Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rekordåret 2013

2013 var ett händelserikt år för Hungerprojektet. Många framgångsrika event och nya samarbeten gjorde att insamlingen slog nytt rekord och landade på närmare 15 miljoner kronor, en tillväxt på 20% jämfört med 2012. Därmed kunde vi föra över mer pengar än någonsin till programverksamheten i Afrika, Asien och Latinamerika! Läs mer om årets höjdpunkter 


Vikten av kvinnors ledarskap

Indien har under de senaste åren uppmärksammats i och med en rad brutala våldtäktsdåd och ofredanden av kvinnor och flickor. Det har satt kvinnors rättigheter i Indien på tapeten, inte bara i Indien men även här i Sverige. 

Indien är inte det enda landet som har problem med diskriminering av kvinnor och flickor, det är ett stort problem i hela världen. Kvinnors ojämlika ställning påverkar en rad olika samhällsområden negativt. En av de negativa effekterna är just ökat våld mot kvinnor och flickor. 

Läs mer


Tack till alla våra julinvesterare!


Hallå där...Peter Landgren

Peter Landgren är VD på mäklarkedjan Landgren som är ny investerare i Hungerprojektet.

Läs mer


Hallå där...Johan Dahlström

Johan Dahlström är CSR-chef på JULA som är nya investerare till Hungerprojektet i Bangladesh.

Läs mer


Hur gick det i programmen 2013?

Läs allt i våra temarapporter för 2013! Fler rapporter hittar du på vår hemsida

1000 days nutrition

Kvinnors ledarskap

Mikrofinan sprogram

Ledare - Attityder går att förändra

För ganska exakt ett år sedan kommenterade jag här på ledarplatsen de brutala våldtäkter som hade skett i Indien. Tyvärr verkar inget ha förbättrats sedan dess. Kvinnans position i det indiska samhället är svag, men det går att förändra attityder, skriver VD Sara Wettergren.

Läs mer 


Den Goda Karriären och Årets Intraprenör

Måndagen den 3 februari anordnade Hungerprojektets nätverk Business Leaders for Women’s Empowerment (BLWE) i samarbete med Talentia och Proffice det välbesökta och mycket uppskattade seminariet Den Goda Karriären och Årets intraprenör på Münchenbryggeriet. Läs mer


Zero Hunger Challenge

Det är möjligt att avskaffa hungern i världen under vår livstid. Det är Hungerprojektets övertygelse och nu är vi tillsammans med många andra aktörer med i FN:s Zero Hunger Challenge.

Läs mer


Nystart med MyRace

Hunger och svält är verklighet för miljoner människor i världen, samtidigt som många i väst istället lider av ohälsosam fetma. Kontrasten mellan hungerproblematiken och de ökande hälsoproblemen i väst resulterade i MyRace.

Läs mer


Informations- insats i skolor

Under 2013 genomförde Hungerprojektet en informationsinsats med stöd av Forum Syd. Under året fick 2260 grundskoleelever i Stockholm, Malmö, Lund och Helsingborg sätta sig in i FNs 8 millenniemål genom workshops, och lära sig om hunger- problematiken.

Läs mer


Om du vill att ditt företag ska synas här eller om du vill ändra dina uppgifter kontakta: niklas.hallhagen@hungerprojektet.se 


Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Hungerprojektet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll

Detta nyhetsbrev är sponsrat av
Get A Newsletter.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!