Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mandelas misslyckade dröm

Disa Håstad är vår mingelgäst tors- dagen den 26 februari på Press-klubben på Vasa- gatan 50. Hon har just utkommit med en bok om Sydafrika och Nelson Mandela. I Brusten regnbåge, Mandelas krossade dröm tecknar hon bilden av det Sydafrika hon lärde känna under sina resor dit.


Äventyrligt i Kirgizistan

I marsminglet på Pressklubben, torsdagen den 26 mars, berättar frilansjournalisten Andreas Hedfors om sitt äventyr i Kirgizistan då han hamnade i ledningen för statsradion i den forna sovjetrepu-bliken Kirgizistan. Hans syn på journalistik möttes av nyfikenhet och misstro.

Läs mer här!


Fler mingel

De följande minglen på Pressklubben, Vasagatan 50 (förbundets hus) äger rum mellan kl 15.00 och 17.00 på följande dagar:

Torsdagen den 26 mars

Onsdagen den 29 april

Torsdagen den 28 maj

Allt eftersom med- delar vi vilka gäster vi bjuder in till dessa möten. Håll korp- gluggarna öppna!

Ingen föranmälan behövs, men det kan bli fullsatt, så kom i tid! Snacks bjuder vi på. Rabatt på öl och vin. Medtag presskort!


Ordföranden har ordet

Sigfrid Leijonhufvud funderar över hur vi – med anledning av Charlie Hebdo i Paris – ska kunna försvara yttrande-friheten utan att överskrida dess gränser.

Hemsidan hemsökt av virus

Vår hemsida har just drabbats av en virusattack! Först var det några filer som drabbats, sen blev det bara fler och fler. Nu är det omöjligt att komma in på sidan över huvud taget. Vi jobbar för att få ordning på sidan.

Därför får vi meddela nyheterna via detta medium.


Årsmötet: Finns det plats för professionell journalistik?

Jonas Nordling Foto: Tor Johnsson

Nedskärningar och försämrade anställningar har satt den professionella journalistiken på undantag. Allt mer av medierna fylls av byråmaterial och våldsbrott. Jonas Nordling kommer till vårt årsmöte och berättar om hur man ska hindra den ökade utarmningen av yrket.

När: Torsdagen den 19 februari, kl 11.00, då kaffe och smörgås serveras. 11.30 börjar årsmötet. Ingen avgift.
Var: Radiohuset, studio 4, Oxenstiernsgatan 20, buss 4 eller 76, T-bana Karlaplan.
Anmälan och återbud:senast måndagen den 16 februari till gun.jacobsson@hotmail.com eller telefon: 070-674 97 52.


Barbro Hultman berättar om kungaboken i nyinsatt program

Barbro och kungen. Foto: Leif R Jansson

Hur bevakar vi kungahuset? Hur har relationen mellan kungahuset och medierna förändrats i modern tid? Och inte minst – vem är människan kungen?
Barbro Hultman har kanske mer än någon annan svensk journalist kommit kungen in på livet.
Onsdag den 25 mars kl 12 på Wasahof berättar Barbro Hultman om sin högst personliga bok om kung Carl XVI Gustaf "I den kungliga kulissen", och ger sin syn på relationen mellan medierna och den kungliga familjen.

Anmälan senast den 22 mars  till kinne.lindgren@gmail.com


Stefan Melesko granskar medieekonomin

Vi fortsätter vårt lilla vårtema om tidningarnas problem genom att be Stefan Melesko analysera synliga strategier inom dagspressen och de fusions- och förvärvs-intressen som finns.

Stefan Melesko

Han är docent i medieekonomi vid Internationella handelshögskolan i Jönköping.

När: Torsdagen 19 mars klockan 11.30, då kaffe och smörgås serveras. Gratis för medlemmar. Mötet börjar en halvtimme senare.

Var: Sandlersalen ABF, Sveavägen
Anmälan och återbud: senast 16/3 gun.jacobsson @hotmail.com eller telefon: 070-674 97 52 


Stockholmsjournalisternas seniorers plusgiro är 59 499-9. Vår hemsida finner du här!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!