Problem att läsa utskicket? Klicka här.

Danske sommerhusejere i Sverige får hjælp af den svenske regering

Danskere med sommerhus i Sverige er blevet bremset af bureaukrati, når de har forsøgt at skaffe bl.a. internet og mobilabonnement. Men nu skal det svenske Skatteverket undersøge, hvordan danskerne skal kunne få det, der svarer til et svensk personnummer.

 

I Sverige er der omkring 12.000 sommerhuse ejet af danskere, hvoraf mange er organiserede i foreningen Danska Torpare. De har presset hårdt på for at få personnummer, da et sådant svensk ID-nummer er en forudsætning for, at man skal kunne skaffe en lang række abonnementer i Sverige. Nu er det lykkedes dem at få regeringen til at finde en løsning.

 

"Her til morgen har den svenske regering taget beslutning om at Skatteverket skal få til opgave at undersøge muligheden for at give udenlandske sommerhusejere et personnummer. Vi har taget beslutning om at dette problem skal løses for at lette hverdagen hos vores danske sommerhusejere", sagde Ewa Björling (M), svensk minister for nordisk samarbejde, på konferencen Øresundstinget i København. (News Øresund)


Nyhedsartikel fra det uafhængige regionale nyhedsbureau News Øresund. Materialet kan frit anvendes i den originale udformning eller som grundlag for egenproduceret artikel med vedlagte fotografier. Angiv kilde: News Øresund. Ange källa: News Øresund.

En nyhed fra det dansk-svenske nyhedsbureau News Øresund


Denne mail indeholder :

  • artikel
  • link til højtopløseligt foto


Sveriges handels- och nordenminister Ewa Björling (M)

Östergatan 9B
211 25 Malmö
www.newsoresund.org



News Øresund er et uafhængigt regionalt nyhedsbureau, som drives af Øresund Media Platform-projektet, der er et samarbejde mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!