning!

*finansieras av EU-medel

https://youtu.be/fzOn31OB3W8…

Läs mer om våra tjänster här: https://www.gardochdjurhalsan.se/radgivning-tjanster/not/

Diko-akademin - ny utbildningssatsning på distans för dikobesättningen!

Kunskap, information och erfarenhet, sänds genom regelbundna webinarer direkt i din dator, platta eller mobil. Vi kommer att erbjuda ett tiotal olika webbsändningar med aktuella ämnen och intressanta gästföreläsare. Vi går på djupet och presenterar senaste nytt, ger praktiska tips och delar erfarenheter. Sändningarna sänds live dagtid med efterföljande chat med experterna, men det går också bra att titta på inspelade sändningar när det passar dig bäst.

Diko-akademin startar i februari 2020 och i konceptet ingår en sändning, ca en timme, en gång i månaden, hela året. Det går alldeles utmärkt att flera stycken på gården eller arbetsplatsen delar på samma abonnemang. Första året 2020 är tre av sändningarna subventionerade av LBU-medel och i år kostar Dikoakademin 3500 kr per kalenderår.

Diko-akademin startar i februari 2020 och i konceptet ingår en sändning, ca en timme, en gång i månaden, hela året. Det går alldeles utmärkt att flera stycken på gården eller arbetsplatsen delar på samma abonnemang. Första året 2020 är tre av sändningarna subventionerade av LBU-medel och i år kostar Dikoakademin 3500 kr per kalenderår.

Välkommen att satsa på kompetens och kunskap genom modern teknik! De digitala möjligheterna tar de främsta experterna hem till din gård och din personal, oavsett var du bor.

Välkommen med din anmälan!

Till våra kunder - Elektronisk faktura

Gård & Djurhälsan verkar för ett effektivt resursutnyttjande och ständiga miljöförbättringar. Som en del av detta arbete vill vi minska pappershanteringen och erbjuder därför elektroniska fakturaalternativ.

  • Faktura via E-post - Fakturan skickas som en PDF. E-postfakturan går direkt till din mailbox. Anmälan görs till ekonomiavdelning via mail, se nedan.
  • Till kunder som önskar pappersfaktura kommer vi att fortsätta erbjuda detta, dock mot en administrativ avgift på 45 kr per fakturautskick. Detta kommer införas under 2020.

 Anmälan om E-postfaktura, maila till: servicecenter@gardochdjurhalsan.se

Vid er anmälan om E-postfaktura vänligen också ange ert kundnummer och SE-nummer.

Vid frågor vänligen kontakta

Ekonomiavdelningen

Anna Abelsson 

anna.abelsson@kottforetagen.se

Årets Nötköttsföretagare korades på Köttriksdagen i Borlänge

Vid Köttriksdagen i Borlänge korades Årets Nötköttsföretagare 2019. Grattis till vinnaren Henrik Nisser, Alstrums Gård, Värmland! Henrik tog emot priset tillsammans med Anna-Maria, djurskötare på gården.
Grattis även till er som nominerats till denna fina utmärkelse!

GOTT NYTT ÅR!

Avslutningsvis vill vi önska er alla ett riktigt Gott Nytt År 2020!

Tack för goda samarbeten under 2019, och vi ser fram emot nya frågor, utmaningar och aktiviteter under 2020!

 

Och du - Glöm inte att anmäla dig till Nötköttsseminariet i Söderköping:-)

Vår hemsida - din Kunskapsbank!

Gård & Djurhälsan erbjuder såväl veterinära som produktionsrådgivningstjänster med bättre djurhälsa, produktion och ekonomi i fokus.

På vår hemsida, www.gardochdjurhalsan.se kan du hitta de tjänster och produkter vi för tillfället erbjuder dig som nötköttsproducent. Där finns också en förteckning över aktuella kurser, samt en omfattande kunskapsbank med faktaartiklar om många områden som rör nötköttsproduktionen.

Du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring din produktion!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!