Detta nyhetsbrev informerar om våra nya avsnitt av Inläsningstjänsts Dyslexiradio. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Vill du avsluta denna prenumeration, klicka här (du kan avsluta prenumerationen på Inläsningstjänsts Dyslexiradio utan att avbryta andra nyhetsbrev från oss).


Nu lanserar vi en egen podcast: Inläsningstjänsts Dyslexiradio

För att sprida kunskap och insikter kring frågor som berör dyslexi släpper vi nu vår egen podcast.

Vår tanke är att med viss regelbundenhet belysa olika ämnen som berör dyslexi och läs- och skrivsvårigheter, och då särskilt i anknytning till skolan. Varje nytt avsnitt kommer bestå av en intervju med en eller flera gäster, och vår förhoppning är att de ska kunna dela med sig av sin kunskap på ett lättillgängligt och instressant sätt.

Vår tänkta målgrupp är lärare och specialpedagoger, men alla är så klart mer än välkomna att lyssna.


Första sändningen

Gäst i vårt första avsnitt är Christer Jacobson, forskare vid Linnéuniverstitetet och uppfinnaren av LäsKedjor.

Vi pratar med Christer om screening, behovet (eller icke-behovet) av att ställa diagnos och möjligheter för lärare och specialpedagoger att själva göra utredningar av sina elever.


Så hittar du podcasten

En podcast är ett enkelt sätt att lyssna på ljudsändnigar via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. Mer information om hur du bär dig åt hittar du här.

Facebook

Allra enklast är om du följer oss på vår Facebookgrupp där nya avsnitt publiceras. Du hittar vår Facebookgrupp här.


Sprid till andra!

Sprid gärna informationen om vår podcast till kollegor och vänner! Enklast genom att bjuda in till vår Facebookgrupp


Utbyt tankar och idéer med varandra

Gav vår podcast dig nya uppslag? Får du lust att lufta tankar och funderingar i ett forum där du kan få feedback av andra inom skolans värld? Fortsätt diskussionen i vår Facebookgrupp!


Insiktsfulla diskussioner om dyslexi: välkommen till vår Facebook-grupp


Inläsningstjänst AB
Tel: 08 - 556 115 50
Heliosgatan 26, Stockholm
www.inlasningstjanst.se

Detta nyhetsbrev informerar om våra nya avsnitt av Inläsningstjänsts Dyslexiradio. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Vill du avsluta denna prenumeration, klicka här (du kan avsluta prenumerationen på Inläsningstjänsts Dyslexiradio utan att avbryta andra nyhetsbrev från oss).

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!