Analyser, artiklar och utbildningar från Kairos Future. Klicka här om du vill se det i webbläsaren


2013: Omprövningens, synvändornas och pusslandets år

Slutet på världen som vi känner den. Och början på något helt nytt. Så skulle 2013 kunna beskrivas. Slutet på framtiden, kapitalismen, arbetet, innovationer, jaget och rent av tanken vad en vinnande personligheten är – så som vi vant oss att känna dem. Kairos Future har i sin årliga framtidsspaning fäst blicken på 10 områden där framtiden inte är vad den varit. 

Det senaste året har det blivit uppenbart för allt fler att vi lever i en exceptionell tid. Ur ett ekonomiskt perspektiv handlar det om en historisk epok som saknar sitt motstycke de senaste 80 åren. Ur ett ekologiskt perspektiv har vi aldrig upplevt något motsvararande. 2013 är synvändornas, omprövningens och pusslandets år där ett nytt landskap börjar ta form. 

Här kan du läsa en sammanfattning av 2013 års trendspaning.

Trendsspaningen bygger bland annat på en global kartläggning av konsumenttrender som Kairos Future gjort tillsammans med vårt internationella nätverk av researchers och experter. Resultatet finns sammanställt i föreläsningen som "Consumer Trend Hotlist 2013".


Vem äger frågan? Om partierna och de politiska frågorna

Populära och förtroendeingivande partiledare i all ära, betydligt viktigare för om man ska lägga en röst på ett parti är hur man uppfattar dess idéer i viktiga sakfrågor. Att Alliansens partier enligt väljarna hade bäst politik i de viktiga frågorna var exempelvis en mycket viktig anledning både till att de vann valet 2006 och att de lyckades behålla regeringsmakten 2010.

Hur ser det då ut för partierna idag, vilka äger de politiska frågorna? Kairos Future samarbetar med Forskningsgruppen för samhälls- och informationsstudier (FSI) som kan ge svar på just den frågan. FSI har sedan 1984 för ett antal viktiga sakfrågeområden ställt frågan ”När det gäller nedanstående frågor, vilket parti tycker Du har bäst idéer?” till ett representativt urval av Svenska folket. Svaren ger en bra utgångspunkt för att förklara varför vissa partier går framåt eller bakåt i opinion och val.

Läs undersökningen här.


Hur skapa värde i konsumentens beslutsprocess?

Att förstå konsumentens köpprocess är en av de mest kritiska framgångfaktorerna när ett företags försäljning ska öka. För marknadsförare gäller det att komma in och påverka konsumenten så att denne fattar rätt beslut i kritiska delar av processen. Att fånga det gyllene ögonblick där konsumenten kan påverkas till att välja varumärke är varje marknadsförares dröm.  I januari 2013 vill vi på Kairos Future sparka igång ett ambitiöst projekt om konsumentens nya köpprocess. Vi vill förstå mer om kontexten kring konsumenten och varför den beter sig som den gör. Läs mer i artikeln "Hur skapa värde i konsumentens beslutsprocess". 


Nya Kairos Future Club

Kairos Future Club är nätverket för dig som vill ligga steget före och ha koll på de viktigaste framtidsfrågorna. Vi erbjuder våra medlemmar en bred kunskapsarena för omvärld och framtid genom seminarier, rapporter och workshops. 

92% av våra medlemmar är nöjda eller mycket nöjda med våra seminarier. Men vi vill bli ännu bättre. På vägen mot ett bättre år kommer vi göra en del förändringar för framtidsnätverket. Vi kommer bland annat att erbjuda tre olika sorters medlemskap. Läs mer om Kairos Future Club


Fredagsföreläsning om scenarioplanering

Bli certifierad framtidsstrateg

Scenarioplanering är en metod för att förutse och hantera framtida förändringar. Att kunna hantera scenarier är ett av de mest värdefulla verktygen vid framtidsrelaterat utvecklingsarbete. Få en introduktion till hur du kan jobba med scenarioanalys på vår föreläsningsfrukost den 8 februari. Läs mer och anmäl dig här

Med Framtidsprogrammet får du grundläggande metoder och en tydlig ledstång att hålla dig till under hela processen från omvärld till handling. Allt enligt vår mångårigt beprövade TAIDA-metod. För dig som vill göra en ordentlig investering i din egen framtid. Kom på vår informationsträff den 15 januari eller läs mer här


Vill du ha mer information från Kairos Future?

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag att förstå och forma sin framtid. Genom trend- och omvärldsanalys, innovation och strategi, ger vi våra kunder de stora sammanhangen. Kairos Future grundades 1993, vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi har representanter i New York, Peking, Barcelona och Köpenhamn samt samarbetspartners över hela världen. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill ha mer information om utbildningar, föreläsningar eller andra tjänster och erbjudanden här. Följ oss även på Twitter Facebook och LinkedIn.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!