Hej! Vi skickar detta nyhetsbrev till dig för att du har visat intresse för vårt arbete. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Bäst när det gäller?

Slutspel, kval, play-off matcher och play-in matcher. Det kryllar av spännande matcher runt om i idrottssverige.

Det är väl roligast? All heder till grundserier men när matcherna innebär vinna eller försvinna, den känslan.... Det är unikt för idrotten och känslan som framkallas av den realiteten är svår att återskapa i andra sammanhang. Läs bara sportbladets artikel om "ångestderbyt" på tisdag. 

När spelare genomför dessa matcher så är det, som  Willi Railo skrev 1992, viktigt att vara bäst när det gäller.   

Läser du den boken, andra böcker inom området eller går någon utbildningen inom prestationspsykologi kommer du få verktyg att optimera dina möjligheter att vara bäst när det gäller.

Men som vi nämnt ovan så handlar det ju just om att "optimera" dina möjligheter att vara bäst när det gäller. För visst handlar det en del om tillfälligheter. Det går inte att kontrollera allt till 100%, vi tror till och med att om ingången är att du vill kontrollera allt till 100% så ökar risken för att du presterar sämre än ditt bästa.  

Vi använder liknelsen av en bergodalbana, att när de viktigaste matcherna för säsongen kommer, sätt dig ned i första vagn och åk.Trots att du är rädd, har ångest eller orolig. Bara ÅK! Våga lita på din förmåga, släpp på spärrarna och bara kör. Då ökar dina möjligheter för att vara bäst när det gäller! 

Föreställningstips

Vilka känslor vill du uppleva och hur vill du betee dig dig när det verkligen gäller, när du måste prestera optimalt? 

Föreställ dig att du befinner dig i ett avgörande och viktigt ögonblick. Det kan till exempel vara i en ishockeymatch, bordtennismatch, en förhandling eller timmen innan en viktig deadline. Föreställ dig att du befinner dig i det tillstånd du vill befinna dig i, att du agerar konstruktivt och effektivt samt att du agerar på det sätt du vill agera i den situationen. Repetera den här föreställningen och föreställ dig den så levande och verkligt som möjligt. 

Ibland går det dock inte att nå sitt optimala prestationstillstånd. Ibland gör det ont, ibland lyckas man inte skaka av sig de negativa känslorna och så vidare. Så en variant av den här övningen kan vara att föreställa sig att det inte känns som du vill att det ska kännas men att du ändå lyckas hantera situationen och lyckas agera på det sätt du vill agera. Att föreställa dig att du kan prestera fast det känns obekvämt, det tar emot etc. 

Öppna aktiviteter

Anmälan görs via mail: mikael@imaginethat.se 

 

Frukostseminarier:

Vart?

Stora Nygatan 33, Stockholm

När?

Frukosten serveras från 07:30. Seminariet pågår från 08:00-09:00

Kostnad?

150 kr kontant eller 150 exkl moms vid faktura. 

Du kommer även kunna köpa Träna tanken - en bok om mentala föreställningar i idrotten till ett rabatterat pris! 

Kommande datum:

8 maj 

 

Kvällsföreläsning:

Vart?

Stora Nygatan 33, Stockholm

När?

18:00-20:00 inklusive enklare fika

Kostnad (inkl boken "Träna tanken")?

300 kontant eller 300  exkl moms vid faktura. 

Kommande datum:

- 10 april

Nyheter

Doktorandtjänster

Bloggen

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget:Ledarens roll

 

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!