Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cykelhelgen 2014

Passa på att anmäla dig till nästa års stora cykelhelg i Göteborg, 24-25 maj 2014.

Den 1 januari höjs nämligen anmälningsavgifterna så anmäl dig redan nu för att ta del av de lägre anmälningsavgifterna.

Anmälan gör du på www.hisingenrunt.se och www.vastkustenrunt.se.


Hisingen Runt

Nästa års Hisingen Runt renodlas till distansen på 50 km. Starten kommer flyttas då vi inte längre har möjlighet att vara vid Toleredsskolan.

Start och mål flyttas nu istället till Tuvevallen, på andra sidan Hisingsparken. Genom flytten kommer det också finnas bättre möjlighet till parkering och omklädning med dusch.

Banan för Hisingen Runt kommer också förändras något. De naturfina mindre vägarna blir fler och vägar med biltrafik färre. hisingenrunt.se


Västkusten Runt

Du som vill cykla lite längre kan nästa år välja på två distanser under Västkusten Runt, lördagen 24 maj, 125 eller 250 km.

Banorna är inte helt fastställda ännu, vissa småjusteringar kan fortfarande ske, men en mer detaljerad karta och banprofil finns nu på hemsidan.

Den långa banan kommer att bli en riktigt tuff utmaning med nästan 3 000 höjdmeter i total stigning men också väldigt naturskön, inte minst på Tjörn och Orust.

Tio gånger cyklar du över olika broar. Start och mål för båda distanserna på Västkusten Runt blir på Kanaltorget, utanför Göteborgsoperan. vastkustenrunt.se


Evenemangsområde

En annan nyhet för nästa år är att vi kommer skapa ett evenemangsområde på Kanaltorget, mellan Göteborgsoperan och Nordstan.

Redan på fredagen öppnar vi upp och ni är då välkomna att hämta ut era nummerlappar, träffa våra partners och handla tillbehör. Det kommer också finnas underhållning och programpunkter som vi får anledning att återkomma till.

Evenemangsområdet har öppet fredag eftermiddag och kväll samt hela lördagen. Alla är välkomna, såväl de som ska cykla Hisingen Runt, Västkusten Runt eller om du nöjer dig med att vara åskådare.


Boende

För att du ska kunna prestera bra på våra lopp är det viktigt att båda äta och vila rätt. Därför har vi tagit fram ett par boendealternativ, till extra förmånliga priser för dig som kommer till Göteborg och cyklar något av våra lopp. Du kan antingen bo centralt på Scandics hotell eller på mysiga Lisebergsbyn, om du hellre föredrar att bo på camping eller vandrarhem. Självklart kan du även boka in familj och vänner för samma pris. Se mer om våra erbjudande på hemsidan.


Ge bort en startplats i julklapp

Letar du efter den perfekta julklappen? Välj en upplevelse som varar länge, nämligen en startplats i Hisingen Runt eller Västkusten Runt. Vi har tagit fram ett presentkort som du kan skriva ut och ge till dina nära och kära. Länk till presentkortet


Ge tummen upp på facebook

Följ oss på Facebook (Hisingen Runt / Västkusten Runt) och/eller Twitter. Besök även våra sidor:

Hisingen Runt, Västkusten Runt och Hisingens Cykelklubb samt vårt forum.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.


Håll dig i form fram till vårens lopp

För att vara väl förberedd till vårens utmaningar håller Hisingens Cykelklubb cykelinspirerade spinningpass.


Musiken är väldigt varierande då det är flera olika ledare som leder spinningtillfällena.
Passa på att behålla eller förbättra kondition och styrka under vinterhalvåret.
Då du tränar inför våra motionslopp får du chansen att testa något av vardagspassen på 90-minuter för 40 kr 
(föranmälan i aktuell forumtråd krävs)
För mer information läs här


Prova att cykla i grupp

Den största orsaken att man cyklar i grupp (förutom gemenskapen och att det är trevligt) är att man sparar energi.


Hisingens Cykelklubb lotsar dig genom alla termer och nyheter som du som nybörjare stöter på. Du får alla förutsättningar för att odla ditt cykelintresse.
Det startar med en teoretisk genomgång i klubblokalen. Där presenteras grunder och tecken som är viktiga i klungkörning. Allt för att du utan oro skall kunna följa med och cykla på de vanliga rundorna nästa gång.

Efter rundan fikar vi i vår klubblokal och besvarar frågor samt ger tips och råd angående val av utrustning eller om du kanske skall köpa en ny cykel. (Fika är en central del i Hisingens Cykelklubb och därför är det självklart att vi bjuder på detta i samband med en introrunda)

Låna cykel?
Om du inte har en racercykel men gärna vill prova på, så finns cyklar för utlåning till klubbens rundor från klubblokalen på Hisingen. Dessa är avsedda för ca:150-185 cm långa cyklister och har kombi-trampor så det funkar med vanliga skor och/eller SPD-klossar. Bokning sker genom anmälan i avsedd tråd på forumet. (först till kvarn).

Läs mer om våra introrundor

Följ oss på Facebook (Hisingen Runt / Västkusten Runt) och/eller Twitter. Besök även våra sidor:

Hisingen Runt, Västkusten Runt och Hisingens Cykelklubb samt vårt forum.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem på vårat forum eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

För att vara säker på att du får vår e-post (så den inte fastnar i Spam - eller Skräppost), lägg till emailadresserna hisingenrunt@hisingenrunt.seforumet@hisingensck.se i din adressbok (kontakter).

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!