Nyhetsbrev från ActiLeg AB. Ser brevet konstigt ut? Klicka här!


Hej !

Välkommen till November månads nyhetsbrev från ActiLeg AB!

Innehåll:
* Intro till ActiLeg
* Viktigt med rörelse
* Bidrag till ActiLeg-köp
* Månadens film
* Swing Ping Pong, Marie Paulson
* Många hjälper många
* Svenska Uppfinnareföreningen
* Utvecklingen av ActiLeg

Intro till ActiLeg

Vi vet hur svårt det kan vara att få röra på sig, eller hur?
Speciellt när man kanske inte längre orkar stå på sina ben någon längre stund, eller inte alls. Inom vården är det känt att det normalt är mycket svårt att hjälpa bensvaga och stillasittande personer att hålla igång med rörelser.

Just detta är anledningen till att ActiLeg, bentränaren/"cykeln", finns till: ett hjälpmedel där man enkelt kan få röra på benen även när man sitter kvar i sin stol eller rullstol. Ofta är ActiLeg den enda möjligheten att kunna hjälpa äldre och bensvaga personer, kanske med demensjukdom, till en mer aktiv och hälsosam vardag.

ActiLeg sprids inom framförallt äldrevården över hela landet! Vi kan för närvarande leverera snabbt vid beställning under november månad, men hör gärna av dig för att få färsk info om pris och leveranstid.


Bild från Microsoft

Viktigt med rörelse!

"21 skäl att börja träna" var rubriken på en artikel i Ny Teknik den 24:e september 2014, här kommer några av dem (fortsättning från oktober-brevet):

6. All träning är bättre än ingen. Ju större dos, desto mer effekt.

7. Träning frisätter lugnande serotonin, uppiggande noradrenalin, dopamin för välbefinnande och endorfiner, som ger kickar. Effekten håller i timmar.

10. Långvarigt stillasittande är farligt, även om du är fysiskt aktiv i övrigt. Den som sitter stilla elva timmar löper 40 procents ökad risk att dö i förtid. Täta bensträckare talar om för fettregleringen att hålla i gång.


Bidrag till ActiLeg-köp

Stiftelser och fonder kan ibland bidra med pengar för inköp av ActiLeg. Det kan vara värt att kolla in Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas och söka efter en passande stiftelse!


Anhörig på besök använder ActiLeg

Månadens film

Filmen är en favorit i repris: en anhörig som hjälper sin hustru på äldreboendet, med ActiLeg. En härlig omtanke som värmer hjärtat!

Vid en anhörigträff hos Attendo Åbovägen i Växjö, visades ActiLeg upp för de anhöriga, arbetssättet förklarades och alla erbjöds möjligheten att låna och använda ActiLeg:en tillsammans med sina släktingar på boendet.

Detta uppskattades och resulterade i denna film så småningom.

Se filmen!


Marie Paulson, uppfinnare

Swing Ping Pong

Vi är glada över att kunna presentera en svensk uppfinnarkollega, Marie Paulson, som också har gjort resan från idé till färdig produkt.

Swing Ping Pong är en smart produkt för koordinationsträning, motorik och balans.
Lätt att använda, kul att jobba med!

Man kan stå, ligga eller som med ActiLeg - sitta kvar i sin stol och träna i en anpassad takt. Slå med en racket på pingisbollen, som alltid pendlar tillbaka till användaren. Swing Ping Pong fäster man enkelt i en dörrkarm. Bollen i lina dras ner till önskad höjd. Efter träningen vevar man in linan i dosan.  Mer info!


ActiLeg är kul!

Många hjälper många

En aktiv vård är något som många av oss gärna ser och upplever, eller hur! Ett sätt att nå dit är att delvis schemalägga användandet av ActiLeg. På boenden med ActiLeg kan man med fördel säkerställa att många bland personalen varje vecka under några stunder tar initiativ och föreslår "en cykeltur" med några av pensionärerna. Diskutera och planera gärna in detta tillsammans med kollegorna, så att många får den vård och hjälp med benträning som är möjlig med ActiLeg. Även anhöriga kan informeras om möjligheten att låna ActiLeg:en vid sina besök hos sina släktingar, se filmen nedan.


Svenska Uppfinnareföreningen

ActiLeg AB är med i Svenska Uppfinnareföreningen, som har varit ett gott stöd från det att tankarna på ActiLeg först tog form. Vi är glada att ActiLeg presenteras på deras hemsida tillsammans med andra uppfinnare, kolla här!


ActiLeg

Utvecklingen av ActiLeg

Hur gick det till att utveckla ActiLeg?

Det var ett stort och komplext arbete, men tack vare mycket professionella samarbetspartners fick vi fram dels en första prototyp, dels en mycket uppskattad  kvalitetsprodukt.
Läs mer!


Gläd dina vänner!

Dela brevet på FacebookTwitterLinkedIn


Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!

Hör gärna av dig med dina idéer och tankar angående behovet av benträning och rörelse, samt andra vårdbehov.

Ha det så bra!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB 


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!