Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

LÖRDAG 10 JAN. KL 16:00
SKYTTISHALLEN

ÖRNSKÖLDSVIK HF
vs
SK LEJON


(Val)fri entré 


Matchens företag

Vi tackar matchens företag Manpower för samarbetet.


Bli medlem

Vill du vara med och stötta vår förening? Maila oss gärna, se adress nedan.


Inför ÖHF - SK Lejon

ÖHF siktar på att förlänga segersviten när man gästas av SK Lejon.

- Vi har hittat vägar att vinna matcherna. Det vill vi göra ännu en gång, säger Micke Sundell.

Det har gått nästan en vecka sedan Örnsköldsvik HF spelade sin senaste match i HockeyEttan Norras vårserie. Då blev det seger med 5-2 borta mot Teg sedan man gått ifrån i slutperioden.

– Vi gjorde 3-0 i sista perioden och jag tycker att vi till sist vann fullt rättvist, säger ÖHF:s headcoach Micke Sundell när han blickar tillbaka.

ÖHF har därmed inlett vårserien med idel ädel trepoängare och skaffat sig fyra poängs försprång i tabelltoppen.

– Jag är nöjd med den här starten. Det har varit tre tuffa och täta matcher där vi hittat sätt att vinna matcherna, säger Sundell.

ÖHF har producerat 18 mål på de tre inledande matcherna och just anfallsspelet är det som Sundell är mest nöjd med:

– Vi har spelat ett fantastiskt bra anfallsspel med många fina kombinationer. Vi strävar hela tiden efter att göra någonting bra med pucken. Vi spelar med puckkontroll och har skapat väldigt många målchanser, säger Sundell och fortsätter:

– Vi har förlorat skottstatistiken i två av matcherna men enligt mig är det inte ett mått på hur det har sett ut. För mig är målchanser det viktiga och den statistiken ser bra ut. Jag är också tillfreds med att vi har spridit ut målskyttet på flera lines vilket är viktigt.

En kedja som firat stora triumfer i upptakten av vårserien är den med Sebastian Magnusson, Anton Grenholm och Oscar Johansson. Tillsammans har den här trion kombinerat ihop 22 poäng på tre matcher.

– Vi har hittat formen. Innan juluppehållet tränade vi riktigt rejält och hårt. Det har gett resultat. Jag känner mig pigg, både i benen och i tanken, säger Grenholm som med sina två mål och totalt nio poäng på vårseriens tre matcher toppar poängligan en poäng före Sebastian Magnusson.

– De har varit väldigt framgångsrika. De är kreativa och trivs verkligen tillsammans, säger Sundell.

I morgon ställs ÖHF mot SK Lejon. Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen och båda gångerna har det slutat med seger för ÖHF.

– Vi har respekt för Lejon. Ett ungt lag som har utvecklats mycket under säsongen och fått ihop det på ett bra sätt. De åker mycket skridskor. De har fått in rutin i båset i form av Roland Stoltz och det tror jag har betytt mycket, framför allt för deras försvarsspel, säger Sundell och poängkung Grenholm avslutar:

– Det finns absolut inte några enkla matcher i den här serien. Senast mot Lejon vann vi med 2-1 på bortaplan i en tuff match. Det gäller att vi gör jobbet fullt ut idag, gör vi det så har vi goda möjligheter att ta fjärde raka segern.

PATRICK EDLUND


Junior

J18

J18-laget börjar nu en ny resa i Elit-divisionen sedan man gått obesegrade genom hela höstserien med förkrossande 148-18 i målskillnad! Närmast nu i helgen väntar en turné till Norrbotten där man i tur och ordning ställs mot Piteå respektive Boden. Piteå som man möter under lördagen har ett starkt lag och blir en bra värdemätare för ÖHF. Boden som tar emot ÖHF på söndag är precis som gästerna nykomlingar i J18Elit.

Den målsättningen som laget själva satt för sitt deltagande i J18Elit är en topp 3-placering då serien summeras fram på vårkanten. Värt att notera är att seriesegrarna kommer att få vara med och göra upp om de SM-medaljer som ska delas ut för säsongen 2014/15. 


Ungdom

U16

Det blev en riktig rysare för ÖHF’s U16-lag innan det stod klart att man kvalificerat sig för fortsatt spel i U16Elit under vårserien. Det som kanske avgjorde det hela var den starka insats som laget gjorde då man i förlängningen besegrade Luleå Hockey på bortaplan. Man har dock under hela hösten visat sin klass då i de allra flesta matcher varit med och krigat om poäng. Nu väntar kommande helg för U16 precis som för J18 en roadtrip till Norrbotten med matcher mot Kiruna och Luleå Hockey.

Den 21 december nådde U16-laget en milstolpe i föreningens historia då man tillsammans med MODO Hockey kvalificerade sig för SM sedan man besegrat AIK Härnösand efter en riktig rysare. En match som gick hela vägen till straffar för att nå ett avgörande. Nu väntar i slutet på februari fortsatt SM-spel mot toppklubbarna från övriga distrikt i norra Sverige. 

U15

Örnsköldsvik HF U15 är serieledare inför återstarten på det nya året. ÖHF U15 - som består av tre målvakter, sju backar och tolv forwards - har vunnit sju matcher av åtta.

Innan juluppehållet avgjordes DM-turneringen och där hamnade laget på en bronsplats.

När det gäller cupspel så deltar man i två turneringar under säsongen. En är redan avklarad när man spelade Sportringen Cup i Piteå. I gruppspelet vann ÖHF U15 över Luleå, Lejon och Piteå innan man i semifinalen förlorade efter sudden death mot Kiruna.

6-8 mars spelar ÖHF U15 Ankarcupen i Gävle där man kommer att möta Brynäs, Skellefteå, Björklöven, Almtuna, Luleå, Tullinge TB och Strömsbro.

U14

21 april startade Örnsköldsvik HF U14 upp säsongen. Truppen bestående av 19 spelare har sedan dess gnuggat på riktigt bra under ledning av Anders Jäger, Peder Sjöberg, Antonio Löfström, Simon Sundqvist och Patrik Yngvér.

Förutom barmarks- och isträning har truppen också genomfört tester och kostinformation.

ÖHF U14 har ett nära samarbete med ÖHF U15. Man har också ett samarbete med MODO U14.

- Att vi har samarbeten på det här sättet ger grabbarna otroligt bra förutsättningar och möjligheter för att fortsätta sin positiva utveckling, säger Anders Jäger, headcoach i ÖHF U14 och fortsätter:

- Den resa som vi har startat upp är en utbildningsresa. Vi vill skapa förutsättningar för grabbarna att kunna ta nästa kliv. Vi ser att de har utvecklats mycket under säsongens gång och det finns en stor glädje i gruppen.

Resultatmässigt i matchsammanhang har det gått både upp och ned så här långt för ÖHF U14.

- Vi känner inte någon press på att vi måste vinna alla matcher. Vi sätter istället fokus på att gruppen och individerna utvecklas, avslutar Jäger.


Vad är hockeystad?

Hockeystad är konceptnamnet på det samlade utvecklingsarbetet för hockeyn i Örnsköldsvik som Örnsköldsvik Hockey Förening (ÖHF) är initiativtagare till. Hockeystadsarbetet är omfattande och bedrivs i huvudsak ideellt. Målet är att alla kommunens ishockeyföreningar ska kunna samlas kring den neutrala grundtanke som präglar konceptet och gemensamt driva alla frågor som påverkar sporten framåt.


ÖRNSKÖLDSVIK HOCKEY | Valhallavägen 31 | 891 37 Örnsköldsvik |
kansli@ornskoldsvikhockey.com | www.ornskoldsvikhockey.com

Du får detta nyhetsbrev då vi tror att du är intresserad av att följa arbetet med utvecklingen av ishockeyn i Örnsköldsvik. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!