Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SmåKoms nyhetsbrev – november 2014

Engagemang på höstmötet!

Höstmötet för medlemmar gick så av stapeln torsdag-fredag 27-28 november. Vi blev påminda om vikten av planering för kris och katastrof, med verklighetsbilder från översvämningen i Munkedal och stormen Ivar i Ånge. Ekonomin belystes och vi fick en beskrivning av det goda livet inklusive ekonomin i Övertorneå.   

Budgeten antogs enligt förslag, och verksamhetsplanen kommer att revideras utifrån höstmötets mening. Två uttalanden antogs, dels om statliga jobb  dels om flyktingfrågan.De kan läsas här: Uttalanden

Alla bilder från föredragningarna på höstmötet publiceras inom kort på vår hemsida.  

Möten med PTS och kommunallagsutredningen

Ordförande Peter Lindroth och sekreterare Hilkka Eskelinen träffade under månaden ett 10-tal företrädare för PTS.På dagordningen stod frågan om bredband i hela landet, mobiltäckningen och regeringsuppdraget som PTS fått om samhällsmaster som marknadskomplement. Även utredningen om kartläggning av fiber i Sverige berördes. 

SmåKom fortsätter dialogen och samarbetet med PTS. 

Den 31 mars 2015 är det dags för slutbetänkandet från utredningen om en ny kommunallag. SmåKom besökte utredaren med personal i november. Vi kommer också att yttra oss över betänkandet.


Tre riksdagspartier besöktes

SmåKoms arbetsutskott hann med besök hos Centerpartiet, Folkpartiet och Vänsterpariet under en dag i huvudstaden. Vi förde samtal om partiernas förslag för landsbygden i respektive budgetar. I övrigt berördes bland annat våra prioriterade frågor i olika grad. 

Partibesöken fortsätter under  december och januari. 


Inblick: Vingåkers och Svenljunga kommuner

SmåKoms sekreterare träffade kommuncheferna i Vingåker och Svenljunga för en inblick i kommunernas aktuella situation.  En ovärderlig källa till kunskap för sekreteraren, för att på bästa sätt kunna fullgöra uppdraget att tillsammans med styrelsen företräda små kommuner på nationell nivå.             

Utmaningarna handlar bland annat om bostadsbrist, utveckling kontra demografi och frågan om en god integration av nya svenskar.


SmåKom, Soldatängsvägen 12, 546 30 Karlsborg Kontakt: Sekreterare Hilkka Eskelinen, 073 70 87 380 hilkka.eskelinen@smakom.se; www.smakom.se

Du får detta utskick som medlem till SmåKom eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!