Har du problem med att läsa Centrum för Publikt Entreprenörskaps nyhetsbrev? Se det i webbläsaren.

CPE logotype

Socialt entreprenörskap stärker sin ställning i EU

Vad händer om man samlar 2000 personer från olika sektorer från hela Europa för att under två dagar  diskutera det sociala entreprenörskapets betydelse för Europas utveckling?

Till att börja med blir det många stora ord och långa presentationer av män i mörka kostymer och höga EU-titlar. Men det blir också nyfikna samtal, skratt, stök, aha-upplevelser, OMG-utrop och nya samarbeten. Och till slut blev det också verkstad – för den interaktiva konferensen ”Social Entrepreneurs – Have your say” i Strasbourg den 16-17 januari avslutades med en deklaration som ska styra hur Europa ska jobba vidare med att stötta det sociala entreprenörskapet som kan få stor betydelse även för den enskilda entreprenören. Läs mer.


Bytt i stället för nytt

Klädbytardagar har varit i ropet länge; events där man kan lämna in x antal kläder och byta mot lika många plagg som man har lämnat in. Men idén med en swop shop, där man får sina kläder värderade i ett poängssystem som man sedan använder för att ”köpa” andra kläder i butiken är helt ny. Den kom Jane Olsson på när hon hade tröttnat på att hon inte fick lika fina kläder tillbaka som hon hade lämnat in på klädbytardagar. Läs mer.


Tips om kommande evenemang


Praktisera hos en social entreprenör i Europa

Euclid är ett Europeiskt nätverk som verkar för ett starkare, mer innovativt och hållbart civilsamhälle inom Europa. I Strasbourg träffade vi Ivelina Fedulova som berättade om möjligheterna för en ung social entreprenör att praktisera hos en mera erfaren entreprenör någonstans i Europa under 1-6 månader.

Detta är en spännande möjlighet till kunskapsutbyte som vi inte kände till tidigare! Gå in på www.erasmus-entrepreneurs.eu och kontakta en lokal representant. Det spelar ingen roll om de inte är inriktade på socialt entreprenörskap, de kan ändå hjälpa dig att hitta en värdorganisation som har den inriktningen. Se Ivelina berätta mer om programmet här.


Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du är intresserad av omvärldsbevakning kring samhällsentreprenörskap, sociala innovationer och social hållbarhet. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!