Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Improvisationsteaterkurs

Stockholm 23-25 maj 2014

med Calle Rehbinder

Du som får detta nyhetsbrev har antingen varit med på, eller anmält intresse för någon av mina tidigare improkurser, eller så är du prenumerant på Cirkus Eros Nyhetsbrev, och då kommer denna info som en bonus. Jag tänker – du som får våra nyhetsbrev kanske är starkt intresserad av teaterimprovisation, och vill utforska livet genom scenisk kreativitet?

Tranceformation Impro är inte en av våra ordinarie kurser i kärlek, sex och relationer, men en kurs i teaterimprovisation kan faktiskt vara något av det mest tantriska du har varit med om - eftersom det i allra högsta grad handlar om att skapa, uppleva och kommunicera här och nu. Dessutom – teater handlar om relationer. Välkommen.

Det här är ingen vanlig improvisationskurs.  Tranceformation Impro vänder sig till dig som vill växa – både som skådespelare (eller någon annan sorts scenartist) och som människa. Tranceformation Impro syftar till att bryta ner de begränsande hämningar du har för din fantasi och gestaltningsförmåga, som rädslan för att göra fel, prestationsångest och andra hinder på vägen mot ett fritt berättande.

Jag är förstås starkt inspirerad av teatergurun Keith Johnstone och hans pedagogik, som alla andra som sysslar med improvisationsteater. Jag har dock fokuserat mer än många andra på den delen av hans bok IMPRO som beskriver de mer omvälvande formerna av improvisation, som t.ex. övningar vi gör i trancetillstånd, med masker, och de som syftar till att expandera medvetandet och kreativiteten maximalt.

Namnet på kursen – Tranceformation Impro – är en ordlek som innehåller flera dimensioner. Transformation handlar om att något förvandlas, och sätter man ihop det med "trance", så antyder det att du kan förvandla dig själv genom att gå in i ett alternativt medvetandetillstånd. Detta är förstås något du alltid gör så fort du spelar teater, eller över huvud taget står på en scen, men tanken är att du ska kunna bli mer medveten om processen. Impro refererar förstås till att vi gör denna process genom improviserade scener, som vi skapar i ögonblicket utifrån givna omständigheter. 

Vi använder oss av lek, fysiskt gestaltande, intuitivt utforskande av vår oändliga fantasi och kreativitet i ögonblicket, grundläggande om kroppsspråk och statustransaktioner, ökad närvaro genom trance, masker, kropp, rörelse och ljud.

De konstnärliga rötterna för Tranceformation Impro går att finna i de allra äldsta gestaltarartraditionerna – från shamanerna som vid nattens eldar ceremoniellt iscensatte morgondagens jakt, till medeltidens vilda gycklare och bouffoner – från commedia dell’arte i renässansens Italien till nutida maskteater, forumteater och andra berättarformer som använder nuet, stundens ingivelse, snarare än det skrivna manuset, liksom gatans gycklare och de kreativa historieberättarna.

I maj 2014 är det återigen dags för denna spännande kurs – Välkommen!

Läs mer om Tranceformation Impro på hemsidan Det Magiska Rummet! >>

Läs gärna respons från tidigare kursdeltagare! >>

Denna kurs innehåller:

  • Fysisk improvisation – hitta ett gemensamt språk i kroppsrörelse
  • Kroppsspråk – klar och tydlig kommunikation utan ord
  • Hög och låg status – hur du med små medel sätter din rang i samspelet med andra skådespelare
  • Alternativa medvetandetillstånd – teatertransen, att bli besatt av masken
  • Fantasi & föreställningsförmåga – befria din kreativitet!
  • Masker – vad är en mask, och hur kan du använda den?
  • Lek på allvar – leken som universellt språk

Kursen vänder sig till:

Alla som vill utvecklas som kreativa improvisatörer - alldeles oavsett om du är professionell skådespelare, glad amatör, eller total nybörjare på teater - eller något helt annat, men du vill utforska fantasins gränsland.

Du behöver inte ha någon erfarenhet av teater eller sceniskt arbete alls. Alla deltar på lika villkor, totalt utan förberedelser.

Tid & plats:

Stockholm
23-25 maj 2014

Tidsplanering dag för dag:
Fredag 19.00-22.00
Lördag 10.00-19.00
Söndag 10.00-16.00

Vi håller till i en välutrustad kurslokal på Kungsholmen, Stockholm.
Mer exakt information får du efter anmälan.

Anmäl dig via formuläret på denna sida >>

Kursledare:

Calle Rehbinder har en lång bakgrund som skådespelare, regissör, dramatiker och pedagog, och skapade i början av 1990-talet ett kursformat som då gick under namnet Krokodilgruppen, och som nu har reinkarnerat i Tranceformation Impro.

Om du vill veta mer om Calle och hans tankar, ambitioner och erfarenheter i ämnet teater kan du gärna besöka denna sida på Det Magiska Rummet.

Läs gärna min senaste bloggpost på Det Magiska Rummet:
Världens bästa bok

Tranceformation Impro finns nu som event på Facebook.
Besök gärna och gilla!

Det Magiska Rummet finns också på Facebook.
Besök gärna och gilla!

Ju fler som gillar sidorna, desto mer syns de i andras flöden.

”I yearned for something that might have been called Drama as Self-improvement, and I was right to yearn for it.”

– Keith Johnstone –

Kontakt:

Calle Rehbinder  •  calle@rehbinder.se  •  070-79 76 333

magiskarummet.wordpress.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!