Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

"HISO har till ändamål att utgöra ett sammanhållande band mellan i Helsingborg verkande idrottsanslutningar samt att tillvarata deras intressen"

Ny hemsida och digitalt nyhetsbrev


Välkomna att ta del av HISO's nya hemsida och nya digitala nyhetsbrev. Vi välkomnar också er till en ökad och kreativ dialog för utveckling av Helsingborg Stads idrott, där idrottsföreningar är motorn för möjliggörande och realisering.

Till HiSO's hemsida tar ni er genom att klicka på  markerade texter i artiklarna eller att ni klickar här.

Information och kommunikation från HISO

Vår målsättning är att öka vår kommunikation till er HISO-medlemmar och idrottsvänner om spännande och inspirerande områden och arrangemang om idrottens värld i Helsingborg. Vi är också mycket intresserade av vad ni idrottsföreningar tycker i olika frågor. Vi kommer därför också att börja gå ut med mindre enkäter till er. Traditionella utskick via brev kommer att finnas kvar, men då inte med samma frekvens och innehåll som de digitala.

Nya medlemmar i HISO styrelse

På HISO årstämma den 20 mars valdes Sören Hägvall till ny ordförande och Jörgen Hallberg till ny styrelseledarmot. Lotta Falkenbäck valdes till vice ordförande. Tommy Billqvist, Jenny Andersson och Glen Melldén fortsätter med sina förtroendeuppdrag som styrelseledarmöter, vilket också Martin Nilsson gör som kassör.

Vi tackar också avgående ordförande Bengt Wehlin för lång och trogen tjänst och vice ordörande Dennis Pettersson samt styrelseledarmöterna Claes Thorell och Jessica Lundin.

Några ord från vår ordförande

Det finns ingen folkrörelse i samhället som är så gränslös som idrotten. Samma idrott kan utövas överallt i världen med samma regelverk. Bortom religiösa, etniska, kulturella o andra mänskliga skillnader,

Därför är idrotten så viktig! Det är verkligen en möjliggörare till att uppnå Helsingborgs Stad visioner och ambitioner med hälsa och tolerans.

Varje gång jag åker förbi en idrottsplats, så ...

Klicka här för att läsa mer av artikeln på vår hemsida.

Inbjudan till ökad kommunikation

Kalendarium

På vår hemsida finner ni ett Kalendarium om HISO's egna arrangemang, seminarier och utbildningar men också om viktiga händelser inom Helsingborg Stad. Händelser och möten som handlar om och påverkar idrotten i Helsingborg och därmed er idrottsföreningar.

Vi erbjuder även er föreningar, att på vår hemsidas Kalendarium, kommunicera och förmedla om för er egna viktiga händelser. Välkomna att kontakta vårt kansli, så lägger vi upp dessa händelser på vår hemsida.

Klicka här för HISO kalendarium!

Föreningsnytt

HISO ställer nu frågan till er medlemsföreningar om ni skulle vara intresserade av ett Föreningsnytt genom HISO, med information om era egna föreningars viktiga händelser, arrangemang och aktiviteter (utöver kalendariet).

Om intresse finns skulle vi kunna erbjuda er att gå ut med ett gemensamt Nyhetsbrev och en gemensam plats på HISO's hemsida - under rubriken 'Föreningsnytt'. Vi kommer före sommaren att ställa ut ett frågeformulär till er om detta. 

Klicka här för HISO nyheter!

Pristagare 2013 - Idrottsstipendium

Idrottsdelegationen har för 2014 valt ut följande ungdomar till Juniorstipendiet:

Flickor: Alexandra Sandahl, Helsingborg Wrestling Team
Pojkar: Tim Berggren, Helsingborg Jaguars, Amerikansk
Ungdomsledare: Ola Sjögren, Helsingborgs Wrestling Team

Utdelning av Stipendierna blir den 10 juni på Rådhuset.

Leta efter kända Helsingborgare

Besök gärna vår hemsida idag och leta efter tidigare stipendiater i Helsingborg och hedersmedlemmar på HISO. Här finns det många erkända och populära profiler. Lotta Falkenbäck med Konståkning, HISO's vice ordförande, är en av dessa profiler. En annan är Johan Wissman med Friidrott...

Klicka här för att leta!

Stipendiater, ett ambassadörskap att förvalta

Det ligger en oerhört stor prestation i att nå och få dessa fina utmärkelser - något att verkligen vara stolt över. Samtidigt med utmärkelsen kommer ett ambassadörsskap och ett stort ansvar att förvalta. Helsingborgs Idrottsdelegation har därför i år valt att utveckla arbetet kring stipendiatet.

Det första är att pristagarna ska få en större uppmärksamhet och erkännande för prestationen. Därför kommer pristagarna att presenteras på Helsingborgs populära sommaraktivitet 'Kul i Juli' i Slotthagsparken. Det andra är att engagera pristagarna efter utmärkelsen gentemot framförallt yngre ungdomar och då i rollen som goda förebilder. Idrottsdelegationen kommer därför föreslå till Helsingborg Stad kommunfullmäktige att stipendiaterna får bli Ambassadörer för staden och ingå i den av staden redan etablerade Ambassadörsgruppen.

Arrangemang

Framtidens förening mot 2035

HISO kommer efter sommaren att fortsätta med en serie inspirations-seminarier och utbildningar. Inriktningen kommer under hösten att rymmas under rubriken 'Framtidens förening mot 2035'. Riksidrottsförbundet driver en utveckling som heter 'Framtidens förening' som syftar till att bevaka och följa "Samhället förändras hela tiden och därmed även idrotten." Helsingborgs Kommun strävar med sin vision "mot 2035". 

HISO förenar dessa två områden till att etablera ett program som riktar sig till er föreningar i Helsingborg, med ambitionen att hjälpa er att utvecklas, mot ett närmare delmål som 2019. Hur detta program kommer att utformas beror på er och vilka områden ni är intresserade av att utveckla. Vi ber därför att få återkomma till er om detta. Vi ser fram emot ett ökat samarbete och ett gemensamt engagemang till att utveckla Helsingborg  Stad till att bli en ännu bättre plats att bo och vara i - och då framförallt för våra ungdomar, vår framtid!

Klicka här för att komma till våra Arrangemang!

Hx Aktivitetsdag 28 aug - anmäl er nu!

Alla medlemsföreningar bjuds in till att delta i en uppföljning till förra årets jättesuccé på Arenan. 60 Föreningar ställde då upp och visade på vad deras föreningar hade att erbjuda våra ungdomar i staden. Det kom över 1.500 ungdomar. I år arrangeras Aktivitetsdagen av HISO och Utvecklingsnämnden (integration) i samarbete med Hx och Ungdomsnämden - på Hamntorget.  Räkna med ännu fler ungdomar i år.

Så passa på - detta är årets möjlighet att attrahera ungdomar till er förening. Vi återkommer inom kort med ett separat nyhetsbrev om detta Arrangemang. Välkomna att kontakta vårt Kansli.

Klicka här för en kontakt med HISO.

Funktionärsträff 10 juni

Ett möte för föreningsanställda med ambitionen att öka nätverkande och erfarenhetsutbyte samt kunskap inom intressanta områden.

Klicka här för kalendarium.

Skolornas Olympiaspel - Beachhandboll

Vem kan missa denna succé med huvudarrangarören OV som gjort ett fantastiskt jobb! Skolornas Olympiaspel är uppdelat i grupperna Speciell Klass, Särklass och årskurs 5 och går av stapeln i slutet av maj och början av juni.

Klicka här för kalendarium.


Klicka här om du vill delge nyhetsbrevet till en kollega, ledare, ungdom eller vän. Klicka här om du vill komma till HISO's Nyhetsarkiv på HISO's hemsida.  Klicka här för att dela med en vän på Facebook. Klicka här om du vill dela på Twitter. Klicka här om du vill dela på Linked In.

Mellersta Stenbocksgatan 10,  254 37 Helsingborg, tel:  042-13 29 15, e-post: kansliet@hiso.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har ett medlemskap eller relation med HISO. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!