Söndag 14 december 2014

 Strand-Bulletinen i tryckt form delas ut i alla ca 500 brevlådor i Strandbaden fyra gånger per år.
Den finns också att läsa på www.strandbaden.info.
E-postutskicket med Strand-Bulletinen kan komma flera gånger under ett år
och har inte alltid samma innehåll som den tryckta versionen.


www.strandbaden.info • info@strandbaden.info


Underhåll väg 111 NU!

En av våra viktigaste frågor gäller det bristande eller nästintill obefintliga underhållet av väg 111 genom Strandbaden. Byaföreningen har på olika sätt uppvaktat Trafikverket och kommunen i denna fråga. Vi kommer att fortsätta med detta. Främst kommer vi att öka trycket på kommunen, som bör ha större möjligheter att påverka Trafikverket.

Det är säkert många i Strandbaden som har framfört synpunkter och ställt frågor till Trafikverket. De flesta har säkert inte fått något svar alls. Under våren framförde vi upprepade gånger ett antal frågor gällande trafikdelarskylt Särögatan/ Marstrandsgatan, trafikdelarskyltar vid Tallbacksvägen, chikanerna vid Dannevangsvägen, m m, m m. I början av oktober fick vi ett ganska innehållslöst svar. Det avslutades med:

”Vi (=Trafikverket) beklagar att vi inte kan hålla den höga standard Ni önskar men alla är säkert medvetna om att det händer att de (=skyltarna) åter körs ner mycket kort tid efter att vi varit och åtgärdat”.

Det svaret är oacceptabelt och dessutom fel. Trafikdelarskyltarna vid Tallbacksvägen togs bort tidigt i somras och ersattes med ett par provisoriska plaststolpar med reflexer men utan trafikdelarskylt. Trots påstötningar har inget hänt därefter. I mitten av oktober skedde här en olycka. Trafikverket meddelade då att de pratat med pappan till pojken som blev påkörd och att man gjort ett ärende på detta.

Vi vill inte ha ärenden. Vi vill ha åtgärder och underhåll! Det är fullständigt orimligt och oacceptabelt att nya trafikdelarskyltar fortfarande ett halvår senare inte är uppsatta.

Vi försöker få kommunen att agera i frågan. I mitten av oktober var det byaråd med representanter för drygt 20 byaföreningar, ledande politiker och tjänstemän från kommunen. 

Av protokollet framgår att Strandbadens Byaförening framförde stark kritik mot Trafikverkets bristande underhåll av väg 111 genom Strandbaden och att vi vädjade särskilt till kommunen om hjälp att framföra denna kritik vid kommunens möten med Trafikverket. Detta kommer vi att följa upp. Vi kommer att arbeta med frågan tills något sker.

”Åtgärdsvalsstudie”
Under hösten har kommunen och Trafik-verket med flera påbörjat en ”Åtgärdsvalsstudie” för en ny väg 111 öster om Strandbaden. Den ligger långt fram i tiden.

Gärna en ny väg 111 öster om Strandbaden, men underhållet av nuvarande väg 111 får inte misskötas. Detta borde vara fråga nummer ett vid alla träffar mellan kommunen och Trafikverket.

Bristande skyltning 
En annan fråga som vi fortsätter att arbeta med är bristen på skyltning och fragmen-tarisk skyltning om hundar, cykling, motorfordon, eldning, camping, ridning, m m längs stranden och heden. Frågan är komplicerad eftersom kommunen och länsstyrelsen ansvarar för olika områden med delvis olika regler och föreskrifter. De har också olika idéer om hur skyltningen ska ske. Vi tar oss vidare ett steg i taget.

Välbesökta arrangemang
Byaföreningen har genomfört några bra och välbesökta arrangemang under hösten: Skördefesten Smaka på det nära 12 oktober, informationsmötet om Grannar mot brott 14 oktober och Strandbadens Julmarknad på Lärkvägen 23 november.

Nu ser vi fram mot en skön jul- och nyårshelg. Vår gemensamma nyårsönskan är: Underhåll väg 111 NU!


God Jul & Gott Nytt År

Calle
Carl R Hellberg
Ordförande i Strandbadens Byaförening


300-400 personer var med om en gemytlig skördefest på temat Smaka på det nära. Med Jörgen Synning i spetsen siktar byaföreningen på en ny skördefest i början av hösten 2015.

Läs mer i senaste Strand-Bulletinen >>


Söndagen den 23 november var det dags för Strandbadens andra julmarknad som även den blev en succé. Många entusiastiska deltagare hade samlats för att dela med sig av sina alster. Här fanns allt från honung och argentinsk mat till marmelader, hantverk och loppisfynd, samt en brokig skara glada människor.

Marknaden blev välbesökt, trots att vädret till en början var något trist. Det lättade dock allt eftersom och var till sist rätt så behagligt. Byaföreningen ställde i vanlig ordning upp med korvgrillning, vilket även det var ett lyckat inslag.

Nu siktar initiativtagarna Carina Albertsson och Cecilia Tukiainen på att i samverkan med byaföreningen anordna nästa julmarknad den 22 november 2015.

Läs mer i senaste Strand-Bulletinen >>


Gynna föreningens sponsorer! Alla banners är klickbara.

Örestrand
IBC Elinstallation
Glasmästarn i Höganäs Simon Rembring
Ingrids Sjukgymnastik
Löhr Montage AB

Du får detta nyhetsbrev för att du har anknytning till Strandbaden eller Strandbadens Byaförening.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!