Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

ÖRNSKÖLDSVIK HF

vs SUNDSVALL HOCKEY 

SÖNDAG 23 NOV. KL 17:00


FJÄLLRÄVEN CENTER

(Val)fri entré 


Matchens företag

Vi tackar matchens företag ULVÖ HOTELL för samarbetet.


Bli medlem

Vill du vara med och stötta vår förening? Maila oss gärna, se adress nedan.


"Vi vill växa in i matchen"

På söndag flyttar Örnsköldsvik HF för dagen in i Fjällräven Center och man gör det mot tuffast möjliga motstånd – seriesuveränerna Sundsvall Hockey.

– Den här typen av matcher är otroligt inspirerande för vårt unga lag. Nu får vi möjligheten att mäta oss med de främsta på den här nivån och visst kommer det att bli en tuff nöt att knäcka, säger ÖHF:s headcoach Micke Sundell.

Det har varit tuffa matcher för Örnsköldsvik HF den senaste tiden. Östersund, Piteå, Kalix och Kiruna har stått på menyn. På söndag väntar ännu en inspirerande utmaning när man ställs mot seriesuveränerna i HockeyEttan Norra – Sundsvall Hockey.

Kanske är det så att just medelpadingarna är landets bästa lag på den här nivån?

– Det är inte alls omöjligt. Sundsvall har massor av rutin i sitt lag och har också en uttalad målsättning att vara med och fightas om platserna i HockeyAllsvenskan, säger Micke Sundell och fortsätter:

– Den här typen av matcher är utvecklande för vårt unga lag. Jag hoppas att vi ska kunna starta matchen på ett bra sätt och sedan växa in i det allt eftersom.

Sundsvall Hockey toppar tabellen i överlägsen stil och har redan kvalificerat sig för spel i AllEttan. Det är också den serien som ÖHF har siktet inställt på och man går nu en stenhård fight med Östersund om att hamna på rätt sida om strecket.

– Vi tar en match i taget. Någonting annat kan man inte göra. Det gäller att fokusera på nuet och göra det bästa för stunden, säger Sundell.

ÖHF har gjort flera bra matcher mot Sundsvall de senaste säsongerna. Tidigare den här hösten hade ÖHF ledningen med 1-0 en bit in i tredje perioden innan Sundsvall vände och vann med 2-1.

– Tycker att vi bjudit upp till bra matcher mot Sundsvall. Det har räckt till seger ibland och i övrigt har det handlat om hedersamma förluster, säger Sundell.

Sundsvall Hockey har ett rutinerat och välmeriterat lag som vunnit 14 matcher av 15 – i den 15:e föll man efter straffar.

För att understryka att det finns rutin och meriter i laget kan man konstatera att truppen innehåller VM-spelare, 814 SHL-matcher och 1842 allsvenska matcher.

– Det märks också i deras spel. De spelar med stort tålamod och stressar inte upp sig. Tabellen ljuger inte – Sundsvall är seriens bästa lag och extremt starka i power play och penalty killing, säger Sundell och fortsätter:

– Det här är en inspirerande utmaning för oss. Vi måste prestera på toppen av vår förmåga idag. Vi får absolut inte fuska i någonting. Nyckeln till framgång är att vi har spelare som presterar personbästa, att vi har starkt målvakts- och försvarsspel. Sedan måste vi också ha samma fina effektivitet som senast i det offensiva spelet.

PATRICK EDLUND


Junior

Samarbetet med MODO Hockey fortsätter och ytterligare spelare lånas ut till MODO’s juniorverksamhet. I helgen tar Örnsköldsvik J18 emot Östersunds IK i Bjästahallen där då ettan och tvåan i serien drabbar samman. Nedsläpp 16:00 imorgon lördag. Välkomna!


Ungdom

U16Elit åker på söndag till Skellefteå för match mot ett av series topplag, Skellefteå AIK. En härlig utmaning som utvecklar både laget och individerna. För U15- och U14-lagen väntar en helt spelledig helg och kommande vecka. Fokus får då istället ligga på bra och nyttig träning.


Vad är Hockeystad?

Hockeystad är konceptnamnet på det samlade utvecklingsarbetet för hockeyn i Örnsköldsvik som Örnsköldsvik Hockey Förening (ÖHF) är initiativtagare till. Hockeystadsarbetet är omfattande och bedrivs i huvudsak ideellt. Målet är att alla kommunens ishockeyföreningar ska kunna samlas kring den neutrala grundtanke som präglar konceptet och gemensamt driva alla frågor som påverkar sporten framåt.


ÖRNSKÖLDSVIK HOCKEY | Valhallavägen 31 | 891 37 Örnsköldsvik |
kansli@ornskoldsvikhockey.com | www.ornskoldsvikhockey.com

Du får detta nyhetsbrev då vi tror att du är intresserad av att följa arbetet med utvecklingen av ishockeyn i Örnsköldsvik. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!